Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:23:13 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 2 3 [4] 5   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Bebłek  (Przeczytany 32760 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Migotka
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 8

« Odpowiedz #45 : Kwietnia 15, 2015, 11:51:38 »

Piękny!  Gratuluje cudowności! Umiech

drapizenica
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 50

« Odpowiedz #46 : Kwietnia 15, 2015, 05:34:53 »

Dzisiaj najstarszy z maluszków skończył 2 tygodnie i przyznam, że były to dla mnie baaardzo długie i stresujące 2 tygodnie. Ważne jednak, że wszystko idzie w dobrym kierunku i pisklaki z dnia na dzień są silniejsze i coraz bardziej przypominają prawdziwe ptaki. Nie wiem czy się nie mylę ale prawdopodobnie jeden będzie z koronką a dwa consorty, co do koloru niestety nie mam doświadczenia i trudno mi to powiedzieć. Jeden z maluszków ma bardziej białawy brzuszek więc może jest szansa na szafirka;)

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #47 : Kwietnia 15, 2015, 09:21:12 »

Na Twoim pierwszym zdjęciu, pierwszy od lewej wygląda na to że będzie to corona. Dla przykładu możesz zobaczyć i porównać z moimi młodymi ( 8 dni ). Jest różnica w rurkach na głowie co wskazuje ze jeden to corona a drugi consort.

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #48 : Kwietnia 15, 2015, 10:01:53 »

corona

"korona", po prostu

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #49 : Kwietnia 15, 2015, 10:06:23 »

Z przyzwyczajenia piszę corona/consort, ale postaram się pisać " po Polsku "  Mrugnicie

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676

« Odpowiedz #50 : Kwietnia 16, 2015, 02:48:49 »

po polsku  Duy umiech

dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
drapizenica
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #51 : Kwietnia 16, 2015, 04:35:55 »

Oj tam, oj tam.  Corona/korona, polsku/czy po polskiemu;).
Ja tak dzisiaj dokładniej maluszki oglądałam, porównywałam i co do dwóch to jestem pewna a ostatni ma zbyt słabo rozwinięte jeszcze rureczki na głowie. Tak czy inaczej, dziękuję Darku za zdjęcia poglądowe. Te Twoje ptaszki to chyba jakieś mutanty albo sterydami je karmisz. Oczywiście żartuję;) ale faktycznie jest kolosalna różnica w tempie rozwoju;/ eh, miejmy nadzieję, że z czasem się to wyrówna.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #52 : Kwietnia 16, 2015, 06:11:08 »

Oj tam, oj tam.  Corona/korona, polsku/czy po polskiemu;).
Ja tak dzisiaj dokładniej maluszki oglądałam, porównywałam i co do dwóch to jestem pewna a ostatni ma zbyt słabo rozwinięte jeszcze rureczki na głowie. Tak czy inaczej, dziękuję Darku za zdjęcia poglądowe. Te Twoje ptaszki to chyba jakieś mutanty albo sterydami je karmisz. Oczywiście żartuję;) ale faktycznie jest kolosalna różnica w tempie rozwoju;/ eh, miejmy nadzieję, że z czasem się to wyrówna.

haha no duże są, nic im nie daję takiego. Dostają tylko mieszankę jajeczną i nic więcej:)

drapizenica
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #53 : Kwietnia 30, 2015, 09:54:11 »

Kolejna porcja zdjęć. Maluchy już wyglądają prawie jak dorosłe ptaki, coraz lepiej latają i trzeba je nieraz z karnisza zdejmować. Uczą się powolutku skubania ziaren ale idzie im to jeszcze jak krew z nosa...no niestety to nie takie łatwe jak wcinanie pokarmu jajecznego. Teraz siedzą już tylko z ojcem gdyż mamuśka nie myśli o niczym innym tylko o składaniu nowych jajek. Na dzień dzisiejszy ma w nowym gniazdku 5 sztuk a ja z przerażeniem w oczach obserwuję jak panienka nadal namiętnie skubie sepię i chyba się przygotowuje do dalszego składania.

