Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 08, 2025, 07:09:24 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 18   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: 77 OMP 2014  (Przeczytany 96754 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #180 : Grudnia 20, 2014, 01:00:01 »

o jeśli chcielibyśmy dobrych sędziów, to oni mają pełne ręce roboty, dlatego im wcześniej tym lepiej.
To w końcu chcemy mieć dobrych sędziów, czy tanich?
Popieram RNA07TE, sędziowie na polskich mistrzostwach powinni być polscy. Jedynym wyjątkiem powinny być klasy, w których sędziów nie mamy (wodnotoki?).
Sędziowie zagraniczni powinni za to oceniać ptaki na wystawach międzynarodowych albo specjalistycznych (np. glostera).
« Ostatnia zmiana: Grudnia 20, 2014, 01:03:58 wysane przez klapuch » Zapisane

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676

« Odpowiedz #181 : Grudnia 20, 2014, 01:06:21 »

Sędzia nie będzie mógł wystawić ptaków do konkursu,jeśli będzie sędziował.
Co do owego listu,nie ja go tu umieściłem.Nie wiem kto to zrobił,ale pewnie RF ma szpiega...
Nie będę się nikogo o nic prosił.Mam pomysł,chcecie-skorzystacie,nie chcecie-jak to było napisane?"Szanowni Państwo,nic na siłę"
Cierpliwości jeszcze mam dosyć.

dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #182 : Grudnia 20, 2014, 01:10:38 »

Kto powiedział, że nie chcemy? Napisz emaila na biuro@pfo.info.pl, Twoją chęć pomocy przeczyta cała RF, bo na forum to raczej tylko ja zaglądam.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #183 : Grudnia 20, 2014, 01:12:55 »

Nie widziałem,żeby ktos tak powiedział.
Powiedziałem albo,albo.
Wolny kraj(no...w miarę),wolna wola  Duy umiech

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #184 : Grudnia 20, 2014, 01:18:34 »

Nie będę się nikogo o nic prosił.
Już się obrażasz? Szybko... hihi...

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #185 : Grudnia 20, 2014, 01:28:10 »

klapuch a co z kwestia aby każde stowarzyszenie oddelegowało dwie osoby do pomocy przy OMP? Chodzi oto aby znowu organizacja nie spadła na 2 związki.

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice

« Odpowiedz #186 : Grudnia 20, 2014, 01:30:32 »

klapuch a co z kwestia aby każde stowarzyszenie oddelegowało dwie osoby do pomocy przy OMP? Chodzi oto aby znowu organizacja nie spadła na 2 związki.

Jeśli o mnie chodzi - bardzo chętnie. Mogą też dostać solidne zniżki kolekcyjnego. Tylko, że jakoś w te 2 osoby nie wierzę.

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #187 : Grudnia 20, 2014, 01:34:41 »

Organizacji dwoma osobami nie wspomożesz, bo organizacja trwa (wg mnie) od zakończenia aktualnej imprezy do początku następnej. Do pomocy organizacyjnej przed imprezą potrzebne są osoby bardzo dyspozycyjne, a na to mogą sobie pozwolić tylko miejscowi (myśląc o kolejnych mistrzostwach w Czeladzi). Ale do pomocy w samej imprezie to uważam za świetny pomysł, żeby każde stowarzyszenia wysłało dwóch delegatów do roboty. Chyba nie ma stowarzyszenia, z którego nie startowałby jakiś hodowca w mistrzostwach. Więc jeśli chcą startować, to powinni też pomagać.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #188 : Grudnia 20, 2014, 01:36:08 »

Jeśli o mnie chodzi - bardzo chętnie. Mogą też dostać solidne zniżki kolekcyjnego. Tylko, że jakoś w te 2 osoby nie wierzę.

Dlaczego nie wierzysz?  wątpisz aby takie osoby się znalazły albo wątpisz w ich skuteczność działania przy OMP?

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #189 : Grudnia 20, 2014, 01:41:04 »

Organizacji dwoma osobami nie wspomożesz, bo organizacja trwa (wg mnie) od zakończenia aktualnej imprezy do początku następnej. Do pomocy organizacyjnej przed imprezą potrzebne są osoby bardzo dyspozycyjne, a na to mogą sobie pozwolić tylko miejscowi (myśląc o kolejnych mistrzostwach w Czeladzi). Ale do pomocy w samej imprezie to uważam za świetny pomysł, żeby każde stowarzyszenia wysłało dwóch delegatów do roboty. Chyba nie ma stowarzyszenia, z którego nie startowałby jakiś hodowca w mistrzostwach. Więc jeśli chcą startować, to powinni też pomagać.

ok, tylko że jeśli ktoś chciałby pomóc a mieszka daleko to można by takiej osobie powierzyć inną pracę - zdalną , zdaję sobie sprawę że takiej pracy jest mało ale zawsze ktoś może ją zrobić.
Jak PFO przygotuje plan, to można go podzielić na etapy i wtedy dany etap uzupełnić osobami które mogą się zając danym etapem.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #190 : Grudnia 20, 2014, 01:45:22 »

Dobrze mówisz(prawiye godosz)
Zastanówmy się jaka sytuacja powstanie po podniesieniu składek.Może będzie kasa na obsługę komercyjną(i jeden problem z głowy-fizole)
Może zgłosi się te 20-30 osób,które zamiast płacić 50 zł,odwalą dniówkę.(koszt 30x50=1500,a zamiast 30000 masz ciągle 48500)
Przyjeżdża hodowca na wystawę,zamiast stać,może coś robić.Jeśli przyjeżdża z Kujaw (  Duy umiech ),lepsze to chyba niż siedzieć w hotelu(w dodatku zwolnienie ze składki,może obiad?).
Nie ma rzeczy niemożliwych.Wszystko da się dogadać.
Śląsk.Kilka stowarzyszeń na miejscu,idealny teren.Pełno młodych ludzi.

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice

« Odpowiedz #191 : Grudnia 20, 2014, 01:46:17 »

Dlaczego nie wierzysz?  wątpisz aby takie osoby się znalazły albo wątpisz w ich skuteczność działania przy OMP?

Nie wierzę, że stowarzyszenia dadzą po 2 osoby.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #192 : Grudnia 20, 2014, 01:48:23 »

ok, tylko że jeśli ktoś chciałby pomóc a mieszka daleko to można by takiej osobie powierzyć inną pracę - zdalną , zdaję sobie sprawę że takiej pracy jest mało ale zawsze ktoś może ją zrobić.
Jak PFO przygotuje plan, to można go podzielić na etapy i wtedy dany etap uzupełnić osobami które mogą się zając danym etapem.

Tak,tak,tak.
Plan!!!

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #193 : Grudnia 20, 2014, 01:49:33 »

Nie wierzę, że stowarzyszenia dadzą po 2 osoby.

Więcej wiary.Jak nie tak,to inaczej.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #194 : Grudnia 20, 2014, 02:07:45 »

Każde stowarzyszenie musi się zaangażować w organizację. Organizatorem jest PFO a stowarzyszenia należą do PFO także niech też coś robią, nawet jakby mieli iść do lasu po gałązki sosnowe do dekoracji.
Myślę że trzeba spróbować zawalczyć o te dwie osoby z każdego stowarzyszenia. Albo chcą mistrzostw albo chcą siedzieć w domu?

Strony: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 18   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!