Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:02:21 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Słonecznik  (Przeczytany 4938 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
pawel1993
Go
« : Listopada 13, 2008, 08:28:00 »

Jakie zarna słonecznika są odpowiedne dla kanarków (prarzone) Co?

Mark
Administrator
Użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 709

« Odpowiedz #1 : Listopada 13, 2008, 08:57:41 »

Kanarkom nie podaje się żadnych ziaren słonecznika.

pawel1993
Go
« Odpowiedz #2 : Listopada 14, 2008, 05:34:11 »

Ja czytałem na twojej stonie Marku że w okresie zimy w nie ogrzenanych pomieszczeniach należ podawać każdemu ptakowi po kilka ziaren Co?

Mark
Administrator
Użytkownik
*

Częstochowa

« Odpowiedz #3 : Listopada 14, 2008, 07:52:06 »

Kiedyś rzeczywiście podawałem kanarkom w okresie zimy w nieogrzewanym pomieszczeniu słonecznik.Jednak teraz nauczony złymi doświadczeniami nie polecam podawać słonecznika,zdecydowanie lepiej podawać do mieszanki trochę więcej ziaren konopi.Powód nie podawania słonecznika kanarkom jest prosty,ptaki się strasznie zapasają.

pawel1993
Go
« Odpowiedz #4 : Listopada 14, 2008, 09:34:14 »

Dziękuje Marku następny (problem rozwiązany na tym forum) Duy umiech Duy umiech Duy umiech

Balcar
Uczeń3
Nowy użytkownik

Orzesze-Królówka
Wiadomoci: 219

« Odpowiedz #5 : Listopada 16, 2008, 04:11:01 »

Ja karmie kanarki zimujące łuskanym słonecznikiem cały czas (tzn teraz z okresie póŹno jesiennym i zimowym). Uważam że to właśnie dobrze że samice "nabiorą na siebie" tkanki tłuszczowej. Szybko ja stracą kiedy zaczną szykować się do lęgów i znosić jajka. A ze zaleganiem jaja nigdy nie miałem problemu.

Mark
Administrator
Użytkownik
*

Częstochowa

« Odpowiedz #6 : Listopada 16, 2008, 10:42:29 »

Jasne że dobrze jak samice mają trochę tłuszczyku przed legami.Jednak ja mam  złe doświadczenia ze słonecznikiem bo moje samice ,któregoś roku miały zamiast brzucha wielką bańkę z tłuszczem.Sam nie wiem pewnie wtedy przesadziłem z tym słonecznikiem,teraz nie daje słonecznika i też jest dobrze.

Balcar
Uczeń3
Nowy użytkownik

Orzesze-Królówka
Wiadomoci: 219

« Odpowiedz #7 : Listopada 18, 2008, 09:38:05 »

Mark nie będę pierwszym który to na tym forum stwierdzi ale powtórzę to, że wiadomo: ilu jest hodowców tyle jest sposobów karmienia i w ogóle hodowli. Każdy po jakimś czasie sam do tego dojdzie co najbardziej mu odpowiada i przede wszystkim jego ptakom.

Mark
Administrator
Użytkownik
*

Częstochowa

« Odpowiedz #8 : Listopada 18, 2008, 11:08:34 »

Oczywiście masz racje to też ja zawsze piszę tylko to co sam praktykuje.Ilu hodowców tyle sposobów żywienia i jeśli się sprawdzają to wszystko jest dobrze.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!