|
Granos
Go
|
 |
« : Grudnia 26, 2008, 10:58:54 » |
|
Jakie macie plany hodowlane (np.wprowadzenie nowej rasy do hodowli) na rok 2009?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
NORWIK
Uczeń1
Nowy użytkownik
Opole
Wiadomoci: 120
|
 |
« Odpowiedz #1 : Grudnia 26, 2008, 12:00:46 » |
|
Na 2009r dokupiłem na MP 2 pary mini border,1 pare miniatura hiszpanska ( druga para bedzie w styczniu od kolegi Jot-ka 11) a co dalej to zobaczymy 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudnia 26, 2008, 12:53:59 wysane przez Luka »
|
|
U-010
|
|
|
ROBERTO
Uczeń2
Nowy użytkownik

Jaworzno
Wiadomoci: 271
|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudnia 28, 2008, 11:50:13 » |
|
Ja z rokiem 2009 zaczynam profesjonalną hodowlę narazie zajmę się glosterami zakupiłem już parke i zakupie jeszcze kilka ale to dopiero na nastepny rok. Być może w 2009 roku wstapie do zwiąsku hodowców  . trzymajcie kciuki  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grzegorz
Uczeń1
Nowy użytkownik
Jaworzno
Wiadomoci: 77
|
 |
« Odpowiedz #3 : Grudnia 28, 2008, 05:23:03 » |
|
Ja w przyszłym roku zamierzam sobie kupić 2 parki mozaiki czerwonej i zacząć ja hodować i wystawiać na wystawach (w przyszłości, ale najpierw musze wstąpić do związku tak jak ROBERTO)  Na dzisiejszy dzień hoduje sobie mieszańce i idzie mi to nawet całkiem nieŹle  (przynajmiej tak sądze  ). Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
Czuczek:)
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107
|
 |
« Odpowiedz #4 : Stycznia 04, 2009, 05:00:18 » |
|
w roku 2008 zakupiłem ptaki od pana Marka, mam czerwone mozajki, czerwone intens. i glostery. na dzień dzisiejszyma 3 jajka po pierwszej samiczce mozajki, dawno bym zaczoł lęgi pełną parą, lecz niemam w mieszkaniu centralnego to biore się zato powoli,zobaczymy co w tym roku uda mi się osiągnąć.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wojtek
Uczeń1
Nowy użytkownik
KOłO
Wiadomoci: 36
|
 |
« Odpowiedz #5 : Stycznia 07, 2009, 05:35:38 » |
|
W tym roku chcę wstąpic do pzhk mam nadzieje ze powiększe swoje stadko kanarków harceńskich które wiją gniazdko ,także licze na kilka lęgów.Pozdrawiam wszystkich na forum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Amator
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 26
|
 |
« Odpowiedz #6 : Stycznia 27, 2009, 09:31:19 » |
|
jak i chciałam tak zrobiłam. choduje kanarki kasztany . bo te kasztany są czarno-czerwone a je takie lubię .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Granos
Go
|
 |
« Odpowiedz #7 : Stycznia 27, 2009, 09:36:38 » |
|
w roku 2008 zakupiłem ptaki od pana Marka, mam czerwone mozajki, czerwone intens. i glostery. na dzień dzisiejszyma 3 jajka po pierwszej samiczce mozajki, dawno bym zaczoł lęgi pełną parą, lecz niemam w mieszkaniu centralnego to biore się zato powoli,zobaczymy co w tym roku uda mi się osiągnąć. Lepiej nie zaczynać lęgów zbyt wcześnie. Najlepszą porą jest środek lutego aż do marca-kwietnia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107
|
 |
« Odpowiedz #8 : Stycznia 27, 2009, 08:19:02 » |
|
Granos, w tym roku, postanowiłem tak spróbować, po naradzie z pewnym hodowcą, najwyżej będe miał nauczke.od jakiegoś czasu podnosze temp. stopniowo, więc jest już wyższa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Granos
Go
|
 |
« Odpowiedz #9 : Stycznia 27, 2009, 09:05:42 » |
|
Człowiek uczy sie na błędach. Najwyżej wyciągniesz wnioski jakby cos ię nie udało.Styczeń to juz dobra pora porównujac z sukcesami niektórych użytkowników mających lęgi już we wrześniu-listopadzie. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140
|
 |
« Odpowiedz #10 : Stycznia 28, 2009, 12:23:31 » |
|
Już we wrześniu-listopadzie??..czy dopiero we wrześniu-listopadzie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Granos
Go
|
 |
« Odpowiedz #11 : Stycznia 28, 2009, 08:51:13 » |
|
Już we wrześniu-listopadzie??..czy dopiero we wrześniu-listopadzie?  Faktycznie tego nie brałem pod uwagę. Można te lęgi zaliczyć albo na rok 2009 albo 2009.z etgo co czytałem to to były lęgi już na sezon 2009.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752
|
 |
« Odpowiedz #12 : Stycznia 28, 2009, 08:56:55 » |
|
Styczeń to juz dobra pora porównujac z sukcesami niektórych użytkowników mających lęgi już we wrześniu-listopadzie.  Nie słyszałem, aby w Polsce ktoś przeprowadzał lęgi kanarków w okresie wrzesień-listopad.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Granos
Go
|
 |
« Odpowiedz #13 : Stycznia 28, 2009, 09:12:58 » |
|
Styczeń to juz dobra pora porównujac z sukcesami niektórych użytkowników mających lęgi już we wrześniu-listopadzie.
Nie słyszałem, aby w Polsce ktoś przeprowadzał lęgi kanarków w okresie wrzesień-listopad. Wysłane: Dzisiaj o 08:51:13 Wysłany przez: Granos
Ja takze nie słyszałem aż do momentu gdy pewnego dnia bardzo wnikliwie zacząłem przeglądać nasze forum. Natknąłem sie na wypowiedzi między innymi: ja przeprowadziłem lęgi we wrzesniu zaraz po wakacjach i jestem z tego bardzo zadowolony. Jest takze na forum temat przedwczesne lęgi w ,których opisany jest lęg bodajze w listopadzie. Nie mówię ,ze to są profesjonalni hodowcy ale ci ,którzy zaczynają swojąprzygodę z ptakami.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|