Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Stycznia 29, 2026, 02:16:45 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Czy to prawda i dlaczego  (Przeczytany 2970 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
marcelolsztyn
Go
« : Marca 04, 2009, 05:52:05 »

Czy to prawda ze nie jest wskazane trzymanie razem w jednej wyltowce młodzierzy glsterow Corona i  Consort.Jesli tak to dlaczego ??

tymm
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2012
Wiadomoci: 376

« Odpowiedz #1 : Marca 04, 2009, 06:13:44 »

Według niektórych hodowców nie powinno się trzymać razem glosterów consort i korona dla tego, że ptaki mogą sobie na wzajem wyrywać pióra (np. consorty wyrywają pióra koroną, bądŹ na odwrót). Jednak słyszałem również, że niektórzy trzymają razem consorty z koronami i nic złego się nie dziej, ptak nie wyrywają sobie piór. Nie wiem jak jest naprawdę bo nie miałem okazji tego sprawdzić, jak sprawdzę to napisze ale to dopiero za rok:) 

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #2 : Kwietnia 19, 2009, 10:45:58 »

Z tym wyrywaniem piór to raczej bujda.Osobiście na wyfruwie trzymam nie tylko glostery z koroną i gładkie,ale są z nimi kanarki innych ras i piór sobie nie wyrywają.Dlaczego miałyby to robic? przecież nie z zazdrości.

tymm
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2012
Wiadomoci: 376

« Odpowiedz #3 : Kwietnia 19, 2009, 11:24:16 »

Jot-ka 11 u mojego znajomego hodowcy nawet młode kanarki kolorowe będące w większej grupie w wylotówce wyrywają sobie pióra, nie wiem czego to jest przyczyną ale wydaje mi się, że może przegęszczenie. Podobno wyrywaniu sobie piór przez młodzież zapobiega zawieszenie w klatce niesolonej słoniny. Nie wiem czy to prawda ale tak się gdzieś dowiedziałem.
Pozdrawiam!

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #4 : Kwietnia 20, 2009, 03:38:30 »

I ja tak uważam.O słoninie też słyszałem.Prawdopodobnie chodzi tu o niedobór jakiegoś składnika pokarmowego.Nie chodziło mi o sam fakt wyrywania sobie piór przez ptaki,tylko konkretnie o glostery i to jeszcze jakoby consorty wyrywały koroniatym?dlaczego?Bujda i tyle.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!