Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 08:08:21 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 18   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: 77 OMP 2014  (Przeczytany 96716 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676

« Odpowiedz #30 : Grudnia 13, 2014, 10:21:25 »

Gdzie jest wóda,tam jest zwada.

dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #31 : Grudnia 13, 2014, 11:20:19 »

Gdzie jest wóda,tam jest zwada.
Nie zawsze wóda jest przyczyną, może mieli powód? może kiedyś się dowiemy.

Więc zapytam, jak do tego doszło? Gdzie byli organizatorzy, jak pijani hodowcy wchodzili na salę? PFO stworzyło rygorystyczne regulaminy, miało nie być pijanych na OMP, a tu się okazuje, że byli pijani? Jakie będą konsekwencje tego? Czy PFO faktycznie będzie dyskwalifikować tych hodowców? Czy faktycznie będą mieli oni wieloletni zakaz wystawiania ptaków na wystawach? Czy  PFO podejmie jakieś inne działania w tej sprawie. To skandal, żeby dopuścić do tego na OMP! Czy Rada Federacji wyciągnie jakieś konsekwencje czy zamiecie sprawę pod dywan, tak jak po OMP w 2013 r.?

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #32 : Grudnia 13, 2014, 11:47:09 »

Nie o to chodzi,żeby każdego zaraz skazywać na banicję.
Piwko,czy "seta" jeszcze nikomu krzywdy nie zrobiły(no,prawie nikomu),zwłaszcza w kraju,którego przeciętny obywatel spożywa jedno i drugie.Jesteśmy dorośli.
Chodzi o to,żeby nie robić syfu.Takich należy grzecznie wyprosić i pożegnać się do "za rok". Każdemu się może zdarzyć przeholować.
Całkowity zakaz przebywanie na terenie wystawy nawet po jednym piwku to absurd.
Wódka w Polsce jest przecież jak trawa na Jamajce.

Zglut
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 13

« Odpowiedz #33 : Grudnia 14, 2014, 06:59:50 »

....
Chodzi o to,żeby nie robić syfu.
.....
Syf, to wy robicie na forum. Kto powiedział że był ktoś piany? To są tylko wasze domysły i to wy robicie już awanturę. Ja nie widziałem ani jednej osoby "po spożyciu". A straż miejska przyjechała bo ktoś źle zaparkował samochód i zastawił innych.

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #34 : Grudnia 14, 2014, 07:50:39 »

To panowie awanturnicy musieli mieć wielki powód do takiego zachowania:) ( albo zły dzień  Duy umiech )

No pewnie - niedobry organizator przeszkadzał im spać na giełdzie.
Kto powiedział że był ktoś piany?
Ja mówię i policja została wezwana w celu wyproszenia uczestnika z giełdy, a nad konsekwencjami zastanowimy się później.

Gdzie byli organizatorzy, jak pijani hodowcy wchodzili na salę? PFO stworzyło rygorystyczne regulaminy, miało nie być pijanych na OMP, a tu się okazuje, że byli pijani?

DarekF - piszesz, a odnoszę wrażenie, że nie wiesz dokładnie o czym. Żaden "pijany" hodowca nie wszedł na giełdę. Problem w tym w jakim stanie z niej wyszedł. Jak ktoś był pijany to go wyprowadzono i taki był zamiar więc nie bij piany i nie krzycz, że jednak byli itp. Jak byli to poszli.
A regulamin opisuje zakres kar - sądzisz, że będziemy stosować je wszystkie na raz? Chciałbyś, żeby za umieszczenie 6 ptaków w telewizorku ktoś dał Ci zakaz wystawiania ptaków przez 3 lata? Jest to łamanie regulaminu w taki sam sposób jak picie alkoholu.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #35 : Grudnia 14, 2014, 08:50:02 »

....
Chodzi o to,żeby nie robić syfu.
.....
Syf, to wy robicie na forum. Kto powiedział że był ktoś piany? To są tylko wasze domysły i to wy robicie już awanturę. Ja nie widziałem ani jednej osoby "po spożyciu". A straż miejska przyjechała bo ktoś źle zaparkował samochód i zastawił innych.

Błagam Cię...widziałem.Tylko,że ja nie kapuję:)

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #36 : Grudnia 14, 2014, 11:16:03 »

klapuch jak były takie osoby i zostały wyproszone tosuper, widać ktoś pilnował. 

