Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 07:16:37 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 18   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: 77 OMP 2014  (Przeczytany 96925 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #135 : Grudnia 18, 2014, 09:21:39 »

no właśnie, powrót do tego co nieco ważne Duy umiech.

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #136 : Grudnia 19, 2014, 12:21:56 »

A kto niby zmusi hodowców do kupna nowych klatek? Woli przemalować starą niż wydawać pieniądze na nową, a resztę zwiąże się drutem. Poza tym do tej pory były zgodnie ze standardem, a standard się nie zmienił więc po co maja kupować?

Tom
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 1

« Odpowiedz #137 : Grudnia 19, 2014, 02:59:12 »

Ja jestem mocno rozczarowany OMP. A liczyłem, że mój debiut będzie udany. Tyle moich starań i wyczekiwań poszło na marne.
Na karcie ocen, którą otrzymałem po OMP nie dość, że nie ma moich danych, to nawet nie ma ani pieczątki pieczątki sędziego ani pieczątki organizatora. Jest tylko jakiś zupełnie nieczytelny podpis. Próbowałem wyjaśnić sprawę u organizatorów, ale usłyszałem tylko, że: "To takie ryzyko zawodowe" i nic z tym nie da się zrobić. Wygląda zatem to tak jakbym sam sobie wpisał te oceny. Poza tym moje kanarki były karmione prosem. Pełno prosa a ptaki przypuszone z głodu. Nie chcę takiego ryzyka. Czuję się mocno oszukany. Już nigdy nie wystawię ptaków na OMP. Szkoda ptaków i mojego czasu. Organizacja beznadziejna. Zastanawiam się czy nie wypisać się ze stowarzyszenia, które nie potrafi zorganizować wystawy.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #138 : Grudnia 19, 2014, 03:36:16 »

A kto niby zmusi hodowców do kupna nowych klatek? Woli przemalować starą niż wydawać pieniądze na nową, a resztę zwiąże się drutem. Poza tym do tej pory były zgodnie ze standardem, a standard się nie zmienił więc po co maja kupować?

Skoro nie czujecie potrzeby no kupować nie trzeba, w takim razie co roku będziemy oglądać klatki wystawowe gdzie każda będzie " z innej parafii " Super.
Ja jestem mocno rozczarowany OMP. A liczyłem, że mój debiut będzie udany. Tyle moich starań i wyczekiwań poszło na marne.
Na karcie ocen, którą otrzymałem po OMP nie dość, że nie ma moich danych, to nawet nie ma ani pieczątki pieczątki sędziego ani pieczątki organizatora. Jest tylko jakiś zupełnie nieczytelny podpis. Próbowałem wyjaśnić sprawę u organizatorów, ale usłyszałem tylko, że: "To takie ryzyko zawodowe" i nic z tym nie da się zrobić. Wygląda zatem to tak jakbym sam sobie wpisał te oceny. Poza tym moje kanarki były karmione prosem. Pełno prosa a ptaki przypuszone z głodu. Nie chcę takiego ryzyka. Czuję się mocno oszukany. Już nigdy nie wystawię ptaków na OMP. Szkoda ptaków i mojego czasu. Organizacja beznadziejna. Zastanawiam się czy nie wypisać się ze stowarzyszenia, które nie potrafi zorganizować wystawy.

Tom jest to bardzo smutne co piszesz, podałeś swój przykład jako " nowicjusza " który się zraził tym wszystkim i chce uciekać z związku.
Moim zdaniem niekompletna karta ocen jest nic nie ważna, a  odpowiedz organizatora jest po prostu żenująca i nie powinna paść. Świadczy to po prostu o poziomie tej osoby, to wszystko oczywiście przekłada się na jakość całej wystawy / konkursu.

Drodzy panowie z PFO , jak tak dalej pójdzie no nowych hodowców nie zobaczymy. Ale jakby to powiedział organizator " to takie ryzyko zawodowe "

Tom będę Cię gorąco namawiał aby pozostał w stowarzyszeniu i brał czynny udział w działaniach mających na celu dążenie do wprowadzenia przez organizatorów zmian na lepsze.

Nie poddawaj i hoduj dobre ptaki którymi będziesz się szczycił na przyszłych wystawach.

ryba.k
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 42

« Odpowiedz #139 : Grudnia 19, 2014, 04:06:36 »

Skoro nie czujecie potrzeby no kupować nie trzeba, w takim razie co roku będziemy oglądać klatki wystawowe gdzie każda będzie " z innej parafii " Super.

Klapać dziobem to każdy potrafi tylko czy z sensem to już inna sprawa.
Może zaczniesz od przeczytania ze zrozumieniem (a czas pokaże czy zrozumiałeś) OGÓLNY REGULAMIN KONKURSÓW I WYSTAW POLSKIEJ FEDERACJI ORNITOLOGICZNEJ gdzie w zał. nr 4 określono jakie klatki są dopuszczone.
http://pfo.info.pl/images/pdf/regulaminy/01_orkiw.pdf

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #140 : Grudnia 19, 2014, 04:25:56 »

Klapać dziobem to każdy potrafi tylko czy z sensem to już inna sprawa.
Może zaczniesz od przeczytania ze zrozumieniem (a czas pokaże czy zrozumiałeś) OGÓLNY REGULAMIN KONKURSÓW I WYSTAW POLSKIEJ FEDERACJI ORNITOLOGICZNEJ gdzie w zał. nr 4 określono jakie klatki są dopuszczone.
http://pfo.info.pl/images/pdf/regulaminy/01_orkiw.pdf

Na Twoje linki to już nie będę się powoływał, bo ja o kozie a Ty o wozie. O Twoich " sensownych" wypowiedziach już się kilka razy przekonałem, także weź sobie na wstrzymanie.
Jakie klatki mają być to ja wiem, chodzi tylko oto aby były one jednakowe w danym standardzie aby to wszystko wyglądało bardzo ładnie jako całość, głównie mam na myśli klatki typu D i F
Widzę że bardzo Cię to boli co się pisze, jesteś bardzo nerwowy i niemiły. Pamiętaj również aby unikać dużych liter, bo nie są one odpowiednie do pisania na wortalu. 
A może Ty jesteś jednym z członków RF?

