Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Stycznia 29, 2026, 03:33:17 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Samiec i dwie samice.  (Przeczytany 2907 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
BOOG22
Go
« : Stycznia 04, 2009, 09:48:34 »

Witam.Jeden samiec nie poszedł mi dopary.Wykorzystałem samca z innej pary.Tak że samiec krył naprzemian dwie samice w oddzielnych klatkach.Samica numer 1 zniosła 3 jajka i została sama.Natomiast druga samica została na stałe z samcem.Oczywiscie zniosła też jajka.Nadmieniam że samica nr.2 rok wczesniej była z samcem cały czas przez okres legow.Udało mi sie że samiec pokrył obydwie samice.Teraz wykluły sie młode.Róznica wieku młodych w oby parach wynosi 5 dni.Mam pytanie jak to teraz zrobic żeby samiec pokrył mi obie samice a potem był znowu na stałe z samicą numer nr.2.Czy to w ogóle możliwe.Jeżeli tak to kiedy i w jaki sposób dopuszczac samca.9(gosciu co mam od niego ptaki powiedział że samica może nie karmic sama młodych jeżeli była nauczona razem z samcem.Dlatego samca zostawiłem u samicy nr.2.)Zalezy mi na tym samcu aby on pokrył samice numer 1.Pozdrawiam.

Mark
Administrator
Użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 709

« Odpowiedz #1 : Stycznia 06, 2009, 08:33:29 »

Mogłeś jednak samca trzymać całkiem osobno,bo teraz nie jest pewne czy będzie chciał kryć pierwszą samice.Gdybyś miał samca osobno a druga samica nie chciałaby sama karmić młodych to zawsze mógłbyś dopuścić samca do tej samicy.Teraz po prostu musisz próbować czy samiec będzie krył obie samice.

BOOG22
Go
« Odpowiedz #2 : Stycznia 06, 2009, 09:49:44 »

Witam.Dzieki Mark za odpowiedz.Teraz juz bede wiedział.Człowiek uczy sie na błędach.Nie wiedziałem że mozna samca wpuscic potem do samicy w czasie jak ma młode jezeli by wystapiły problemy z karmieniem.Pozdrawiam.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #3 : Stycznia 07, 2009, 07:45:46 »

BOOG22 niedziękuj mi bo ja bardzo dużo dowiedziałem się od pana Marka:)) ;)a reszte to pisze z tego co zaobserwowałem i zanotowałem

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!