Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 08, 2025, 07:08:03 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2] 3   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Wysyłanie pocztą polską  (Przeczytany 24352 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Gege
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Zimnowoda/Staszów/Świętokrzyskie
Wiadomoci: 85

« Odpowiedz #15 : Lutego 26, 2010, 07:39:39 »

klatkę odeśle.
A czy będzie się opłacać?

Javas
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Racibórz
Wiadomoci: 80

« Odpowiedz #16 : Lutego 26, 2010, 09:16:48 »

Witojcie !!! Jak już wcześniej kiedyś pisałem pod nickiem Java, moje doświadczenia z przesyłaniem ptaków są dosyć tragiczne. W styczniu z kolei to ja czekałem na kanarki od naszego kolegi Jot Ka i nerwowo wyczekiwałem na kuriera. Na szczęście wszystko przebiegło bez problemów i kanarki już dzisiaj siedzą na jajkach........no samiec nie :-) Po dłuższym okresie w środę znów wysyłałem ryżowce do naszego kolegi z forum. Nerwy znów pojawiły się a na poczcie wywiązała się mała kłotnia. Ptaki przyjęte zostały po staremu, czyli drewniana transportówka w pudełku. Moje zdziwienie było , gdy Pani długoletnia pracownica PP, nie miała zielonego pojęcia co z paczką zrobić. Na wiadomość że są to żywe ptaki popatrzyła na mnie jak na debila i zniknęła gdzieś w poszukiwaniu pomocy u innych koleżanek. Na szczęscie pojawiła się kobita która zawsze okupowała to okienko i poradziła swojej "doświadczonej" koleżance co z fantem zrobić......maskra....... Druk miałem stary standardowy na paczkę. Ale Pani przeszła samą siebie, gdy zauważyła że zadeklarowałem wartość paczki i ta musiała okleić i ostemplować paczkę. Dostało mi się za to że w kartoniku powycinane są otwory, zdaniem Pani ptaki powinny być zamknięte w szczelnym kartoniku bo bidula nie ma gdzie pieczątki postawić.....kiedyś ktoś powiedział że blond to nie kolor włosów ale kolor charakteru i tu się to doskonale potwierdziło. Nerwy mi póściły gdy zaczęła przewracać paczkę do góry dnem w celu przystawienia pięczęci. Chciało mi się tam wskoczyć i zrobić z nią to samo ale już.......................będę unikał jej na przyszły raz, bo kompletnie nie nadaje się chyba do tej pracy, a już na pewno nie do naszych przesyłek.

Javas
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Racibórz
Wiadomoci: 80

« Odpowiedz #17 : Lutego 26, 2010, 09:24:34 »

Oczywiście nerwy to mi PUŚCIłY a nie PÓŚCIłY  Jzyk Jak się człowiek śpieszy to się ..... błędy trafiają. A finałem całej sprawy było szczęśliwe dotarcie przesyłki w okolice Częstochowy i ptaki mają się dobrze, są całe i zdrowe. W transportówce miały wodę, proso senegalskie, kiełki i jabłko, więc WARS było dobrze zaopatrzony. :-) Pozdrawiam !!!!!

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #18 : Lutego 26, 2010, 09:49:02 »

W ostatnim czasie zmieniły się zasady wysyłania przesyłek pocztowych na warunkach szczególnych.

Dla hodowców ptaków korzystających z tej usługi najważniejsze są postanowienia:
"żywe ptaki należy przesyłać w zamkniętych klatkach, koszach lub skrzyniach, do których przywiązuje się kluczyki: opakowania te powinny być obszerne i przewiewne, odpowiednio wewnątrz wyposażone oraz tak wysokie, aby ptaki mogły swobodnie stać; konstrukcja klatki winna uniemożliwiać przypadkowe wysunięcie się jakiejkolwiek części zwierzęcia na zewnątrz; nadawca jest zobowiązany umieścić wewnątrz takiego opakowania naczynie z pokarmem oraz gąbką nasączoną wodą, a spód pokryć materiałem chłonącym wilgoć".

Nowe zasady wysyłania przesyłek pocztowych na warunkach szczególnych znadują się na stronie: http://www.poczta-polska.pl/Uslugi/?U=DlaFirmy&DF=PaczkaSzczegolne.

Nowy regulamin obowiązuje od dnia 21 sierpnia 2009 roku, ale wdrażany w życie jest dopiero teraz.
« Ostatnia zmiana: Lutego 26, 2010, 09:53:10 wysane przez Jacky » Zapisane

Mateusz_M
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa
Wiadomoci: 128

« Odpowiedz #19 : Lutego 26, 2010, 10:43:00 »

A jakby wysyłać ptaki w pudle zrobionym ze sklejki , czy deseczek a an przodzie pudła siatka ? Nie byłoby to lepsze niż te klatki ?

aleksanderalien
Go
« Odpowiedz #20 : Lutego 26, 2010, 12:55:08 »

Nowe warunki sa bardzo zniechecajace do wysylki Smutny

sebas
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

woj.lubelskie
Wiadomoci: 129

« Odpowiedz #21 : Lutego 27, 2010, 08:59:46 »

To podniesie na pewno koszty przesyłki. A z gąbką nasączoną to raczej zły pomysł jest. Kto będzie odpowiadał za ptaka który się naskubie i naje takiej gąbki i zachoruje? Owoce są lepsze.A jak zwierzę jest w ciemnym to jest spokojniejsze i bezpieczniej się czuje, a w klatkach to ptaki będą się płoszyć. I ile ludzi będzie oglądać żywe zwierzątko i dodatkowo straszyć. Jak wysyłałem mojego pierwszego kanarka z naszej poczty to chyba wszyscy pracownicy się zlecieli i zaglądali przez dziurki. Przy egzotyce to powinno przejść zwykłe pudełko z wstawioną siatką jak pisze Mateusz M. Tylko może być potrzebny dopisek na blankiecie, że wysyła się ptaka na swoją odpowiedzialność.

