Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 11:33:40 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Zachowanie samicy  (Przeczytany 4625 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
greckzeth
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 6

« : Marca 29, 2015, 04:01:31 »

Witam.
Mam parke kanarków,które aktualnie przygotowywują się do lęgów(są na etapie częstych kopulacji,karmienia się,budowania gniazda).I ostatnio zauważyłem,że zaraz po kopulacji samiec zeskakuje z samicy,"kłania się" cicho śpiewając podczas gdy samica zaczyna na niego wskakiwać i z nim kopulować próbując spiewac(czasem spiewa tak po cichu jak niektóre samice).Dziwne to jest,pierwszy raz takie coś zaobserwowałem u kanarków,co o tym myślicie?Ta samica nigdy tak nie robiła,odbywała już lęgi z powodzeniem rok temu z innym samcem.

damianf
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Sanok
Wiadomoci: 43

« Odpowiedz #1 : Marca 30, 2015, 08:04:25 »

Szczerze mówiąc to nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje, również miałem podobny przypadek ale tutaj matka notorycznie próbowała kopulować ze swoją córką we fruwalce. Co więcej, śpiewa ona przepięknie, prawie jak samiec i w dodatku do swojej córki kilka turek wyciągała i wtedy na nią wskakiwała. Ja byłem w szkoku  Chichot Teraz odbywają obydwie lęgi.

greckzeth
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Marca 30, 2015, 09:10:47 »

Ciekwe skąd biorą się takie zachowania u samic.I czy to,że śpiewają ma coś wspólnego z tym,że kopulują jak samce.

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #3 : Marca 30, 2015, 07:13:00 »

A nie są to zaburzenia genetyczne? Np. za dużo hormonów męskich?

greckzeth
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : Marca 30, 2015, 07:55:56 »

Nie mam pojęcia ale właśnie pod takim kątem nad tym rozmyślałem,nic sie nie dzieje bez powodu coś w tym musi być,że ona ma "odpały" jakby samca udawała,ale,że samiec jej ulega pochyla się jak samica i podgwizduje to juz cyrk.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676

« Odpowiedz #5 : Marca 31, 2015, 04:07:46 »

pokazują sobie,chwalą się...są gody...owocnych obserwacji Duy umiech

dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
greckzeth
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #6 : Marca 31, 2015, 09:24:04 »

Jutro rano jeśli wszystko zgodnie z planem pójdzie,to samiczka będzie miała już 3 jajka Chichot z tym,że pierwsze jajko raczej nie wypali bo lekko uszkodziłem skorupke palcem,nie ma dziury tylko jest troche nadgniecione w jednym miejscu,mimo wszystko podłożyme jej to jajo bo przecież natura płata figle na każdym kroku Chichot

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!