Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:20:12 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Stan umysłu  (Przeczytany 5214 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676

« : Listopada 28, 2015, 11:18:37 »

Minął rok,odkąd zacząłem się bardziej interesować tym,co dzieje się z moją składką na PFO w wysokości 30 zł.Grzebałem gdzie się da,czytałem co się da,gadałem z kim się da.Zauważyłem,że nie tylko ja mam pomysł na to,jak uzdrowić(lub chociaż spróbować uzdrowić)tą chorą sytuację,gdzie poszczególne grupy hodowców tylko warczą na siebie.Oto jakie perełki znalazłem,choć Wy pewnie też mogliście się natknąć na kilka z nich przeglądając internet.

1 Sekcja sędziów prowadzi ekspansję dyplomatyczną na wszystkich frontach,od Kanady po niemalże Góry Uralu,żeby jak najwięcej hodowców z różnych stron świata mogło wystawić ptaki w Polsce.W sumie, po co nam standardy?
2 Poprzedni prezydent na swojej stronie zauważa,że można by sprzedawać na wystawie hot-dogi i hamburgery.Dodam,że można by porobić zestawy z coca-colą i frytkami.Wtedy ludzie zamiast do pobliskiego maka,wpadną na wystawę.
3 Obecny zarząd dał nam mikroprzedsiębiorstwo i zaczął zarabiać zawrotne sumy na nie wiem czym,ale zarobiliśmy na tym jakieś 2 klocki.Czyli jakieś 150 z grubsza licząc miesięcznie i jakieś niecałe 2 zł na hodowcę rocznie.Imponujący wynik.Mamy po kawie z automatu na łebka.
4 Obowiązkowo,rokrocznie rozdajemy sobie za te niekwestionowane zasługi pęk medali.To jest główny motor napędowy każdej  federacji(zwłaszcza rosyjskiej) i każde dziecko każdego hodowcy w tym kraju o tym wie.
5 Wszyscy jak jeden mąż krzyczą"praca,praca!".Okej,popracuję,ale czym?

Przez ponad 25 lat PFO nie dorobiła się niczego.Wszystkie udoskonalenia konkursów,które sobie organizujemy przynosimy z domów.Nie ma na czym ustawiać klatek na wystawie.Nie ma nawet mikrofonu z głośnikiem,żeby zorganizować galę i gdyby nie sprzęt z hali w Czeladzi,musielibyśmy wynająć herolda.
Według mnie PFO to stan umysłu,ale Wy wnioski wyciągnijcie sobie sami.

dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #1 : Listopada 28, 2015, 01:52:58 »

Wisicie mi dwa klocki za audyt  Duy umiech

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #2 : Listopada 29, 2015, 12:03:17 »

Nasunęła mi się taka myśl.
Z wiedzą na tym wortalu jest jak ze złotem-przewalasz tonę szlamu i otrzymujesz kilka gram.
To pycha kładła zarządy jeden po drugim.Przeświadczenie o własnej nieomylności nie pozwalało słuchać innych.A co nowy zarząd,to więcej tej pychy.Z małymi wyjątkami,ale one tylko potwierdzają regułę.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #3 : Listopada 29, 2015, 02:02:44 »

Prawda jest taka, że aby coś większego zrobić,żeby rozwijając etc.potrzebna jest kasa. PFO kasy nie ma czyli zbytnio nic nie mogą zrobić za te 30zł od głowy. A jeśli nie mogą nic zrobić to lepiej nic nie robić a tylko wygrzewać fotel.

Nie dziwię się że tak jest, bo brak kasy skutecznie zniechęca do działania, ale najważniejszym działaniem powinno być pozyskanie funduszy na realizacje celów, no ale jak to zrobić jak nawet się nie ma planu? jak się nie ma kosztorysów na poszczególne etapy planowania.

PFO jest tylko po to aby być, wyznając zasadę że skoro mnie wybrali no to nie ładnie było by odmawiać, no ale kogo tu wybrać jak innych kandydatów brak? a dlaczego ich brak? Myślę że problemy po poprzednich ekipach to nie problem, ponieważ każdy kto przyjdzie to wiele nie zrobi z racji np. ograniczeń finansowych oraz nieprzychylności  hodowców niezadowolonych z faktu że ich kolega nie został wybrany na prezydenta.

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #4 : Grudnia 01, 2015, 02:11:37 »

UWAGA !!!!!!!!!
ZGŁOSZENIA KONKURSOWE PRZESŁANE W INNEJ FORMIE NIŻ W PLIKU NIE BĘDĄ BRANE POD UWAGĘ JAKO ZGŁOSZENIA INTERNETOWE. ZGŁOSZENIE MUSI BYĆ PRZESŁANE W PLIKU, A PLIK ZAKODOWANY CIH-EM.
Zgłoszenia typu:
H - 2 szt
G2 - 1 szt
są co najmniej brakiem wyobraźni zgłaszającego.

