Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 08:11:35 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Aerozol przeciw pasożytom  (Przeczytany 13745 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
kerry
Go
« : Grudnia 10, 2008, 11:45:18 »

Mam pytanie-czy podczas leczenia ivermektyną pryskacie jakimkolwiek aerozolem zwalczającym pasożyty?A.Kruszewicz pisze o działaniu wspomagającym tj.dokładne mycie poideł oraz pryskaniu klatek jakimś preparacie opartym na piretrynie.U siebie stosuję środek z firmy Natural(to specyfik przeznaczony dla gołębi).Czy ktoś z was też go używa?Czy jest całkowicie bezpieczny?Czy może stosujecie Ardap?Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.

Marcin
Uczeń3
Nowy użytkownik

Cyprzanów
Tytuły: Hodowca Roku 2010
Wiadomoci: 351

Kanarki: żółte, białe recesywne

« Odpowiedz #1 : Grudnia 23, 2008, 01:08:45 »

Ja u siebie stosuje ARDAP jest całkowicie bezpieczny dle ptaków.

CIH F-047
Balcar
Uczeń3
Nowy użytkownik

Orzesze-Królówka
Wiadomoci: 219

« Odpowiedz #2 : Grudnia 24, 2008, 01:50:51 »

Teraz mam Ardap ale ten z Naturala tez miałem i nie wiedzę miedzy nimi różnicy. Podobno Ardap jest lepszy. Ptakom to na pewno nie szkodzi. Ja zawsze podczas czyszczenia szuflad w regale spryskam narożniki klatek, powierzchnię pod szufladą jak i również całą szufladę. Chwilkę poczekam aż wyschnie i sypię piasek.

kerry
Go
« Odpowiedz #3 : Grudnia 25, 2008, 09:22:41 »

Dziękuję za odpowiedŹ,ale czy stosowaliście go na ptaki,tzn.czy pryskaliście pod skrzydłami.Mój znajomy mówił mi ,że kiedyś spryskał samiczki i nie przystąpiły do lęgów.pozdrawiam

Marcin
Uczeń3
Nowy użytkownik

Cyprzanów
Tytuły: Hodowca Roku 2010
Wiadomoci: 351

Kanarki: żółte, białe recesywne

« Odpowiedz #4 : Grudnia 26, 2008, 02:19:35 »

Przy stosowaniu BIOMEKTIN zawiera 1% ivermektyny nie ma potrzeby pryskac ptaki jakim kolwiek preparatem.
Ardap stosuje sie do odrobaczania klatek, a nie ptaków.

CIH F-047
Sławek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 142

« Odpowiedz #5 : Lutego 07, 2009, 10:57:40 »

Z tego co mi wiadomo to można spryskiwać ptaki ARDAP-EM tylko trzeba uważać na oczy
i pryskać z odległości 30 cm od ptaka

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #6 : Lutego 08, 2009, 08:52:01 »

jeszcze jest jeden podobno dobry preparat - NOBACTEL-

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
gosia121
Go
« Odpowiedz #7 : Lutego 08, 2009, 09:26:06 »

WITAM ! NOTABACTEL STOSUJE DO DEZYNFEKCJI KLATEK TO ZNACZY ICH MYCIA,DEZYNFEKCJI KARMIDEłEK,POJNICZKÓW I INNYCH URZ¡DZEÑ,OCZYWIŚCIE ROZCIÊCZAM Z WOD¡ W PROPORCJI PODANEJ NA OPAKOWANIU,AEROZOL NATOMIAST STOSUJE PCHEłKA SPRAY DLA PTAKÓW, NIESZKODLIWY RAZ NA TYDZIEÑ WZGLÊDNIE WEDłUG SWEGO UZNANIA.DOSTAÆ MOżNA U WETERYNARZA.POZDRAWIAM.!

gosia121
Go
« Odpowiedz #8 : Lutego 08, 2009, 09:41:04 »

DOPISEK :w czasie stosowania Iwermektyny zastosowanie aerozolu nie ma żadnego wpływu na stan zdrowia kanarka.Iwermektyna dostaje się poprzez skórę do  krwioobiegu i tam wewnątrz organizmu ptaka działa na pasożyty, natomiast aerozol działa zewnętrznie  /jeżeli są/ na pasożyty,umieszczone na piórach w narożnikach klatek i.t.p.

tymm
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2012
Wiadomoci: 376

« Odpowiedz #9 : Lutego 08, 2009, 11:18:19 »

Ja stosuje ADRAP na patki i w pomieszczeniu klatki, szuflady psikam. Iwermaktyna działa na pasożyty wewnętrzne i zewnętrzne (roztocze pijące krew w której znajduje się iwermaktyna giną).

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!