Mark
Administrator
Użytkownik
Częstochowa
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 709
|
 |
« Odpowiedz #15 : Listopada 01, 2009, 11:22:38 » |
|
Myślę że dopuszczenie hodowców z innych federacji do konkursu to bardzo dobry pomysł,środowisko hodowców powinno się jednoczyć a nie dzielić.Sprawa regulaminu , podziału ptaków i przyznawanych punktów (konkurs drużynowy)to sprawa organizatora wystawy.W ur. wszystko było dobrze i nikt chyba nie miał pretensji do organizatorów to i w tym roku wszystko się uda bo jak widać organizatorzy bardzo poważnie podchodzą do sprawnego przeprowadzenia konkursu.Konkurs drużynowy to rzeczywiście nowość na naszych wystawach ptaków,dlatego brak w tej sprawie doświadczeń organizacyjnych.Jednak ten konkurs drużynowy to bardzo ciekawa sprawa i jednocześnie świetna zachęta do wystawiania większej ilości ptaków z danej organizacji lub oddziału PZHKiPE. Myślę że taka punktacja się rzeczywiście w tym konkursie drużynowym sprawdzi i wszystko będzie dobrze.Z Częstochowy jedziemy w trzech na MŚ i mamy nadzieję organizatorom tej wystawy trochę uszczuplić zapas pucharów 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Javas
Uczeń1
Nowy użytkownik
Racibórz
Wiadomoci: 80
|
 |
« Odpowiedz #16 : Listopada 01, 2009, 04:04:29 » |
|
Słuchajta!!! Tomek ma 9 kolekcji borderówek ( bordery, mini bordery, miniatura hiszp), są też klatki kopulaste na yorki i fiorino i klatki na kędzierzawe. Ilość kolekcji do wypożyczenia ograniczona. Zastanówcie się co potrzbujecie. Mam nadzieje że nie bede jechał po 3 kolekcje :-) . Czekam na zapotrzebowanie. Koszty wypożyczenia pewnie znacie , ale jeżeli chcecie wiedzieć coś na ten temat piszcie mi na Gadu Gadu lub na e-mail.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
Łódź
Wiadomoci: 2 752
|
 |
« Odpowiedz #17 : Listopada 01, 2009, 05:35:38 » |
|
Od organizatorów Ornitologicznych Mistrzostw Śląska otrzymaliśmy taki oto plakat:
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopada 01, 2009, 05:41:36 wysane przez Jacky »
|
|
|
|
|
Javas
Uczeń1
Nowy użytkownik
Racibórz
|
 |
« Odpowiedz #18 : Listopada 02, 2009, 08:24:37 » |
|
Witam ponownie. Co z tymi klatkami? Mam coś z Tomkiem załatwiać? Trzeba je zarezerwować. Co do tematu innych federacji , to wysłałem zaproszenie do PFHPO. Jest na forum może ktoś spoza PFO, kto byłby zainteresowany udziałem w MŚl ? Dziękujemy za plakat. Dzisiaj już rozpocząłem dystrybucję 100 plakatów w Raciborzu i nie tylko.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140
|
 |
« Odpowiedz #19 : Listopada 03, 2009, 12:29:44 » |
|
Witam! Pisałem meila do Ciebie w tej sprawie.Jeżeli z jakichś powodów nie dotarł to tą drogą poproszę o załatwienie pięciu kompletów borderówek. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Javas
Uczeń1
Nowy użytkownik
Racibórz
|
 |
« Odpowiedz #20 : Listopada 13, 2009, 10:43:06 » |
|
Uwaga !!! Jeżeli jest ktoś chętny na wypożyczenie klatek na kanarki kształtne z łazisk, to proszę o kontakt. Koszt 1 kolekcji to 14 złotych. Transport biorę na siebie. Czekam !!! A tak przy okazji to powiem dla ciekawych że nagrodą dla najlepszego i najwszechstronniejszego hodowcy poza pucharem i dyplomem będzie nagroda rzeczowa wartości ponad 400 zł,(dla każdego po 400 zł) ufundowana przez Castoramę Racibórz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
Łódź
Wiadomoci: 2 752
|
 |
« Odpowiedz #21 : Listopada 14, 2009, 08:41:12 » |
|
nagrodą dla najlepszego i najwszechstronniejszego hodowcy poza pucharem i dyplomem będzie nagroda rzeczowa wartości ponad 400 zł,(dla każdego po 400 zł) ufundowana przez Castoramę Racibórz. To chyba pierszy taki przypadek na wystawach w Polsce. Gratulacje dla Organizatorów i Sponsora za pomysł.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
Częstochowa
|
 |
« Odpowiedz #22 : Listopada 14, 2009, 10:22:25 » |
|
Czy jest możliwośc kupna plakatu? Te nagrody to bardzo dobry pomysł i przykład dla organizatorów innych wystaw.Gratulacje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Javas
Uczeń1
Nowy użytkownik
Racibórz
|
 |
« Odpowiedz #23 : Listopada 15, 2009, 12:26:26 » |
|
Skąd pomysł o kupowaniu plakatu  Podeślij mi adres to Ci wyślę plakat, albo dam Ci go już na miejscu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
Częstochowa
|
 |
« Odpowiedz #24 : Listopada 15, 2009, 12:39:00 » |
|
Na pamiątkę.Po prostu spodobał mi się. Powieszę go na ścianie w "ptasim" pokoju.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Javas
Uczeń1
Nowy użytkownik
Racibórz
|
 |
« Odpowiedz #25 : Listopada 15, 2009, 12:42:54 » |
|
Nie dziwiła mnie chęć kuoienia plakatu ale pomysł żeby płacić za niego. Oczywiście że zostawię jeden plakat, a nawet spróbuję jeden dla Ciebie załatwić wydrukowany ja jakimś fajnym lepszym twardszym papierze. Nie jestem Bill Gates i słabo mi wyszło to zdjęcie pucharów i kotylionów, które dzisiaj właśnie dotarły do mnie z Warszawy. Jak zrobię większe zdjęcie umieszczę go w wątku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Javas
Uczeń1
Nowy użytkownik
Racibórz
|
 |
« Odpowiedz #26 : Listopada 16, 2009, 05:12:57 » |
|
W środę jadę do łazisk po klatki. Jeżeli jest ktoś chętny jeszcze na wypożyczenie, czekam na kontakt pod nr 504898540.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lukas
Redaktor
Użytkownik
Lasocice/Nysa
Wiadomoci: 746
Z066
|
 |
« Odpowiedz #27 : Listopada 26, 2009, 05:43:57 » |
|
Z tego co słyszę wielu użytkowników i czytelników naszego wortalu nosi się z zamiarem odwiedzenia wystawy Mistrzostw Śląska, wielu z nich się zastanawia czy wogóle warto po ubiegłorocznej niezbyt obszernej obsadzie ptaków  , dlatego moje pytanie czy jest możliwość poinformowania(najlepiej przed sobotą) w tym miejscu jaka liczba ptaków poszczególnych ras została poddana ocenie na MŚl. i oczywiście jaką będzie można obejrzeć na wystawie  Z góry dziękuję Luka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mark
Administrator
Użytkownik
Częstochowa
Wiadomoci: 709
|
 |
« Odpowiedz #28 : Listopada 26, 2009, 07:45:05 » |
|
Wczoraj wieczorem Prezes PZHKiPE oddział Racibórz zresztą nasz kolega z forum obiecał mi że dziś wieczorem na naszym forum zamieści wyniki MŚ czyli tym samym bedzie wiadomo ile było ptaków.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lukas
Redaktor
Użytkownik