Dla mnie to ogłoszenie świadczy o braku wyobraźni ogłoszeniodawcy.Po co podawać te numery,zamiast liczby ptaków?
Po to,żeby to sprawdzić na początku?Przecież będą sprawdzane po zejściu ze stołu,tak?Więc po co robić coś dwa razy?
Hodowca daje ptaki,sędzia je ocenia,komisja spisuje numery obrączek ocenionych ptaków i wszystko się zgadza.
Jak się dziadek pomyli i da nie tego ptaka,nie zostanie zdyskwalifikowany,tylko przegra,bo sobie zepsuje kolekcje.
A co innego może się stać?
Niepotrzebna robota,bo wykonywana bezmyślnie  Duy umiech

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 409

« Odpowiedz #5 : Grudnia 01, 2015, 09:15:14 »

ZGŁOSZENIE MUSI BYĆ PRZESŁANE W PLIKU, A PLIK ZAKODOWANY CIH-EM.

To chyba trzeba być członkiem Rady Federacji, żeby zrozumieć ten bełkot. Co to znaczy plik zakodować CIH-em?

Tytuł wątku jest chybiony, bo powinien brzmieć: "Stan bezmyślności".

Gregorov
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Ruda Śląska
Tytuły: Hodowca Roku 2016
Wiadomoci: 346

Kanarki harceńskie

« Odpowiedz #6 : Grudnia 01, 2015, 09:51:30 »

Chciałem tylko zauważyć że zgłaszanie ptaków tylko drogą elektroniczną jest dużym utrudnieniem dla części hodowców. Panowie - ja wiem że mamy XXI wiek ale uwierzcie - nie wszyscy potrafią korzystać z tego cudownego wynalazku jakim jest internet. Starsi hodowcy muszą po prostu kogoś prosić aby to zrobił za niego. Oczywiście nie jest problemem im pomóc, ale podejrzewam że takie zgłoszenie jak i większość korespondencji mailowej kończy się i tak Ctrl+P czyli wydrukiem.
Uważam że alternatywnie należy przywrócić również korespondencję pocztą tradycyjną.

Sygnum (CIH) C-060
PZHKiPE oddział KNURÓW
PFO CSO klub Radzionków
RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013 i 2015
Wiadomoci: 935

« Odpowiedz #7 : Grudnia 01, 2015, 10:18:53 »

Zgadzam sie z Toba Gregorov. Wszystkie formy zglaszania do udzialu sa dobre a w szczegolnosci te tradycyjne.
I tu we Wloszech pewnie wieksza liczba zgloszen jest listowna lub faxowa a i informacja od federacji z zamieszczonym formularzem zgloszeniowym trafia do hodowcy poczta lub jest udastepniana przez zwiazki w formie papierkowej.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #8 : Grudnia 02, 2015, 08:54:42 »

A czy organizator konkursu potrzebuje numery obrączek każdego jednego ptaka na tydzień przed,czy chodzi raczej o to,żeby mieć ogląd na spodziewaną ilość ptaków?

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #9 : Grudnia 02, 2015, 09:55:04 »

Widzicie,jakie klapuch ma teraz urwanie głowy z tymi zgłoszeniami.Po cholerę mu te numery?Imię nazwisko,ile,jakich ptaków,do widzenia.
A tu te numerki trzeba bez sensu zapisywać.No,niech mnie ktoś oświeci.

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 409

« Odpowiedz #10 : Grudnia 02, 2015, 02:22:08 »

Widzicie,jakie klapuch ma teraz urwanie głowy z tymi zgłoszeniami.

Jaka platforma, takie urwanie! To jest efekt tego, że PFO wymyśla sobie coś bez jakichkolwiek konsultacji ze stowarzyszeniami i bez opinii osób, które coś niecoś o  organizacji wystaw wiedzą.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #11 : Grudnia 02, 2015, 10:07:12 »

Widzicie,jakie klapuch ma teraz urwanie głowy z tymi zgłoszeniami.

Jaka platforma, takie urwanie! To jest efekt tego, że PFO wymyśla sobie coś bez jakichkolwiek konsultacji ze stowarzyszeniami i bez opinii osób, które coś niecoś o  organizacji wystaw wiedzą.

i za psie pieniądze gdzie jakiś amator siedzi po nocach i udaje że robi platformę. takie zabawka kosztuje i należy to zrobić profesjonalnej firmie.
zresztą jak ktoś chce się w to bawić to należy od razu pomyśleć nad całym procesem gdzie byłby system wykorzystany, a wierzcie mi że się da.

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!