yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984
|
 |
« Odpowiedz #180 : Grudnia 20, 2014, 01:00:01 » |
|
o jeśli chcielibyśmy dobrych sędziów, to oni mają pełne ręce roboty, dlatego im wcześniej tym lepiej. To w końcu chcemy mieć dobrych sędziów, czy tanich? Popieram RNA07TE, sędziowie na polskich mistrzostwach powinni być polscy. Jedynym wyjątkiem powinny być klasy, w których sędziów nie mamy (wodnotoki?). Sędziowie zagraniczni powinni za to oceniać ptaki na wystawach międzynarodowych albo specjalistycznych (np. glostera).
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudnia 20, 2014, 01:03:58 wysane przez klapuch »
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676
|
 |
« Odpowiedz #181 : Grudnia 20, 2014, 01:06:21 » |
|
Sędzia nie będzie mógł wystawić ptaków do konkursu,jeśli będzie sędziował. Co do owego listu,nie ja go tu umieściłem.Nie wiem kto to zrobił,ale pewnie RF ma szpiega... Nie będę się nikogo o nic prosił.Mam pomysł,chcecie-skorzystacie,nie chcecie-jak to było napisane?"Szanowni Państwo,nic na siłę" Cierpliwości jeszcze mam dosyć.
|
|
|
|
|
|
dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068
http://glostery.katowice.pl
|
 |
« Odpowiedz #182 : Grudnia 20, 2014, 01:10:38 » |
|
Kto powiedział, że nie chcemy? Napisz emaila na biuro@pfo.info.pl, Twoją chęć pomocy przeczyta cała RF, bo na forum to raczej tylko ja zaglądam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #183 : Grudnia 20, 2014, 01:12:55 » |
|
Nie widziałem,żeby ktos tak powiedział. Powiedziałem albo,albo. Wolny kraj(no...w miarę),wolna wola 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
|
 |
« Odpowiedz #184 : Grudnia 20, 2014, 01:18:34 » |
|
Nie będę się nikogo o nic prosił. Już się obrażasz? Szybko... hihi...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107
|
 |
« Odpowiedz #185 : Grudnia 20, 2014, 01:28:10 » |
|
klapuch a co z kwestia aby każde stowarzyszenie oddelegowało dwie osoby do pomocy przy OMP? Chodzi oto aby znowu organizacja nie spadła na 2 związki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
|
 |
« Odpowiedz #186 : Grudnia 20, 2014, 01:30:32 » |
|
klapuch a co z kwestia aby każde stowarzyszenie oddelegowało dwie osoby do pomocy przy OMP? Chodzi oto aby znowu organizacja nie spadła na 2 związki.
Jeśli o mnie chodzi - bardzo chętnie. Mogą też dostać solidne zniżki kolekcyjnego. Tylko, że jakoś w te 2 osoby nie wierzę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
|
 |
« Odpowiedz #187 : Grudnia 20, 2014, 01:34:41 » |
|
Organizacji dwoma osobami nie wspomożesz, bo organizacja trwa (wg mnie) od zakończenia aktualnej imprezy do początku następnej. Do pomocy organizacyjnej przed imprezą potrzebne są osoby bardzo dyspozycyjne, a na to mogą sobie pozwolić tylko miejscowi (myśląc o kolejnych mistrzostwach w Czeladzi). Ale do pomocy w samej imprezie to uważam za świetny pomysł, żeby każde stowarzyszenia wysłało dwóch delegatów do roboty. Chyba nie ma stowarzyszenia, z którego nie startowałby jakiś hodowca w mistrzostwach. Więc jeśli chcą startować, to powinni też pomagać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
|
 |
« Odpowiedz #188 : Grudnia 20, 2014, 01:36:08 » |
|
Jeśli o mnie chodzi - bardzo chętnie. Mogą też dostać solidne zniżki kolekcyjnego. Tylko, że jakoś w te 2 osoby nie wierzę. Dlaczego nie wierzysz? wątpisz aby takie osoby się znalazły albo wątpisz w ich skuteczność działania przy OMP?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
|
 |
« Odpowiedz #189 : Grudnia 20, 2014, 01:41:04 » |
|
Organizacji dwoma osobami nie wspomożesz, bo organizacja trwa (wg mnie) od zakończenia aktualnej imprezy do początku następnej. Do pomocy organizacyjnej przed imprezą potrzebne są osoby bardzo dyspozycyjne, a na to mogą sobie pozwolić tylko miejscowi (myśląc o kolejnych mistrzostwach w Czeladzi). Ale do pomocy w samej imprezie to uważam za świetny pomysł, żeby każde stowarzyszenia wysłało dwóch delegatów do roboty. Chyba nie ma stowarzyszenia, z którego nie startowałby jakiś hodowca w mistrzostwach. Więc jeśli chcą startować, to powinni też pomagać.