Regulamin to regulamin, jeśli ktoś nie ma odpowiednich klatek wystawowych to nie może wystawiać, a regulamim porządkowy ma swoje punkty i jeśli ktoś sprawiał duże problemy to kara surowa powinna być bo szkodzi wizerunkowi federacji i całemu środowisku hodowców. Co innego jeśli ktoś był po piwie to wiadomo że kara tutaj jest. Niewskazana bo mógł je wypić do obiadu.

jasioj
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Wiadomoci: 265

« Odpowiedz #37 : Grudnia 14, 2014, 11:48:43 »

Ja mówię i policja została wezwana w celu wyproszenia uczestnika z giełdy, a nad konsekwencjami zastanowimy się później.

Jeden tylko był pijany? Ja pamiętam taką sytuację, że pewien wysoki rangą działacz PFO musiał szybko się ewakuować, bo niektórzy hodowcy chcieli go ... Pili przed interwencją i pili po interwencji. Decyzja co zrobić z pijanymi należy do PFO. Czas pokaże czy PFO jest faktycznie za likwidacją pijaństwa na wystawach czy tylko mówi, że jest za tym, a boi się podjąć jakichkolwiek decyzji.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #38 : Grudnia 14, 2014, 03:26:26 »

Wszystko jest dla ludzi.
Nie ma co skreślać zaraz faceta,który nie zna umiaru.
Wyprosić i do zobaczenia za rok.Krótko.
Jak gadać o ptakach?Przy piwie jest przyjemniej Umiech
Piękne były to czasy,kiedy na stadionie siedziało sobie dwóch chłopów,oglądali meczyk i robili butelczynę.
Byle z kulturą.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #39 : Grudnia 14, 2014, 03:38:58 »

Wszystko jest dla ludzi.
Nie ma co skreślać zaraz faceta,który nie zna umiaru.
Wyprosić i do zobaczenia za rok.Krótko.
Jak gadać o ptakach?Przy piwie jest przyjemniej Umiech
Piękne były to czasy,kiedy na stadionie siedziało sobie dwóch chłopów,oglądali meczyk i robili butelczynę.
Byle z kulturą.

Najwyższy czas położyć już kres spożywaniu alkoholu na OMP. Na żadnej innej wystawie nie ma czegoś takiego jak picie alkoholu. PFO powinno wyciągnąć jak najbardziej surowe konsekwencje. Inaczej będzie kryła osoby łamiące regulaminy i po cichu przyzwalała na takie procedery na kolejnych wystawach. Na wortalu PFO zapowiadało dyskwalifikację hodowców, którzy będą pluć na podłogę, a teraz nie chce wyciągnąć surowych konsekwencji wobec osób spożywających alkohol? Nie rozumiem takiego działania.

Co według PFO oznacza pojęcie "łamanie regulaminu"? Albo go się przestrzega, albo łamie? Nie ma  łamania słabego i łamania mocnego. Picie alkoholu i palenie papierosów to chyba najmocniejsze łamanie regulaminu jakie można sobie wyobrazić. Dlatego kara też powinna być najsurowsza. Bynajmniej ja i wszyscy, z którymi rozmawiałem takiej kary oczekujemy. Nie chcemy mieć pijaństwa na OMP 2015 i latach następnych. W 2013 r. PFO przymykało oczy na pijanych i obecnie mamy takie skutki jakie mamy!

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #40 : Grudnia 14, 2014, 03:55:41 »

Czyli stoimy z alkomatem przy wejściu?

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #41 : Grudnia 14, 2014, 04:36:21 »

Ja pamiętam taką sytuację, że pewien wysoki rangą działacz PFO musiał szybko się ewakuować, bo niektórzy hodowcy chcieli go ...

Tak, już mam zapowiedziane, że to jest pierwszy i ostatni rok mojej działalności w PFO i pewien hodowca już się o to postara. A postara się dlatego, że przy opłacie za giełdę podał, że posiada do 25 ptaków, a w klatkach miał ponad 70 szt. Poproszony o dopłatę powiedział, że nie zapłaci. Poproszony o opuszczenie giełdy powiedział, że nie opuści. Po kolejnej interwencji jednak dopłacił twierdząc, że jestem mu winien pieniądze i do końca dnia mam mu zapłacić. Oczywiście do tego awantura, krzyki i pretensje, bo "uwziąłem się na niego".

