Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 09:07:24 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Pisklę odmawia karmienia  (Przeczytany 5011 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
dariuseki
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Olsztyn, War-Maz
Wiadomoci: 207

http://www.warminskie-kanarki.gq/

« : Marca 29, 2017, 03:19:26 »

Mam pytanie. Z 4 osiemnastodniowych piskląt jedno odmawia karmienia. Trzyma się na uboczu i jest moim zdaniem jest mniej energiczne niż reszta. Podczas pory karmienia wszystkie gonią za rodzicami a on jako jedyny nie.  Widziałem kilkakrotnie jak samiec próbował je karmić indywidualnie ale za każdym razem młode się odsuwa lub odkręca główkę.  Co?

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676

« Odpowiedz #1 : Marca 30, 2017, 12:45:18 »

Może nie jest głodny.

dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
dariuseki
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Olsztyn, War-Maz

« Odpowiedz #2 : Kwietnia 13, 2017, 02:13:10 »

I nie był. Ostatecznie jest największy i najsilniejszy z nich wszystkich. Umiech

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #3 : Kwietnia 15, 2017, 07:22:23 »

Ptaki to bardzo ciekawe zwierzęta. Ciągle się o nich czegoś nowego dowiaduję. Wszystko co z ptakami związane jest nie do końca jeszcze poznane i wyjaśnione. Twój przypadek wcale nie jest jakiś odosobniony. Sam obecnie mam pisklęta, z których jedno, moim zdaniem, wcale nie je. Przynajmniej nigdy nie widziałem, jak rodzice go karmią. Nie je, a żyje, już kilkanaście dni. Jest najmniejsze ze wszystkich, ale przecież coś musi jeść by żyć. Natura jest niezwykła. Prawdopodobnie mały je, tylko ja tego nigdy nie jestem w stanie zauważyć. Brałem małego do ręki i sprawdzałem wole. Zawsze było puste, ale przecież to niewiarygodny przypadek! Mały porusza się, trochę się już boi mojej ręki, wydaje się być OK, ale nigdy nie widziałem jak je. Myślę, że również w Waszych hodowlach są różne niewyjaśnione przypadki.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676

« Odpowiedz #4 : Kwietnia 15, 2017, 09:01:09 »

Mama żółta, tata żółty, pisklęta szeki Duy umiech

dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
dariuseki
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Olsztyn, War-Maz

« Odpowiedz #5 : Kwietnia 19, 2017, 10:12:14 »

To prawda Jacky. To pisklę jest inne. Mniej się boi a w gniazdku robiło wszystko na odwrót. Jadło o innych porach i podczas pory karmienia gdy wszystkie inne były odwrócone przodem do karmiącej matki ten na odwrót, siedział tyłem i nie był zainteresowany pokarmem. Indywidualista. Wygląda też inaczej niż reszta.

kanarek66
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 72

« Odpowiedz #6 : Kwietnia 20, 2017, 04:47:55 »

Czy to pisklę nie jest przypadkiem ślepe? Miałem kiedyś taki przypadek. Wszystko się wyjasniło jak reszta fruwała a on słabo.

PZHKiPE oddział Radom
Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!