ok, tylko że jeśli ktoś chciałby pomóc a mieszka daleko to można by takiej osobie powierzyć inną pracę - zdalną , zdaję sobie sprawę że takiej pracy jest mało ale zawsze ktoś może ją zrobić. Jak PFO przygotuje plan, to można go podzielić na etapy i wtedy dany etap uzupełnić osobami które mogą się zając danym etapem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #190 : Grudnia 20, 2014, 01:45:22 » |
|
Dobrze mówisz(prawiye godosz) Zastanówmy się jaka sytuacja powstanie po podniesieniu składek.Może będzie kasa na obsługę komercyjną(i jeden problem z głowy-fizole) Może zgłosi się te 20-30 osób,które zamiast płacić 50 zł,odwalą dniówkę.(koszt 30x50=1500,a zamiast 30000 masz ciągle 48500) Przyjeżdża hodowca na wystawę,zamiast stać,może coś robić.Jeśli przyjeżdża z Kujaw (  ),lepsze to chyba niż siedzieć w hotelu(w dodatku zwolnienie ze składki,może obiad?). Nie ma rzeczy niemożliwych.Wszystko da się dogadać. Śląsk.Kilka stowarzyszeń na miejscu,idealny teren.Pełno młodych ludzi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
|
 |
« Odpowiedz #191 : Grudnia 20, 2014, 01:46:17 » |
|
Dlaczego nie wierzysz? wątpisz aby takie osoby się znalazły albo wątpisz w ich skuteczność działania przy OMP?
Nie wierzę, że stowarzyszenia dadzą po 2 osoby.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #192 : Grudnia 20, 2014, 01:48:23 » |
|
ok, tylko że jeśli ktoś chciałby pomóc a mieszka daleko to można by takiej osobie powierzyć inną pracę - zdalną , zdaję sobie sprawę że takiej pracy jest mało ale zawsze ktoś może ją zrobić. Jak PFO przygotuje plan, to można go podzielić na etapy i wtedy dany etap uzupełnić osobami które mogą się zając danym etapem. Tak,tak,tak. Plan!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #193 : Grudnia 20, 2014, 01:49:33 » |
|
Dlaczego nie wierzysz? wątpisz aby takie osoby się znalazły albo wątpisz w ich skuteczność działania przy OMP?
Nie wierzę, że stowarzyszenia dadzą po 2 osoby. Więcej wiary.Jak nie tak,to inaczej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
|
 |
« Odpowiedz #194 : Grudnia 20, 2014, 02:07:45 » |
|
Każde stowarzyszenie musi się zaangażować w organizację. Organizatorem jest PFO a stowarzyszenia należą do PFO także niech też coś robią, nawet jakby mieli iść do lasu po gałązki sosnowe do dekoracji. Myślę że trzeba spróbować zawalczyć o te dwie osoby z każdego stowarzyszenia. Albo chcą mistrzostw albo chcą siedzieć w domu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|