Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 08, 2025, 07:48:04 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Kąpiel  (Przeczytany 8083 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
wasik85
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 49

« : Listopada 03, 2008, 10:56:44 »

Witam i proszę o pomoc mam problem kupiłem ok. tydzień temu kanarka gloster-korona niestety do tej pory nie  chce sie wykapać na jego piórkach w okolicach dupki:) można ujrzeć odchody. nie wiem co zrobić czy mogę mu jakoś pomóc?Co? czy sam musi zechcieć?Co?
Dziękuję z góry za pomoc

83102
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 19

« Odpowiedz #1 : Listopada 04, 2008, 08:36:23 »

witaj.a jaki masz basenik?jak taki zamknięty z daszkiem,to wstaw płaską miseczkę.a pióra ma brudne bo ma BIEGUNKÊ.zabierz na jakiś czas zieleninę.pozdrawiam. Duy umiech

wasik85
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Listopada 04, 2008, 09:13:22 »

tak mam zamkniety basenik. dzieki za podpowiedz.
pozdrawiam

aleksanderalien
Go
« Odpowiedz #3 : Listopada 05, 2008, 12:21:52 »

witam.
u mnie tez byla taka sytuacja ale po kilkukrotnym opodstawianiu wszedl najpierw jeden nieufnie i za kazym razem bylo juz lepioej a za nim reszta juz wchodzila i teraz jak im podaje to chetnie wchodza. moze sie jeszcze niezaklimatyzowal u ciebie na tyle zeby byl na tyle ufny.
pozdrawiam

gosia121
Go
« Odpowiedz #4 : Listopada 05, 2008, 01:02:23 »

wITAM! jeżli nie będą skutkowaly sposoby podane powyżej i kanarek nie będzie chciał wchodzić do kąpielówki,to spryskaj jego spryskiwaczem do kwiatów,ale stopniowo.Na pewno po tej kąpieli,sam zacznie wchodzić do naczynia które jemu zawiesisz przy klatce.Pozdrawiam.

wasik85
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #5 : Listopada 10, 2008, 09:19:54 »

wypróbowałem wszystkie wasze sposoby i niestety nic:( mój kanarek zamiast basenika woli sie kąpać w poidełku.
co zrobić by go tego oduczyć i żeby wybrał basnik od poidełka.już nie wiem co robić.
POMOCY 

kanarek3108
Go
« Odpowiedz #6 : Listopada 10, 2008, 09:33:41 »

Mój kanarek zachowuje się podobnie. Zamiast korzystać z basenu, myje tylko głowę w poidełku. Niedawno przeczytałam, że w takim przypadku należy delikatnie spryskiwać go letnią wodą przy użyciu spryskiwacza do kwiatów. Robię tak. Po takim prysznicu czyści sobie piórka. Może wypróbuj tą metodę.

kanarek3108
Go
« Odpowiedz #7 : Listopada 10, 2008, 09:47:11 »

Zagalopowałam się, teraz zauważyłam, że spryskiwacz do kwiatów już Tobie wcześniej polecono Umiech

wasik85
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #8 : Listopada 10, 2008, 09:56:11 »

mimo to dzięki za podpowiedz.Umiech
a czy twój kanarek po tym prysznicu:))) ze  spryskiwacza w końcu sie przekonał do basenika?Co?
czy już tylko korzysta z prysznica:))

kanarek3108
Go
« Odpowiedz #9 : Listopada 10, 2008, 10:01:38 »

Niestety nie przekonał się. Nadal korzysta z prysznica Mrugnicie

gosia121
Go
« Odpowiedz #10 : Listopada 11, 2008, 09:22:06 »

Witam! Spróbuj jeszcze innego sposobu.Kiedyś miałem podobny przypadek i zastosowałem kąpiel przymusową w kąpielówce,chwytając kanarka,zamykając drzwiczki,wieszałem .kąpielówkę na zewnątrz do której wpuszczałem kanarka.Kanarek obowiązkowo musiał przebywać w kąpielówce 15-20 minut i  czynność tą powtarzałem przez kilka dni ,kanarek się przyzwyczil do tej kąpielówki.nie było potem kłopotu.Nie zapomnij o podawaniu letniej wody do kąpieli.Pozdrawiam.

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #11 : Listopada 12, 2008, 07:46:51 »

wypróbowałem wszystkie wasze sposoby i niestety nic:( mój kanarek zamiast basenika woli sie kąpać w poidełku.
co zrobić by go tego oduczyć i żeby wybrał basnik od poidełka.już nie wiem co robić.
POMOCY 

Możesz zabrać mu poidełko i pozostawić jedynie basen z wodą. Będzie pił wodę z basenu i może w końcu tam się wykąpie.

wasik85
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #12 : Listopada 12, 2008, 09:31:11 »

Dziękuje wszystkim za rady:)
zabrałem mu poidełko mam nadzieje ze to pomoże
Pozdrawiam

wasik85
Uczeń1
Nowy użytkownik