Poddaje pod debate sprawe kategorii naszego forum.
Zajrzalam dzis na inne fora kanarkowe i wg mnie nie ma innego, ktore ma predyspozycje rzetelnego przekaznika informacji. Niektore maja tak dziwaczne opisy ras, ze sie za glowe lapie. ALE - maja bez watpienia przyjazniejsze rozlozenie tematow i kategorii.
Zasada przyjaznosci dla uzytkownika: uzytkownik musi dotrzec do interesujacych go tresci klikajac 2, maksymalnie 3 razy.
Inna rzecz - jesli chcemy poczytac nowinki lub stare wpisy z dzialu "klatki", to wolimy przewijac po tematach, niz klikac w kolejne kategorie i po przeczytaniu 3 watkow wracac znowu do innej kategorii... Zalaczam przyklad - klikam 3x i dopiero dochodze do listy tematow. Nikt tam jednak nie cche napisac, bo widzac tyle kategorii lapie sie za glowe gdzie wlasciwie ma napisac... i pisze pod spodem, czyli w miejscu na luzne tematy wokol tematu klatki. Postaje balagan, choc zamierzony byl porzadek.
Co ja proponuje?
Podstawy hodowli -> Klatki / Woliery
I tyle. Wszystko, co bylo w miejscach ogolnych podtematach i w poszczegolnych tematach ma byc pod linkiem Klatki /Woliery jako dlugasna lista. Bo NAS interesuje wlasciwie wszystko na ten temat. Nie mowimy tu o kategoriach na forum o gotowaniu, ze trzeba dzielic przepisy na desery i dania glowne. Spokojnie moze byc to zmieszane - bo zagadnienia sa bardzo pokrewne i kazdy ptakolub czytajacy o klatkach powinien poczytac przy okazji o wolierach. Wyposazenie tez nalezy do tematu - czasem piszemy o wszystkim na raz, wiec po prostu mega trudno jest sie na jakas z kategorii zdecydowac szukajac miejsca na swoj post.
Mam rowniez propozycje uproszczenia kategorii w innych dzialach. Na pewno w genetyce lub rasach. Tam tez jest chaos i czesciowo nieprawidlowe nazewnictwo. Zrobmy porzadek. Moze wy tez macie jakies uwagi - to bysmy je tu zebrali i Jacky by sie poczul zmotywowany do przeorania tej zyznej gleby schowanej pod szuwarami kategorii.

serdecznie
Agata