Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752
|
 |
« : Lutego 27, 2008, 01:52:05 » |
|
Jaka jest Twoja ulubiona rasa kanarków? Jakie kanarki najbardziej Cię kręcą i dlaczego? Uzasadnij krótko odpowiedŹ.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ANka
Uczeń2
Nowy użytkownik

Wiadomoci: 62
|
 |
« Odpowiedz #1 : Lutego 27, 2008, 05:23:14 » |
|
Kręcą mnie wszystkie kanarki...dosłownie:))Ale chyba najbardziej glostery consort takie z wyjątkowymi wielkimi głowami i puszyste jak pączki:))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lukas
Redaktor
Użytkownik
Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746
Z066
|
 |
« Odpowiedz #2 : Lutego 27, 2008, 06:15:27 » |
|
Mi najbardziej podobają się kanarki czerwona mozaika , chcę się zająć hodowlą tych kanarków w większej ilości i myślę że uda mi się to zrealizować , gdyż mam wobec nich ogromne plany i zamiary. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
romaszka
Uczeń2
Nowy użytkownik

Wiadomoci: 18
|
 |
« Odpowiedz #3 : Lutego 28, 2008, 03:02:16 » |
|
Najbardziej czerwone,glostery a teraz mam amerykanskie spiewaki. Roman
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
robert
Go
|
 |
« Odpowiedz #4 : Marca 16, 2008, 09:04:49 » |
|
Podobają mi sie wszystkie kanarki,lecz najbardziej zainteresowały mnie kanarki rasy gloster są to pierwsze moje rasowe kanarki zauroczyły mnie swoim kształtem, podobaja mi sie również kanarki kolorowe; czerwono czarne,mozajkowe lecz wszystkie są ładne i maja swój urok.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rafał
Uczeń4
Nowy użytkownik

Warszawa
Wiadomoci: 311
|
 |
« Odpowiedz #5 : Marca 16, 2008, 10:25:09 » |
|
Podobnie jak Robert lubię wszystkie rasy kanarków. Gdybym tylko mógł - to hodował bym wszystkie odmiany. Wiadomo jednak, ze to niemal nie wykonalne. Wybrałem jednak rasę gloster. Chyba ze względu na ich urok i różnorodność barw. Gdybym miał wybierać wśród kanarków kolorowych to wybrałbym... jakąś odmianę agtów, jeżeli chodzi o rasę spiewającą to... kanarki wodnotokowe, natomiast sposród kanarków kształtnych zdecydowanie glostery choć podobają mi się jeszcze lizardy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sylwia
Go
|
 |
« Odpowiedz #6 : Marca 17, 2008, 09:23:48 » |
|
Mnie też podobają się wszystkie!! Duże, małe, kolorowe, jednobarwne, śpiewające, ciche - no jednym słowem - WSZYSTKIE!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pawel1993
Go
|
 |
« Odpowiedz #7 : Kwietnia 03, 2008, 07:22:32 » |
|
Ja uwielbiam WSZYSTKIE kanarki!!!  Ale najbardziej podobają mi się mozaiki, kędzierzawe i gostery. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
NORWIK
Uczeń1
Nowy użytkownik
Opole
Wiadomoci: 120
|
 |
« Odpowiedz #8 : Kwietnia 06, 2008, 09:49:57 » |
|
Każdy ma swoją rasę która leży bliżej serca więc u mnie jest to Trebacz Paryski za to że ładnie spiewa,a te fryzyry cos wspaniałego 
|
|
|
|
|
|
U-010
|
|
|
|
wojtynia
Go
|
 |
« Odpowiedz #9 : Kwietnia 08, 2008, 06:58:28 » |
|
Mnie najbardziej się podobają kanarki pomarańczowe i czerwone ze względu na ich piekny kolor i urode. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gosia
Uczeń1
Nowy użytkownik
Gdańsk
Wiadomoci: 17
Balbina
|
 |
« Odpowiedz #10 : Kwietnia 09, 2008, 10:53:03 » |
|
Dla mnie najciekawszą i najładniejszą rasą kanarka jest koroniak niemiecki. Szkoda, że w Polsce jest tak mało popularny, bo prócz zadziornej czupryny i wspaniałych barw upierzenia potrafi też przepięknie śpiewać. Gdybym kiedykolwiek zdecydowała się na hodowlę kanarków kształtnych to najchętniej rozmnażałabym i propagowała tę właśnie rasę.
|
|
|
|
|
|
Gosia z bandą "dwunastu rozbójników"
|
|
|
Priam
Uczeń1
Nowy użytkownik
Sosnowiec
Wiadomoci: 82
|
 |
« Odpowiedz #11 : Kwietnia 18, 2008, 05:20:15 » |
|
Według mnie trudno nie kochać kanarków  Dzięki nim stajemy się odpowiedzialni. A wracając do tematu moimi ulubionymi kanarkami są kanarki barwne ---> ciekawe dlaczego??  Chyba dlatego, że od mojego Kubusia wszystko się zaczęło.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Granos
Go
|
 |
« Odpowiedz #12 : Lipca 28, 2008, 11:35:32 » |
|
Gloster-ze względu na swoje nie powtarzalne kształty.
Paryski Trębacz-wspaniale uformowane piórka.
Czerwona mozajka-piękny wygląd.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pawel1993
Go
|
 |
« Odpowiedz #13 : Sierpnia 06, 2008, 09:25:17 » |
|
Ja uwielbiam wszystkie kanarki ale szczególnie przypadły mi do góstu kędzierzawe i trębacze
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kerry
Go
|
 |
« Odpowiedz #14 : Wrzenia 09, 2008, 02:40:42 » |
|
Lubię wszystkie kanarki ale cenię je przede wszystkim ze względu na śpiew.A tutaj moim skromnym zdaniem prym wiodą kanarki wodnotokowe.Śpiewają naprawdę pięknie.Pozdrawiam P.S.Bardzo wdzięczny jest gloster,tak mały ,krępy misiu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|