Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:31:26 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2] 3   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Dzień dobry wszystkim  (Przeczytany 14405 razy)
0 uytkownikw i 2 Goci przeglda ten wtek.
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #15 : Lutego 04, 2017, 08:58:44 »

Byłam Jacku nie tak dawno na jednej w Rudzie Śląskiej bodajże 21.11.2016, ale trudno to nazwać było wystawą - ptaków coś tyle, co ja mam w pokoju, izba też wielkości mojego pokoiku, około dwóch facetów i zero ludzi. Dziwię się, że to trafiło na stronę PFO. Jechałam kawał drogi specjalnie z aparatem, a tu tylko salka przy kościele i...cisza. Szczerze spodziewałam się, że to będzie jakaś wystawa na hali, bo nigdy nie byłam jeszcze na takiej wystawie to i nadzieje miałam duże. Trochę się zawiodłam... Smutny

To była wystaw kanarków harceńskich (śpiewających). Trudno się spodziewać dużej ilości kolorowych ptaków egzotycznych na takiej wystawie. W dodatku oddział PZHKiPE w Bytomiu (zrzeszający hodowców kanarków harceńskich), organizujący tę wystawę należy do najmniejszych w Polsce.

Gregorov
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Ruda Śląska
Tytuły: Hodowca Roku 2016
Wiadomoci: 346

Kanarki harceńskie

« Odpowiedz #16 : Lutego 04, 2017, 09:23:33 »

Witaj dredd na naszym wortalu Umiech. Mam nadzieję że milo tutaj spędzisz czas. Umiech
Jest mi niezmiernie przykro że zawiodłaś się na naszej wystawie.
Fakt, ptaków było niewiele bo około 50 szt. Wystawa była niejako następstwem naszych mistrzostw oddziałowych.
Na pocieszenie powiem Ci że byłaś na wystawie nazwijmy to "specjalistycznej" bo były na niej same kanarki harceńskie.(No może za wyjątkiem czterech glosterów wloczykija Mrugnicie)
Kanarki harceńskie niestety są mało atrakcyjne wystawowo, a wierz mi że trudno je było  zeszłym roku gdzieś zobaczyć bo gościły tylko na nielicznych wystawach. Nie było ich nawet w Czeladzi. Pewnie nie robiłaś zdjęć ale możesz sobie zerknąć. To zdjęcia z mistrzostw i wystawy. https://goo.gl/photos/hfs2pNn6QjH3YsxEA
Dziwię się, że to trafiło na stronę PFO
Oj i nie tylko na stronie PFO ale i o naszej wystawie rozpisują się gazety Mrugnicie (Nowa Exota 1/2017 strona 19-20)
Pozdrowionka Umiech

Sygnum (CIH) C-060
PZHKiPE oddział KNURÓW
PFO CSO klub Radzionków
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676

« Odpowiedz #17 : Lutego 04, 2017, 10:27:50 »

Byłam Jacku nie tak dawno na jednej w Rudzie Śląskiej bodajże 21.11.2016, ale trudno to nazwać było wystawą - ptaków coś tyle, co ja mam w pokoju, izba też wielkości mojego pokoiku, około dwóch facetów i zero ludzi. Dziwię się, że to trafiło na stronę PFO. Jechałam kawał drogi specjalnie z aparatem, a tu tylko salka przy kościele i...cisza. Szczerze spodziewałam się, że to będzie jakaś wystawa na hali, bo nigdy nie byłam jeszcze na takiej wystawie to i nadzieje miałam duże. Trochę się zawiodłam... Smutny

To nam pojechała Chichot
Niy godej Jankowi,bo dostanie herzklekotów  Mrugnicie
dredd-Trza było podbić,zrobiłoby się herbatkę dla koleżanki Umiech

dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
dredd
Go
« Odpowiedz #18 : Lutego 05, 2017, 05:28:37 »

@Jacky - dziękuję za wytłumaczenie
@Gregorov - to ja trafiłam chyba rzeczywiście na jakąś przerwę obiadową, bo nie było tam ani tyle ptaków, ani panów wystawiających, ani też ludzi, ale ja byłam popołudniu, już przy samym końcu. Jeśli kogoś uraziłam to przapraszam. Bynajmniej nie było to moim celem. Po prostu spodziewałam się czegoś o rozmachu zdjęć, jakie udostępnił januszomd. Każdy ma inne gusta, mnie jakoś harceńskie - jeśli tak piszecie - nie przekonały wizualnie. Bardziej mnie się podobają ptaszki o takich wyjątkowych barwach, tak jak np. ten arlekin portugalski. Jednak teraz tylko nacieszam oko, bo już nie mam gdzie pomieścić więcej ptaków, myśląc trzeźwo. Chciałam tylko zapytać, czy stosujecie karmy firmy Deli Nature i jeśli tak to jaki numerek?
@wloczykij - jak panowie byli zajęci rozmową to nie chciałam przeszkadzać.

