Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Sierpnia 17, 2026, 01:43:43 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Tutaj znajduje siÄ™ kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona g³ówna Pomoc Linki Zaloguj siê Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Zaburzone pierzenie u kanarków  (Przeczytany 15369 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Michal2772
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Podkarpacie
Wiadomo¶ci: 47

« : Czerwca 03, 2017, 08:59:07 »

Witam.
Chciałem się zapytać o radę, ponieważ od jakiegoś czasu widzę ten problem w mojej hodowli.
Mam 7 kanarków, w różnym wieku(1-4 lat) i wydaje mi się, że z ich pierzeniem jest coś nie tak:
Od mniej-więcej Stycznia tego roku kanarki ciągle się pierzą. Nie jest to jakieś bardzo intensywne pierzenie(nie mają widocznych ubytków w upierzeniu), ale chyba nie powinno tyle trwać. Minęło już pół roku, a wszystkie(a przynajmniej większość) wciąż sypią piórami.
Nie mam pojęcia czym to może być spowodowane. Mają dobrą dietę, świeżą wodę, sepie, temperatura około 22 stopni, dzień trwa w godzinach 7-21.
Przeprowadzałem lęgi, niestety nie udane. Wydaje mi się, że zawinił zbyt młody wiek ptaków, ale jak na to teraz patrzę, to wydaje mi się, że to też mogło być spowodowane tymi zaburzeniami w pierzeniu.
Wydaje mi się, że pojedyncze kanarki mają jakieś 2-tygodniowe przerwy w tym pierzeniu, ale jednak pod klatkami zawsze jest pełno piór.(Mam regał hodowlany i nie mam możliwości stwierdzić które kanarki się na pewno nie pierzą).
Ma ktoś jakieś pomysły czym to jest spowodowane i jak temu zapobiec?
Z góry dziÄ™kuje za pomoc Mrugniêcie

8: Undefined offset: 510
Plik: /home/wezykowski/sites/kanarki.eu/httpdocs/Themes/default/Display.template.php (main sub template - eval?)
Linia: 565