Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Kwiecień 12, 2025, 05:41:47 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona główna Pomoc Linki Zaloguj się Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Hodowca Roku 2015  (Przeczytany 12907 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem

« : Grudzień 24, 2015, 09:11:13 »

Naszemu wortalowi stuknęło już 8 lat. Zaczynaliśmy skromnie a dziś mamy ponad 1300 przyjaciół na wortalu. To cieszy i napawa optymizmem.

W dobie portali społecznościowych nasz wortal jest regularnie czytany przez wielu hodowców, a czasem nawet zdarza się spotkać nasze wortalowe wypowiedzi w innych serwisach.

Mimo, że istnieje kilka ptasich forów, ale wortal, nadal się rozwija. Często użytkownicy piszą do nas, że pomimo, że są użytkownikami innych serwisów, to jednak chętnie powracają na wortal. Wielu nowych użytkowników znajduje tu wsparcie i rady.

Miło zaskakują nas wortalowe statystyki. Obecnie mamy już ponad 11,5 mln wyświetleń, z czego ponad 2 mln przypada na 2015 rok. Nie jest to może jakiś imponujący wynik, ale ilość wyświetleń od kilku lat utrzymuje się na poziomie ponad 2 mln rocznie. Od początku powstania serwisu średnia dzienna liczba wyświetleń wynosi 3775 i nieznacznie wrosła od ubiegłego roku. Coraz więcej kobiet zagląda na nasz wortal. Wśród użytkowników jedna kobieta przypada na 3,3 mężczyzn.

Nie wiemy jak to się dzieje, ale ciągle czytamy wszystkie Wasze wypowiedzi z wielką ciekawością. Nie sposób oczywiście pisać w każdym wątku, ale staramy się rozwiązywać Wasze sprawy i stawiać czoło Waszym problemom. Sami przy tym pogłębiamy swoją wiedzę i uczymy się od Was.

Na łamach wortalu jest już 35,9 tys. postów w 4650 wątkach. Mamy aż 380 działów. Trzeba przyznać, że pod tym względem należymy do największych serwisów o ptakach w polskim Internecie. Niektórzy narzekają na dużą ilość działów, ale po jakimś czasie można się przyzwyczaić i poznać ich rozkład i położenie.

Tematyka dyskusji jest bardzo różna. Od trywialnych pytań po skomplikowane zagadnienia dotyczące przyszłości. Często dyskutujemy o rozwoju i przyszłości hodowli ptaków w naszym kraju, o organizacji wystaw, o ocenianiu ptaków czy o postanowieniach COM. 2015 rok praktycznie nic nie zmienił w tematach dyskusji.

Część dyskusji jest żywiołowa i wielowątkowa. Aż 406 wypowiedzi pojawiło się w wątku „Co zrobiła PFO w 2015 roku?”. Byłby on jeszcze dłuższy, ale cześć Waszych wypowiedzi została wydzielona do innych, osobnych wątków. Ten rekordowy wątek został daleko w tyle dyskusję o OMP. Wątek „77 OMP 2014” zawiera 261 wypowiedzi. Trudno przewidzieć, czy już wkrótce kolejne wątki nie zdetronizują tych obecnie najdłuższych.

Z dumą obserwujemy Wasze postępy w hodowli, cieszymy się razem z Wami z każdego udanego lęgu, podziwiamy zamieszczone na stronach wortalu zdjęcia Waszych ptaków i kibicujemy Wam na wystawach.

Bardzo cieszą nas spotkania z Wami w realu. Miło Was spotykać na wystawach, podziwiać Wasze ptaki i Wasze dokonania. Nasze grono ciągle się rozrasta.

Niestety nie wszystko poszło tak ładnie w 2015 r. Nie udało się pozyskać wielu nowych, aktywnych użytkowników. Cześć obecnych użytkowników przestało aktywnie uczestniczyć w dyskusjach. Niemniej jednak kilku użytkowników usuwało swe konta, a później wracało.

Na początku 2015 roku po raz pierwszy na wortalu pojawiły się badania ankietowe prowadzone przez użytkownika DarekF. Aczkolwiek wzbudziły one wiele emocji i spotkały się z falą krytyki, to jednak są one czymś nowym i postanowiliśmy wspomnieć o tym fakcie w naszym podsumowaniu.