Gregorov
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Ruda Śląska

Kanarki harceńskie

« Odpowiedz #19 : Lutego 06, 2017, 09:56:41 »

Gregorov - to ja trafiłam chyba rzeczywiście na jakąś przerwę obiadową, bo nie było tam ani tyle ptaków, ani panów wystawiających, ani też ludzi, ale ja byłam popołudniu, już przy samym końcu.
Faktem jest że po południu ludzi było mało. Bezpośrednio po każdej mszy było tłoczno. Ludzie też raczej znają tą wystawę bo w tym miejscu jest corocznie od kilku lat. Ptaków była taka sama ilość cały czas - czyli około 50 sztuk.
Powiem Ci w tajemnicy że jak byłem pierwszy raz kilka lat temu zanim rozpocząlem hodowlę to też nieco byłem zawiedziony Mrugnicie  Duy umiech.
Co do mieszanek DN, moim zdaniem to bardzo dobre mieszanki. Ja stosuję jako podstawową mieszankę dla moich harcenów DN 53.

Sygnum (CIH) C-060
PZHKiPE oddział KNURÓW
PFO CSO klub Radzionków
dredd
Go
« Odpowiedz #20 : Lutego 06, 2017, 12:35:51 »

Ja byłam przyjezdna, nie ze mszy i pierwszy raz w życiu, ale 50 sztuk tam na pewno nie naliczyłabym, bynajmniej nie już o tej porze co ja byłam.
Ja też stosuję DN 53. Umiech Zdarza mi się niekiedy kupić inną, wtedy sama ją zarabiam i dodaję nieco maku i murzynka na kg karmy. Dodatkowo, co jakiś czas podaję ptaszkom sezam.

Gregorov
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Ruda Śląska

Kanarki harceńskie

« Odpowiedz #21 : Lutego 06, 2017, 01:27:20 »

ale 50 sztuk tam na pewno nie naliczyłabym,
Dredd wystarczy zobaczyć na zdjęcia które Ci wyżej w linku podesłałem. Spokojnie doliczysz się 50 sztuk. Poza tym wloczykij może potwierdzić moje slowa. No chyba że przyjechałaś jak już ptaki były wynoszone. Gdzieś chyba między 15.00 a 16.00.

Sygnum (CIH) C-060
PZHKiPE oddział KNURÓW
PFO CSO klub Radzionków
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #22 : Lutego 06, 2017, 02:17:31 »

Taka niby pierdoła,ale...To własnie powód,dla którego uważam,że harceny na wystawie trzeba wyjąć z tych skrzynek.
Niby to nie jest ptak wystawowy,ale ludziska przychodzą ptaki ZOBACZYĆ a nie POSŁUCHAĆ.
W skrzynce ptaków nie widać,więc wystawa metodami ortodoksyjnymi jest pozbawiona sensu.

dredd
Go
« Odpowiedz #23 : Lutego 06, 2017, 02:18:32 »

No właśnie byłam popołudniem i gdybym zrobiła swoje zdjecia to bym Ci pokazała, że tyle nie było, co na Twoich, a było ze mną kilka osób i też to potwierdzi... Byliśmy tam raptem ze dwie minutki, bo nie było co oglądać.

dredd
Go
« Odpowiedz #24 : Lutego 06, 2017, 02:20:25 »

Taka niby pierdoła,ale...To własnie powód,dla którego uważam,że harceny na wystawie trzeba wyjąć z tych skrzynek.
Niby to nie jest ptak wystawowy,ale ludziska przychodzą ptaki ZOBACZYĆ a nie POSŁUCHAĆ.
W skrzynce ptaków nie widać,więc wystawa metodami ortodoksyjnymi jest pozbawiona sensu.
Już trudno, mniejsza o to, ile było, czy nie było. Może zbyt późno przyjechałam z gronem osób mi towarzyszących.

Gregorov
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Ruda Śląska

Kanarki harceńskie

« Odpowiedz #25 : Lutego 06, 2017, 02:26:25 »

Właśnie, juz kiedyś o tym pisałem. Chłopaki z Radzionkowa wystawiali harceny nie w szafkach tylko w słupkach. Byłem, widziałem. Świetna sprawa.

Sygnum (CIH) C-060
PZHKiPE oddział KNURÓW
PFO CSO klub Radzionków
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #26 : Lutego 06, 2017, 02:37:10 »

No widzisz...starzy nie chcą,młodzi nie mogą  Spoko

Gregorov
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Ruda Śląska

Kanarki harceńskie

« Odpowiedz #27 : Lutego 06, 2017, 02:38:22 »

Już trudno, mniejsza o to, ile było, czy nie było. Może zbyt późno przyjechałam z gronem osób mi towarzyszących.
Dredd - sprawa jest dosyć istotna bo najgorsze są niedomówienia. Jako współorganizator wiem ile było ptaków. Umiech

Sygnum (CIH) C-060
PZHKiPE oddział KNURÓW
PFO CSO klub Radzionków
dredd
Go
« Odpowiedz #28 : Lutego 06, 2017, 02:43:20 »

Ja też wiem, ile widziałam ale wykłócać się o to nie zamierzam. Byłam późno, więc trafiłam na koniec i tyle.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #29 : Lutego 06, 2017, 02:46:26 »

Czy to Ty przyszłaś,jak ładowaliśmy już ptaki do samochodów? Mrugnicie

Strony: 1 [2] 3   Do gry
  Drukuj