drapizenica
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #54 : Maja 16, 2015, 02:07:18 »

Rodzinka powiększyła się o 4 maluszki . Tym razem (tfu, tfu) wszystko idzie bezproblemowo, kanarzyca świetnie karmi a maluchy rosną z godziny na godzinę.  Wesoła trójca z pierwszego lęgu jest już całkowicie samodzielna a jeden z młodych (zielony consort) został już nawet przyłapany na śpiewaniu (jeśli tak to można nazwać). Trochę mi z tego powodu smutno bo ptaszek bardzo mi się podoba, ma piękną szeroką główkę i ma to „coś”Mrugnicie ale niestety na trzymanie więcej niż jednego samczyka pozwolić sobie nie mogę. Teraz trzymam kciuki za płeć oswojonego szafirka;)

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #55 : Maja 16, 2015, 08:53:26 »

niestety na trzymanie więcej niż jednego samczyka pozwolić sobie nie mogę

A czy mogę spytać o powód? bo jeśli chodzi o miejsce spokojnie do przyszłej wiosny mogą być razem.

sylabona
Go
« Odpowiedz #56 : Maja 17, 2015, 09:09:10 »

Niech rosną zdrowo  Umiech

drapizenica
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #57 : Maja 17, 2015, 11:16:40 »

Dziękuje, też mam nadzieję, że będą fajnie rosły (a mam porównanie z pierwszym lęgiem) i tym razem to wydaje mi się, że w gnieździe mam jakieś olbrzymie sępy a nie kanarki, ile to daje odpowiednie żywienie. Wcześniej się dwoiłam, troiłam a maluch ciągle odstawał od wszelkich poglądowych zdjęć i opisów.
Odnośnie dwóch samczyków mówisz Klapuch, że bójki dopiero w okolicach przyszłego sezonu…to dobra informacja gdyby mi maluchy zostały do tego czasu. Tak czy inaczej ja już swój „instynkt macierzyński” zaspokoiłam Mrugnicie. Chciałam zobaczyć jak to jest widzieć jak się takie maluszki wykluwają, jak rosną, uczą się samodzielności  itd. Natomiast żadnej poważnej hodowli kanarków nigdy nie planowałam, raczej trzymanie ptaszków tak dla własnej radości i już prędzej jakieś nowe gatunki chciałabym poznać. Myślę więc nad zostawieniem sobie albo tej „starej” parki ptaków albo w ogóle dwóch samiczek (tej mojej mamuśki i jednej z córeczek) mam nadzieję, że uniknę w ten sposób konfliktów(które pewnie by były przy dwóch samcach) a ptaszki nie będą też samotne.

drapizenica
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #58 : Maja 26, 2015, 06:40:52 »

Tym razem w ramach ciekawostki zdjęcie porównawcze maluszków, z których najstarszy ma dokładnie 14 dni. Na pierwszym zdjęciu pisklaki z pierwszego lęgu a na drugim drugi lęg. Tym razem obrodziło w koronki Mrugnicie Ciekawa jestem jak to jest z tym dziedziczeniem koronek bo maluszek z pierwszego lęgu ma po ojcu błąd w upierzeniu - przedziałek na karku, natomiast u tych nowych maluszków już tego tak nie widać...ciekawe czy ta wada może jeszcze się uwidocznić np po pierzeniu zaczną piórka inaczej rosnąć? Jak to jest z tego rodzaju "błędami"? Może nie powinnam pytać bo nikt raczej nie chce się chwalić tym co nie wychodzi ale czy jest to częste zjawisko u gloserów koroniastych? 

sylabona
Go
« Odpowiedz #59 : Maja 26, 2015, 07:50:19 »

Widać wielką różnicę. Ślicznie wyglądają razem trzy koronki.

Strony: 1 2 3 [4] 5   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!