Dzięki koledze RNA07TE znacznie ożywił się dział „Relacje Przedstawicieli Terenowych”. Jesteśmy przekonani, że zagraniczne relacje zaczynają przekonywać naszych hodowców do zachodnich wzorców i standardów. Dzięki nam także zagraniczne nowinki trafiają do Polski.

Wortal kilka razy był też atakowany przez spamerów, którzy umieszczali różne treści i reklamy do innych serwisów. Na szczęście udało się ich usunąć na trwałe.

Pora dokonać podsumowania naszych wortalowych dokonań Roku!

Señor! Señores!
Przyjaciele Hodowcy!
Z wielką, nieukrywaną radością przedstawiamy Wam listę laureatów w konkursie “Hodowca Roku 2015”!

Tytuł Hodowcy Roku 2015 otrzymuje ... RNA07TE!

Nagroda przyznana za niezwykłą cierpliwość w drodze do sukcesów, za promocję polskiej hodowli na zagranicznych wystawach, za ciągłe podnoszenie standardów hodowlanych i wprowadzanie nowinek do swojej hodowli. RNA07TE należy do najaktywniejszych użytkowników wortalu, a Jego relacje z Włoch należą do najpoczytniejszych na wortalu. W 2015 r. przeprowadził samodzielnie konkurs z nagrodami na opracowanie "Czym dla Was jest hodowla ptaków? ", zapoczątkował i prowadził fotograficzny album „Dzień po dniu” opisujący narodziny i dorastanie ptaków, stworzył serię wykładów ornitologicznych m.in.: wykład o błędach figury i sylwetki bordera, o hodowli szczygłów, o stosowaniu Perle Morbide i o promocji Ornitologicznych Mistrzostw Polski. Wortalowe sukcesy i dokonania RNA07TE można wymieniać bez końca!

Serdecznie gratulujemy zwycięzcy i życzymy wielu sukcesów hodowlanych w przyszłości. Niech hodowla ptaków przyniesie Tobie i Twoim bliskim wiele szczęścia i radości.

RNA07TE jest już laureatem konkursu Hodowca Roku. Tytuł zdobył w 2013 roku. Po dwóch tytuł Hodowcy Roku powrócił do RNA07TE. Gratulujemy!

Przyznajemy również nagrody i wyróżnienia dla Użytkowników, którzy w 2015 roku wnieśli znaczący wkład w rozwój naszego serwisu. Sporo czasu zajęła nam nominacja do wyróżnień w poszczególnych kategoriach, ale mamy nadzieję, że udało nam się obiektywnie spojrzeć i podsumować Waszą pracę i wortalowy dorobek:

• yotan – za przekuwanie wiedzy teoretycznej na sukcesy wystawowe, za porady hodowlane, za teoretyczne i praktyczne podstawy funkcjonowania stowarzyszeń hodowców ptaków w Polsce, za opis montażu oświetlenia transportówki, za poczucie humoru,
  • Yoanka – za promocję zdrowia w hodowli ptaków, za działania profilaktyczne w hodowlach, za opis wpływu witamin i zielonek na zdrowie ptaków, za wyjaśnienia związane z przenoszeniem mutacji,
  • malypro – za relacje filmowe z wystaw, za kojarzenia lizardów, za tworzenie klatek z frontów,
  • DarekF – za nowatorskie prowadzenie badań ankietowych, za genetykę amadyn, za maltańskie Rafiki, za niekończące się dywagacje o działaniach PFO.

Gratulujemy wszystkim wyróżnionym Użytkownikom!

Wszyscy wyróżnieni Użytkownicy otrzymają okazałe puchary.

Wyróżnieni użytkownicy proszeni są o kontakt z Markiem i podanie swoich adresów w celu przesłania nagród.

Serdecznie dziękujemy też wszystkim pozostałym użytkownikom, którzy w jakikolwiek sposób przyczynili się do powstania i rozwoju naszego wortalu.

