Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:16:44 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Zmiana ustawy  (Przeczytany 3616 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
gosia121
Go
« : Marca 09, 2009, 07:08:35 »

Miło mi podać do wiadomości że nasze trudy odnośnie zmiany ustawy przyniosły efekt.
W dniu 3 pażdziernika 2008 r uchwalono ustawę o zmianie ustawy o ochronie przyrody,którą opublikowano w Dzienniku Ustaw nr.201 z dnia 13 listopada 2008r.Ustawa ta wprowadza artykułem 35 zmianę listy zwierząt polegających rejestracji.Od 13.listopada rejestracji podlegają zwierzęta umieszczone w załącznikach AiB ROZPORZ¡DZENIA KOMISJI/we/nr.318/2008 z dnia 31 marca 2008r zmieniające rozporządzenie Rady/WE/nr.338/97 w sprawie gatunków ochrony dzikiej fauny i flory w drodze regulacji handlu nimi.
W wykazie ptaków które są pod ochroną dopatrzyłem się ptaków:
kardynałek żółty,żółtodzioby,czubaty,czyż czerwony i żółtolicy,słowik chiński,gwarek,sowy.
Szczegółowe dane w ogłoszonej ustawie.
Dane zaczerpnąłem z Nowej Egzoty.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #1 : Marca 10, 2009, 07:05:29 »

a jak sprawa ma się do hodowli szczygłów???bp ja czekam na dzien w którym bedzie można hodować je bez problemu,

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
gosia121
Go
« Odpowiedz #2 : Marca 10, 2009, 07:33:57 »

PRZEGL¡DAłEM WYKAZ A i B ,SZCZYGłY NIE BYłY WYMIENIONE TO ZNACZY żE,NIE POTRZEBA ICH REJESTROWAÆ.SZCZEGÓłOWO TRZEBA BY SIÊ ZAPOZNAÆ Z CAł¡ USTAW¡,A JA CZYTAłEM TYLKO JAKIE PTAKI PODLEGAJ¡ OCHRONIE I REJESTRACJI.ISTNIEJE JESZCZE ZAł¡CZNIK C ,ale jego nie widziałem PROPONUJE żE, KTO MA DOSTÊP DO DZIENNIKÓW Ustaw,aby zapoznał się szczegółowo z tą ustawą i podał jakie ptaki nie potrzeba rejestrować.Nie chcę nikogo wprowadzać w błąd,zasygnalizowałem tylko powstanie takiej ustawy.

Lukas
Redaktor
Użytkownik
*

Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746

Z066

« Odpowiedz #3 : Marca 10, 2009, 07:58:58 »

Ta ustawa niema nic wspólnego z utrzymywaniem dziko żyjących u nas w Polsce ptaków, ona przedstawia "część" ptaków,( które na terenie naszego kraju w naturze nie występują) podlegających rejestracji, a dziko żyjących u nas łuszczaków nadal nie można przetrzymywać w niewoli i myślę że nieprędko się to zmieni.
Ta ustawa dla hodowców kanarków i krzyżówek z nimi nic nie wniosła bo nawet ich nie dotyczyła.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!