Azja
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 13

« Odpowiedz #141 : Grudnia 19, 2014, 04:54:31 »

Witam.Miałem okazje uczestniczyc w sobote w 77 OMP.Mi sie podobało.Trzeba docenic i podziekowac osobom ,które poswiecily mnóstwo czasu aby taka impreza mogła dojsc do skutku.Jako osoba niezrzeszona w zadnym zwiazku i jako neutralna stwierdzam ze dobrze to funkcjonuje.Jezeli jest to tylko czyn spoleczny to czapka z głów.Dobrze ,ze macie takie osoby.W imieniu Waszym i Swoim dziekuje im bardzo .Zycze dużo sukcesów.Pozdrawiam.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #142 : Grudnia 19, 2014, 05:14:41 »

Azja takich osób jest bardzo mało, Mistrzostwa mógłby być zorganizowane dużo lepiej ale do tego potrzeba jeszcze więcej osób.

Azja
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #143 : Grudnia 19, 2014, 05:31:11 »

Darek z toku Waszych rozmów widze że jest dużo chetnych do pomocy.Niestety koszty takich imprez sa bardzo duze.Radzicie Sobie bardzo dobrze.Macie osoby,ktorym naprawde sie chce.Trzeba to docenic i ich wspomagac.Krok po kroku idziecie naprzód.Bedzie dobrze.Powodzenia.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #144 : Grudnia 19, 2014, 06:13:35 »

Tylko że niektórzy nie chcą pomocy, nie chcą rozmawiać z innymi. Tutaj są też inne kwestie tak jak przestrzeganie regulaminów etc. Nie których rzeczy nie widać na wystawie a które są równie ważne.
Grunt że jesteś zadowolony, mam nadzieję że kolejne wystawy które odwiedzisz w 2015 roku, również przypadną Ci do gustu. Pozdrawiam

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 409

« Odpowiedz #145 : Grudnia 19, 2014, 06:25:47 »

Na karcie ocen, którą otrzymałem po OMP nie dość, że nie ma moich danych, to nawet nie ma ani pieczątki pieczątki sędziego ani pieczątki organizatora.
Sędzia oczywiście może, jak każdy się pomylić i coś przeoczyć. Tylko gdzie byli organizatorzy, którzy powinni skrupulatnie sprawdzić i uzupełnić każdą kartę ocen. Widać, że wystawa przerosła organizatorów.

Próbowałem wyjaśnić sprawę u organizatorów, ale usłyszałem tylko, że: "To takie ryzyko zawodowe" i nic z tym nie da się zrobić.
Trafiłeś wyjątkowo źle. Ale i tak nikt nie powinien Ci mówić, że to ryzyko zawodowe, tylko sprawę trzeba było wyjaśnić. Pamiętasz osobę, której zgłosiłeś problem?

Pełno prosa a ptaki przypuszone z głodu.
Karmienie kanarków prosem to jakaś niedorzeczność. Kanarki nie jedzą prosa.

Zastanawiam się czy nie wypisać się ze stowarzyszenia, które nie potrafi zorganizować wystawy.
Próbuj dalej kontynuować hodowlę ptaków. Szkoda rezygnować z hodowli. W przyszłym roku mogę Ci pokazać wystawy, które są całkowitym przeciwieństwem OMP. Odczytaj tylko moją wiadomość.

Azja
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #146 : Grudnia 19, 2014, 06:30:59 »

Dzieki Darek za zaproszenia.Odnosnie rozmow to zawsze wnosza cos dobrego,nowego o ile sa prowadzone w dobrym stylu.Odnosnie innych spraw sie nie wypowiadam bo nie znam tematu.Trzymaj sie.

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice

« Odpowiedz #147 : Grudnia 19, 2014, 09:06:49 »

Ja jestem mocno rozczarowany OMP. A liczyłem, że mój debiut będzie udany. T

Wyślij mi PW CIH i jak pamiętasz numery klatek - sprawdzę co i jak.

Acha i napisz też kto odpowiedział Ci, że to jest "ryzyko zawodowe".

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice

« Odpowiedz #148 : Grudnia 19, 2014, 09:11:39 »

Papuga, skąd Ty takie farmazony bierzesz? Wybacz, ale nie da się tego określić inaczej. Moje rąbią proso aż się kurzy. Zarówno żółte jak i czerwone.
Co nie znaczy, że jest to ich podstawowy pokarm.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676

« Odpowiedz #149 : Grudnia 19, 2014, 09:30:49 »

Papuga, skąd Ty takie farmazony bierzesz? Wybacz, ale nie da się tego określić inaczej. Moje rąbią proso aż się kurzy. Zarówno żółte jak i czerwone.
Co nie znaczy, że jest to ich podstawowy pokarm.

Myślałem,że kanarki powinny być karmione rzepikiem lub rzepakiem.
Moje nie rąbią prosa,moje mają rąbać rzepak,bo to dla nich jak chlebek-podstawa.

dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
Strony: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 18   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!