Za swej strony zapewniamy, że dołożymy wszelkich starań, by nasz serwis w przyszłości był jeszcze lepszy i bardziej przyjazny dla Was niż dotychczas.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 23, 2016, 11:41:25 wysłane przez Jacky » Zapisane

RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013 i 2015

« Odpowiedz #1 : Grudzień 24, 2015, 03:38:51 »

WOW nie wiem co powiedziec.
Gratuluje wszystkim wyroznionym i naprawde dziekuje za wyroznienie.

malypro
Uczeń4
Nowy użytkownik

woj. śląskie
Tytuły: Hodowca Roku 2017

lizard, czerwona i żółta mozaika

« Odpowiedz #2 : Grudzień 25, 2015, 03:10:45 »

dzięki wielkie no i moje gratulacje dla wszystkich wyróżnionych, a w szczególności dla Ciebie RNA07TE  za zdobycie drugi raz tytułu Hodowcy Roku. Teraz czekamy na tytuł MŚ  Uśmiech

Pandan0
Redaktor
Nowy użytkownik
*

Warszawa
Netykieta: Kontroluję Redaktora

« Odpowiedz #3 : Grudzień 25, 2015, 07:40:05 »

Drodzy wyróżnieni! Bardzo się cieszę, że Wam przypadły te naprawdę zasłużone honory! ! Gratuluję Wam, a szczególnie RNA07TE. Działajcie na rzecz naszego wortalu - z tę dozą energii, która Was cechuje!  Duży uśmiech Z dużą niecierpliwością i uwagą czytamy Wasze posty. Pozdrawiam serdecznie,  Duży uśmiech

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014

« Odpowiedz #4 : Grudzień 25, 2015, 10:06:55 »

Gratulacje! Ciekawe, kiedy Jacky połapie się, że jest 2014, a nie 2015... Mrugnięcie

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź

« Odpowiedz #5 : Grudzień 26, 2015, 02:05:54 »

Jak to? Strzeliłem gafę? Nie mogę się połapać.

malypro
Uczeń4
Nowy użytkownik

woj. śląskie
Tytuły: Hodowca Roku 2017

lizard, czerwona i żółta mozaika

« Odpowiedz #6 : Grudzień 26, 2015, 02:25:31 »

Jak to? Strzeliłem gafę? Nie mogę się połapać.

"Tytuł Hodowcy Roku 2014 otrzymuje ... RNA07TE!"

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014

« Odpowiedz #7 : Grudzień 26, 2015, 03:19:20 »

Z wielką, nieukrywaną radością przedstawiamy Wam listę laureatów w konkursie “Hodowca Roku 2015”!

Tytuł Hodowcy Roku 2014 otrzymuje ... RNA07TE!

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź

« Odpowiedz #8 : Grudzień 26, 2015, 09:30:31 »

Faktycznie!
Sorry! Szczególnie przepraszam RNA07TE, któremu przyznałem ubiegłoroczne wyróżnienie.

RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013 i 2015

« Odpowiedz #9 : Grudzień 26, 2015, 10:23:45 »

Przepraszaj yotan bo to bylo jego wyroznienie  Duży uśmiech Duży uśmiech
Za moje jeszcze raz wielkie dzieki

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #10 : Grudzień 29, 2015, 12:42:10 »

Wszystkim bardzo serdecznie gratuluję!!! i bardzo dziękuję za moje wyróżnienie dla mnie.

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
Gregorov
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Ruda Śląska
Tytuły: Hodowca Roku 2016

Kanarki harceńskie

« Odpowiedz #11 : Grudzień 29, 2015, 01:22:34 »

Moje gratulacje dla RNA07TE i dla wyróżnionych ☺

Sygnum (CIH) C-060
PZHKiPE oddział KNURÓW
PFO CSO klub Radzionków
lopezo34
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Nowa Sucha

« Odpowiedz #12 : Grudzień 29, 2015, 02:16:35 »

Serdeczne gratulacje dla wszystkich wyróżnionych-sukcesów w dalszej hodowli.

canarissimo
Redaktor
Nowy użytkownik
*

Aachen
Netykieta: Kontroluję Redaktora

fan izabelek

« Odpowiedz #13 : Grudzień 29, 2015, 02:24:20 »

Swietni ludzie i jak fajnie ich opisales,  Jacky!   Uśmiech
Gratulacje!   Duży uśmiech

Yoanka
Joanna
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Kraków

interesuję się chorobami ptaków

« Odpowiedz #14 : Styczeń 24, 2016, 08:38:56 »

Dziękuje bardzo. Bardzo mi miło.
W sumie trochę zaniedbałam forum i nawet nie wiedziałam o wyróżnieniu, ale jakoś krucho ostatnio z czasem. Obiecuję więc, że postaram się cześciej tu bywać.

Pozdrawiam,
Joanna

Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!