83102
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 19
|
 |
« : Padziernika 30, 2008, 09:05:54 » |
|
Witam.Chciałbym się dowiedzieć jak kupić kanarzyce,by nie padla?Jak 3 razy kupiłem zdrowe,to zaraz padały.Jak temu zapobiec?od miesiąca chce kupić samicę mojemu samcowi,lecz sie boje.Więc jak temu zapobiec?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752
|
 |
« Odpowiedz #1 : Padziernika 31, 2008, 07:58:57 » |
|
Przeczytaj wątek: http://kanarki.eu/index.php/topic,418.0.html i inne poruszające kwestie zakupu ptaków. Przeanalizuj swoje dotychczasowe postępowanie, by wykluczyć popełnione w przeszłości błędy i śmiało ruszaj na zakupy. Wreszcie się uda! Uwierz w to! życzę udanych zakupów i zadowolenia z lęgów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
83102
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #2 : Listopada 01, 2008, 10:13:29 » |
|
a jeśli mam w witrynie samca to jak kupię samicę to samca dać do klatki a samicę do witryny?Czytałem że samiec musi wejść do klatki samicy,a nie na odwrót.Czy to prawda?  ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gosia121
Go
|
 |
« Odpowiedz #3 : Listopada 05, 2008, 01:44:23 » |
|
Witam! W obecnym okresie samca i samicę nie powinno się łączyć w pary.Z tego co zrozumiałem masz dwa pomieszczenia,więc w jednym miej samice,a w drugim samca,łączyć je będziesz styczeń-luty 2009r i wtedy wpuścisz samca do samicy,ale ostrożnie,niektóre kanarki są wojownicze i nie dopuszczają do swoich pomieszczeń innych ptaków.Trzeba więc stopniować ich łączyć. Odnośnie drugiej sprawy podania samic,to musisz wziąść pod uwagę czy Ty wszystko zrobiłeś,aby kanarek zachowywał się dobrze i czuł sie również dobrze w całym otoczenia jakie jemu oferujesz.Przed kupnem ;Dwiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
83102
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudnia 28, 2008, 10:51:10 » |
|
nie, mam 4 pomieszczenia czyli:witryne z samcem kanarka i 3 puste klatki o wymiarach 60x60x90cm.w tych klatkach dawniej były zeberki.a teraz do jednej dam samice kanarka do kwarantanny a potem w tych trzech zamieszka ich potomstwo(kanarcze).A,i ile kanarków można dać do klatki o wymiarach 60x60x90cm?proszę o szybką odpowiedż
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gosia121
Go
|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudnia 29, 2008, 10:23:55 » |
|
WITAM ! NIE ROZUMIEM CO UWAżASZ ZA WITRYNÊ,NAPISZ.POTEM ODPOWIEM NA POZOSTAłE KWESTIE.JESZCZE WYJAŚNIJ,CZY TE KLATKI 60X60X90 S¡ DZIELONE PRZEGROD¡ NIE STAł¡,CZY JEDNOSTAJNE.POZDRAWIAM I NIE B¡Dż W GOR¡CEJ WODZIE K¡PANY MASZ DO PAROWANIA JESZCZE CZAS , RÓB WSZYSTKO NA SPOKOJNIE,BO POŚPIECH W PRZYPADKU KANARKÓW NIE POPłACA..POCZYTAJ LEPIEJ W¡TKI DLA POCZ¡TKUJ¡CYCH,TAM JEST WSZYSTKO WYJAŚNIONE.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
83102
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #6 : Grudnia 29, 2008, 10:46:26 » |
|
nie,te klatki nie są dzielone.Witryna to pomieszczenie o wymiarach 1m.x60cm.x40cm.to są wymiary witryny w której aktualnie jest samiec kanarka.a 3 pozostałe pomieszczenia to są te klatki 60x60x90cm.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
grzesiu
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 10
|
 |
« Odpowiedz #7 : Stycznia 03, 2009, 07:21:26 » |
|
Temat o samicy to skorzystam i zadam pytanie. Samica od kilku nas tu dni „buduje gniazdo” samca przyjmuje od wtorku (skacze po niej) Moje pytanie to takie kiedy się można spodziewać jajeczka bo samczyk jest pożyczony i właściciel się już niecierpliwi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sławek
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 142
|
 |
« Odpowiedz #8 : Stycznia 03, 2009, 08:31:46 » |
|
jak się nie mylę to od 3 do 10 dni od pierwszego parzenia samca
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
grzesiu
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 10
|
 |
« Odpowiedz #10 : Stycznia 04, 2009, 01:03:08 » |
|
Bardzo dziekuje Ci za pomoc :-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
83102
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #11 : Stycznia 04, 2009, 04:12:42 » |
|
proszę nie przyłączać się do mojego pytania jeśli nie macie na nie odpowiedzi! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Granos
Go
|
 |
« Odpowiedz #12 : Stycznia 04, 2009, 04:23:58 » |
|
Z mopich Źródeł wiem ,ze najlepiej by samica złowżyłą między 3-5 dniem wtedy jest większe prawdopodobieństwo ,ze jajeczka będą zapłodnione.
Cynak nie zachowuj się (przepraszam ,ze uzyję tego słowa) prostak. To jest forum dla wszystkich a ty wychodzisz z pretensjami bez żadnego powodu.Już wcześniej zachowywałeś się nie właściwie i jak to stwerdził tadmart nie przesadzaj z tym swoim pośpiechem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|