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #22 : Lutego 27, 2010, 09:20:34 »

Też tak uważam.A gąbka mimo, że była włożona do pojemnika na paszę to i tak była sucha.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #23 : Lutego 28, 2010, 09:26:52 »

Nowe przepisy są głupie,np. obszene pudełko???jak ktoś wysyła jednego kanarka to ten kanarek będzie szalał po całej klatce/pudle bo wiadomo,że ptak jest zestresowany, ktoś to sobie napisał , pewnie bez jakiejkolwiek wiedzy na temat ptaków i bez konsultacji ze środowiskiem hodowców.

W końcu to hodowcy wiedzą najlepiej jak ptakom będzie dobrze podczas transportu.

Gąbka nasączona to kolejna głupota , ponieważ jak ptak ma wiedzieć że tam jest woda???może jak będzie ciekawski to się dowie, ale do owoców to ptak jest przyzwyczajony , owoce mają smak i są wilgotne i są najlepszym rozwiązaniem dla ptaka na ten dzień podróży.
Gąbka to kanarka może zwabić tylko miękkością Umiech

Kolejny bzdurny pomysł to dołączanie kluczyków do pudełka/skrzynki. No bo niby po co to pracownikowi poczty???aby zabrał sobie ptaka??aby go złośliwie wypuścił??

Oj  niedobre pomysły,w ogóle nieprzemyślane.

Szkoda że brakuje specjalnej firmy zajmującej się transportem zwierząt.
Na forum są namiary na jedną firmę,ale jak dzwoniłem bodajże  w grudniu to mieli jakąś przerwę , może po prostu urlop.Mam nadzieje że ta firma się rozwija.I będziemy korzystać z usług takich firm a nie z usług Poczty.

Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Lutego 28, 2010, 06:47:39 wysane przez jot-ka11 » Zapisane

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
BOOG22
Go
« Odpowiedz #24 : Marca 02, 2010, 01:51:49 »

Witam.Mam pytanie czy Ktos wysyłał juz ptaki na nowych warunkach.Prosze o podzielenie sie informacjami gdzie taka klatke mozna nabyc i jak technicznie to wyglada.Dzieki za informacje.Pozdrawiam.

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #25 : Marca 09, 2010, 11:19:31 »

Administratorzy serwisu wysłali swoje uwagi o transporcie ptaków do Centrali Poczty Polskiej. Otrzymaliśmy odpowiedŹ, że "Regulamin świadczenia usługi Przesyłka pocztowa na warukach szczególnych w obrocie krajowym" jest zgodny z prawem i wobec braku odzewu ze strony hodowców ptaków będzie obowiazywał do odwołania.

Pragniemy zatem poinformować, że skargi i zażalenia na postanowienia "Regulaminu świadczenia usługi Przesyłka pocztowa na warukach szczególnych w obrocie krajowym" można składać w formie pisemnej na każdej placówce Poczty Polskiej lub emailowo na adres: skargi@centrala.poczta-polska.pl.

Wniosek, skarga lub zażalenie o zmianę w/w regulaminu powinny zawierać:
  • imię i nazwisko albo nazwę wnioskującego oraz jego adres,
  • określenie rodzaju przesyłki, której ona dotyczy,
  • uzasadnienie skargi,
  • datę oraz podpis składającego wniosek.

Jak dowiedzieliśmy się w Wydziale Obsługi Klienta wszelkie wnioski mogą być składane tylko indywidualnie.
« Ostatnia zmiana: Marca 09, 2010, 11:21:10 wysane przez Jacky » Zapisane

jan.gorzycki
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Netykieta: Ortografia skandaliczna! Proszę zwracać uwagę na ortografię!
Wiadomoci: 28

« Odpowiedz #26 : Marca 20, 2010, 06:48:36 »

Ja juz złozyłem rekamacje na obecne zasady, bo zamiast nam pomagać, poczta utrudnia życie. Takich szerokih wymagan to nie było niggdy. To może jest dobre dla pracownikow poczty, ale na pewno nie dla kanarków czy papug. Teraz czekam na odpowiedz na złożoną skarge.

jan.gorzycki
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Netykieta: Ortografia skandaliczna! Proszę zwracać uwagę na ortografię!
Wiadomoci: 28

« Odpowiedz #27 : Maja 12, 2010, 04:18:18 »

Znalazłem juz oferte sprzedazyy specjalistycnych klatek na Alegro - http://www.allegro.pl/item1033883608_pudelko_klatka_wysylka_ptakow_70dag_okazja.html

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #28 : Maja 12, 2010, 09:07:43 »

Wszystko super tylko taka klateczka z przesyłką to ok.20.- dolicz koszt wysyłki ptaka i same koszty przewyższą wartośc ptaka.Kto zapłaci 60.-za np.zeberkę wartą 20.-?

men
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Wiadomoci: 221

« Odpowiedz #29 : Lipca 20, 2010, 09:41:26 »

Witam. Sklep internetowy Zoo-Nika sprzedaje klatki do transportu ptaków pocztą .Czy jest przydatna osądzcie sami.http://www.nika.vel.pl/?78,klatka-transportowa-do-wysylki-poczta.

Strony: 1 [2] 3   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!