Są ludzie kulturalni, mają porządek w klatkach, wszystko ładnie poukładane, zapłacili za miejsce i wszystko było w porządku.
A są tacy, co wystawiają w brudnych klatkach, oszukują przy opłatach, jak obsługa sprawdza ptaki to pakuje je do transporterów i do torby w ten sposób magicznie z 50 ptaków robi się 10 szt. Papugi wystawiane są w klatkach 20x10x10 cm - 8 szt. bez wody, bez karmnika. Po zwróceniu uwagi usłyszałem, że on zapłacił i mam się odp... W końcu został wyproszony z giełdy.
Kolejny facet wystawiał przez 1,5 dnia ptaki. Klatki nie opisane, nie wiadomo czyje bo za każdym razem nikogo przy nich nie było, ludzie obok nic nie wiedzą. W niedzielę jak powiedziałem, że ma zapłacić 10 zł za giełdę powiedział, że nie sprzedał na tyle, żeby zapłacić - zabrał ptaki i uciekł, kłócąc się, że tyle musi płacić.
Kolejny powiedział, że zapłacił i wizytówki nie da przed klatkę, CIH'u nie napisze bo nie. I też mam się odp...
Kolejny wystawia 14 ptaków - zapłacił za 10 i twierdzi, że 4 nie są jego, ktoś mu dał na przechowanie, nawet nie wie kto. Wszystkie klatki i ptaki identyczne.

Podsumowując, bardzo boleśnie. Albo w przyszłym roku będą 4 osoby do obsługi giełdy i będą trzymać za pysk awanturników i krzykaczy albo droga ku lepszemu będzie bardzo długa.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 14, 2014, 04:38:37 wysane przez klapuch » Zapisane

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #42 : Grudnia 14, 2014, 04:41:01 »

Porządek musi być.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #43 : Grudnia 14, 2014, 09:52:19 »

Ja pamiętam taką sytuację, że pewien wysoki rangą działacz PFO musiał szybko się ewakuować, bo niektórzy hodowcy chcieli go ...

Tak, już mam zapowiedziane, że to jest pierwszy i ostatni rok mojej działalności w PFO i pewien hodowca już się o to postara. A postara się dlatego, że przy opłacie za giełdę podał, że posiada do 25 ptaków, a w klatkach miał ponad 70 szt. Poproszony o dopłatę powiedział, że nie zapłaci. Poproszony o opuszczenie giełdy powiedział, że nie opuści. Po kolejnej interwencji jednak dopłacił twierdząc, że jestem mu winien pieniądze i do końca dnia mam mu zapłacić. Oczywiście do tego awantura, krzyki i pretensje, bo "uwziąłem się na niego".

Są ludzie kulturalni, mają porządek w klatkach, wszystko ładnie poukładane, zapłacili za miejsce i wszystko było w porządku.
A są tacy, co wystawiają w brudnych klatkach, oszukują przy opłatach, jak obsługa sprawdza ptaki to pakuje je do transporterów i do torby w ten sposób magicznie z 50 ptaków robi się 10 szt. Papugi wystawiane są w klatkach 20x10x10 cm - 8 szt. bez wody, bez karmnika. Po zwróceniu uwagi usłyszałem, że on zapłacił i mam się odp... W końcu został wyproszony z giełdy.
Kolejny facet wystawiał przez 1,5 dnia ptaki. Klatki nie opisane, nie wiadomo czyje bo za każdym razem nikogo przy nich nie było, ludzie obok nic nie wiedzą. W niedzielę jak powiedziałem, że ma zapłacić 10 zł za giełdę powiedział, że nie sprzedał na tyle, żeby zapłacić - zabrał ptaki i uciekł, kłócąc się, że tyle musi płacić.
Kolejny powiedział, że zapłacił i wizytówki nie da przed klatkę, CIH'u nie napisze bo nie. I też mam się odp...
Kolejny wystawia 14 ptaków - zapłacił za 10 i twierdzi, że 4 nie są jego, ktoś mu dał na przechowanie, nawet nie wie kto. Wszystkie klatki i ptaki identyczne.

