Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 08, 2025, 07:48:20 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1] 2   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: 2-lęg  (Przeczytany 8299 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
wojtek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

KOłO
Wiadomoci: 36

« : Lutego 11, 2009, 11:14:15 »

Po jakim czasie można przystąpic do 2-lęgu jeśli w pierwszym był niewypał.Teras widzę ze samiec pardziej się nakręca niż poprzednio a mineło 3-tygodnie od obumarcia pisklaków.

Granos
Go
« Odpowiedz #1 : Lutego 11, 2009, 12:46:58 »

jak minęłu 3 tygodnie to już spokojnie możesz go dopuścić. Teoretyczni8e starcza tygodniowa przerwa.

Rafał
Uczeń4
Nowy użytkownik

Warszawa
Wiadomoci: 311

« Odpowiedz #2 : Lutego 11, 2009, 04:40:56 »

Zgadzam się z Granosem! Wstaw samiczce gniazdko. Jak tylko zacznie je budować Ty zacznij wpuszczać do niej samca!

wojtek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

KOłO

« Odpowiedz #3 : Lutego 12, 2009, 08:55:08 »

ok.dzięki tak zamierzam zrobic samczyk głośniej śpiewa niż przy pierwszych zalotach.Z podzękowaniem pozdrowionka i zdrowych piskląt Mrugnicie

wojtek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

KOłO

« Odpowiedz #4 : Lutego 24, 2009, 10:56:24 »

DZIS RANO SPRAWDZIłEM 4-JAJKA KTÓRE S¡ W GNIEZDZIE WSZYSTKIE ZALÊżONE MAM NADZIEJÊ żE ZA 4-DNI WYKLUJE SIÊ PIERWSZY MłODY.POZDRAWIAM I żYCZE ZDROWYCH MłODYCH PTAKÓW.

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #5 : Lutego 24, 2009, 01:18:04 »

A gdzieś czytałem Twojego posta, że "samczyk głośniej śpiewa niż przy pierwszych zalotach". To właśnie masz efekty!

wojtek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

KOłO

« Odpowiedz #6 : Lutego 25, 2009, 09:41:44 »

tak te zaloty były owiele lepsze niż pierwsze samczyk był  lepiej zaawansowany wynik jest tylko mam obawy przy lęgu pirwszym  młody padł po24-godz.przyczyną mogła byc bułka tarta która podałem w tym okresie od jutra zacznę podawac żółtko nie wiem czy w nocy też można oświetlac aby samiczka mogła na początku dokarmiac młode czy się obejdzi i tylko okres 16-godz.wystarczy.pozdrawiam.

wojtek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

KOłO

« Odpowiedz #7 : Marca 02, 2009, 05:35:51 »

jest pierwszy pisklak z drugiego lęgu dzisiaj rano wykluty, jeszcze 3-jajka sa czekam na następne maluchy.pozdrawiam Z politowaniem

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #8 : Marca 02, 2009, 06:35:19 »

niedawaj bułki tartej bo niewiedomo co w niej jest.daj kasze manną, słyszałem że kuskus można dawać.do bułki do pieczenia wrzucają wszystko, albo inaczej-wszystko z nią mielą.:)zdrowych młodych życze i udanych lęgów.
« Ostatnia zmiana: Marca 02, 2009, 07:07:46 wysane przez Luka » Zapisane

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
wojtek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

KOłO

« Odpowiedz #9 : Marca 04, 2009, 11:00:14 »

I z drugiego legu nic pierwszy się wyląg i po12-godz. padł drugi prubował sie wykluc i został w skorupce dwa jajka pełne ale też z nich  nie pojawiły się młode.Zobaczymy co w trzecim lęgu jak nic to zmienię na następny sezon samiczkę.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #10 : Marca 04, 2009, 07:46:46 »

szkoda że nic niewyszło Ci z tych lęgów,oby nastempnym razem poszło lepiej.ja mam dwie samiczki które mają jednego samca, po tych ptakach miałem tylko pste jajka z jednym wyjątkiem bo jedno jajko było zalężone ale się nic niewykluło.ale sie niepoddaje, samiczki są rozochocone:))szczególnie jedna glosterka od Jacka Dybicha.

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
wojtek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

KOłO

« Odpowiedz #11 : Marca 05, 2009, 09:17:59 »

dzisiaj usunołem samiczce gniazdo drugi lęg nie wypalił, za dwa tygodnie zawieszę z powrotem .Jaka może byc przyczyna że pisklaki się nie mogą wykuc jeśli jajka są zalężone.Zrobię jeszcze jeden lęg i zobaczymy co wyniknie.Ztego co czytałem to rasy śpiewające cieżko wychodowac ale czy harceńskie są trudną rasą?

Sławek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 142

« Odpowiedz #12 : Marca 05, 2009, 05:00:32 »

Może po prostu były za słabe. Najlepiej w dniu klucia a nawet dzień wcześniej dać samiczce basenik i niech się porządnie wykąpie to pomoże pisklęta przebić skorupkę

wojtek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

KOłO

« Odpowiedz #13 : Marca 07, 2009, 01:37:42 »

samiczka miała basenik ale nie kożystała więc jajka zrosiłem spryskiwaczem a jaka przyczyna nie wyklucia nie wiem, ale mam jeszcze jeden lęg może się uda.pozdrawiam

wojtek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

KOłO

« Odpowiedz #14 : Marca 10, 2009, 07:26:22 »

Po nieudanym 2-lęgu rozdzieliłem kanarki samiec znów głośno śpiewa i często samiczka też za nim wygłąda,w sobotę zakładam po raz trzeci gniazdko i próba kolejna składania jaj tylko czy znów  się nie wyłęgną chociaż jajka pełne,zobaczymy,co tym razem czas pokaże.Pozdrawiam życze zdrowych maluchów Chichot

Strony: [1] 2   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!