Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 06:56:15 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Przeziębienie?  (Przeczytany 2394 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
sznery
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Sosnowiec
Wiadomoci: 27

« : Padziernika 15, 2014, 06:43:09 »

Witam wszystkich,
Jak już kiedyś pisałem w osobnym temacie zakupiłem 1,5 miesiąca temu drugiego kanarka - Filipa.
Przeszedł 2 tygodnie izolacji od Kubusia po czym został przeniesiony już na stałe do tego samego pokoju w którym przebywa.

Wszystko było normalnie: Fifi był żywy, śpiewał, kąpał się i latał po pokoju.
Niestety od kilku dni (około tygodnia) zauważyłem zmiany. Fifi przestał śpiewać, często zaczął robić sobie drzemki w dzień i  równie często skubie sobie piórka (gdy nie śpi to jest żywy i apetyt mu dopisuje). Pomyślałem że mamy połowę października więc przyszedł czas na pierzenie...lecz dzisiaj gdy wstałem zauważyłem że Fifuś ciężej oddycha z otwartym dziobem, przeszkadza mu to w jedzeniu bo musi sobie zrobić przerwę na oddychanie (ale apetyt mu dalej dpoisuje).
Póki co nie widzę żadnej wydzieliny z nosa ani nie słychać świstów przy oddychaniu.

Ja nie chcę tutaj stawiać żadnej diagnozy bo na tym się niestety nie znam...
Czy to może być przeziębienie? Czy jeszcze gorzej?

Czy gdzieś w Sosnowcu albo okolicach znajdę ewentualnie weterynarza znającego się na kanarkach?

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #1 : Padziernika 15, 2014, 09:07:28 »

http://kanarki.eu/index.php?topic=4254.0

Strony: [1]   Do gry