Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:20:02 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Sikora Bogatka (parus major)  (Przeczytany 16154 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Rysiek59
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Otwock
Wiadomoci: 17

« Odpowiedz #15 : Grudnia 15, 2012, 09:10:02 »

Można. Sam odchowałem kilka sikor, lecz chyba nie zrobi tego kanarek. Kończąc uznaje, że na You Tub wszystko możliwe.

aisa15
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 7

« Odpowiedz #16 : Kwietnia 01, 2013, 10:38:47 »

Witam!
Wprawdzie dyskusja prowadzona była dawno ale może napisze o tych sikorkach. To moje kanarki wychowały te sikorki. Kanarki nie dostawały robaków a zatem nie dawały sikorkom. Kanarki dostawały to samo co przy wychowywaniu kanarkowych dzieci, czyli jajko z bułką tartą, makiem, jabłko no i ziarna dla kanarków. Także sikorki dostawały takie jedzenie. Potem jak już jadły samodzielnie kupiłam karmę z robakami verselelaga. Zdecydowanie były aktywniejsze niż małe kanarki. Wszystko obstukiwały i były niesamowicie ciekawskie. No i jedna sikorka okazała się samczykiem, no i mój Malutki czyli przybrany tata uczył go śpiewać. Zenek (bo tak go nazwaliśmy) oczywiście miał swoje wstawki sikorkowe. Samiczka sikorka była spokojniejsza. Już minęło kilka lat a Zenio przylatuje do swojego karmnika, je i siedzi sobie, widać że czuje się jak u siebie. No oczywiście sprowadza całe stado przyjaciół. Przyzwyczajam go do tego karmnika w domu. To był jego domek i nie wpuszczał żadnego kanarka do niego. To może tyle, także jest to możliwe, bo to przerobiłam i filmik jest najprawdziwszym przykładem na to. Było to bardzo ciekawe doświadczenie dla mnie i mojej rodziny.
Pozdrawiam niedowiarków, Joanna

LaKi
Uczeń2
Użytkownik
**

Wiadomoci: 541

« Odpowiedz #17 : Kwietnia 27, 2013, 01:29:22 »

hmm ciekawe jak opiszecie ten filmik http://www.sadistic.pl/karmienie-sikorki-vt191502.htm

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #18 : Kwietnia 27, 2013, 04:20:18 »

Głód, raczej nie da się inaczej. Mam tylko nadzieję, że nie był to jakiś porąbany eksperyment.

aisa15
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 7

« Odpowiedz #19 : Kwietnia 29, 2013, 01:18:07 »

Przyznam, że strasznie to wygląda!!! Do mojego karmnika przylatują rózne ptaszki ale nie widziałam takich akcji. Fakt, wróble nie bywają. Ale grubodzioby, kawki, sosnówki, dzwońce czy nawet dzięcioły dokarmiają się. Cierpliwie czekają na swoją kolejkę. Ale faktycznie chyba tylko głód może sprowokować takie zachowanie. Oby jak najmniej takich akcji!!!

Rysiek59
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Otwock
Wiadomoci: 17

« Odpowiedz #20 : Kwietnia 29, 2013, 10:14:44 »

Nie tylko głód ,ale upodobania i zachowania przystosowawcze. Zamiast ziarna lepsze jest białko zwierzęce. Gdzieś czytałem ,że robią podobnie z zachibernowanymi nietoperzami. Wydzióbują możdżki. takie są nasze kochane sikory.

Marcin8
Go
« Odpowiedz #21 : Maja 04, 2013, 10:17:12 »

TE ptaszki można spotkać "wszędzie"

Mieszkam na wsi i często je widuje a najczęściej w zimę. Duy umiech

Sarenzir
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Sosnowiec
Wiadomoci: 258

« Odpowiedz #22 : Lipca 11, 2013, 06:23:35 »

aisa15 ! sporo po czasie ale miło spotkać wirtualnie autora filmiku o sikorkach , bardzo mi się ten film spodobał  Umiech

ten filmik sikorką zjadającą wróbla.. - maskara... wiedziałam że są mięsożerne, ale  nie wiedziałam że są zdolne do ataku ...w końcu są nawet podobnej wielkości ... no całe życie się człowiek uczy...

Strony: 1 [2]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!