Podsumowując, bardzo boleśnie. Albo w przyszłym roku będą 4 osoby do obsługi giełdy i będą trzymać za pysk awanturników i krzykaczy albo droga ku lepszemu będzie bardzo długa.

Nie ma co straszyć bo nie tędy droga. Trzeba słuchać , rozmawiać i działać RAZEM.
Pomyślcie nad wynajęciem firmy ochroniarskiej na kolejne OMP, która będzie pilnować porządku, wtedy macie spokój, a jeśli będą jakieś nieprawidłowości to wtedy odpowiedzialna jest ochrona. Z kierownikiem ochrony ustalacie szczegóły aby wiedzieli na co mają zwracać uwagę, i przypuszczam że wtedy będzie o wiele lepiej jeśli chodzi o porządek. Zresztą jeśli ten " organizator " bierze się za taką imprezę to jego powinno się rozliczyć, on powinien wynająć profesjonalną ochronę, a w przypadku pojawienia się niedoskonałości to organizator ponosi konsekwencje. Czy tym razem ten " organizator " poniesie jakieś konsekwencje?
Oby ta osoba nie organizowała już więcej OMP, bo się nie nadaje.

W regulaminach brakuje kilku istotnych zapisów, które by sprecyzowały niektóre kwestie, aby ktoś nie korzystał z luk w regulaminie. Obecne regulaminy są bardzo krótkie i ogólnikowe. Jeśli jest problem z stworzeniem konkretnego regulaminu, to proszę bardzo, możemy pisać jego projekt wspólnie, jednak od razu po rozesłaniu go do stowarzyszeń pojawią się głosy od " handlarzy " że im coś nie pasuję, czyt. bo zablokowało im się udział w giełdzie/wystawie etc.
Jeśli im nie pasuje to nie muszą przyjeżdżać, lepiej mieć trochę mniej ale za to na poziomie.

A postara się dlatego, że przy opłacie za giełdę podał, że posiada do 25 ptaków, a w klatkach miał ponad 70 szt. Poproszony o dopłatę powiedział, że nie zapłaci. Poproszony o opuszczenie giełdy powiedział, że nie opuści. Po kolejnej interwencji jednak dopłacił twierdząc, że jestem mu winien pieniądze i do końca dnia mam mu zapłacić. Oczywiście do tego awantura, krzyki i pretensje, bo "uwziąłem się na niego".

Kiedy są zbierane pieniądze za giełdę? przy wejściu do MOSiR czy później w ciągu dnia?
Jeśli ktoś ma brudne klatki, nie daje wody, karmy to od razu powinien zostać wyproszony, prawdziwy hodowca tak nie robi!
Ludzie mają pomysł aby poprawić to wszystko, tylko słuchajcie co Ci ludzie mają do powiedzenia, rozmawiajcie z ludźmi którzy oferują swoją pomoc.

Ochrona, ochrona i jeszcze raz ochrona - profesjonalna. Wtedy się powstrzymają, bo jak będą się tym zajmować osoby z stowarzyszeń, to ci co będą handlować nic sobie z nich nie będą robić, a bo to przyjechał kolega z stowarzyszenia to załatwię mu za darmo giełdę, a to coś tam etc. A ochrona nie popuści i tyle. I wierzcie mi że to pomoże.

CarIvan
Go
« Odpowiedz #44 : Grudnia 15, 2014, 06:19:24 »

A pisałem kiedyś że na giełdzie powinni mieć możliwość sprzedawania tylko Ci hodowcy jacy wystawili swoje ptaki w konkursie, żadnych handlarzy i hodowców jacy nie biorą udziału w konkursie. Było by mniej ptaków, porządek i brak awantur bo największą aferę zawsze robią handlarze i ci hodowcy co chcą przy okazji organizowanych mistrzostw sprzedać swoje ptaki. Niech sobie tacy sprzedają w sieci albo na giełdach zwierząt a jak nie to niech sobie zamarynują w słoikach jak są gamonie i nie potrafią sprzedać swoich ptaków a na giełdę OMP powinni mieć zakaz wstępu z swoimi ptakami na handel. Giełda  z możliwością sprzedania nadwyżki hodowlanej jak pisałem powinna być tylko dla tych hodowców jacy biorą udział w konkursie.   

Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 18   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!