Balcar
Uczeń3
Nowy użytkownik

Orzesze-Królówka
Wiadomoci: 219
|
 |
« : Marca 18, 2009, 07:42:46 » |
|
Dzisiaj ostatecznie potwierdziliśmy w MDK w łaziskach Górnych ustalony na zebraniu termin XI Pucharu Polski Kanarków Kształtnych. Odbędzie się on w terminie 22-25.10.2009. Mam nadzieje że termin ten nie będzie kolidował z wystawami innych stowarzyszeń. Po wstępnej "wizji lokalnej" dowiedziałem się od przedstawicieli innych organizacji że planują swoje wystawy na listopad, ale w wszystkimi kontaktu nie mam. Postaram się na bieżąco informować o pracach przygotowawczych do naszego Pucharu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Granos
Go
|
 |
« Odpowiedz #1 : Czerwca 22, 2009, 08:43:27 » |
|
Czy wkońcu w tym roku bedzie licytacja czy też nie bo się pogubiłem  ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Balcar
Uczeń3
Nowy użytkownik

Orzesze-Królówka
|
 |
« Odpowiedz #2 : Wrzenia 23, 2009, 09:31:34 » |
|
XI PUCHAR POLSKI KANARKÓW KSZTAłTNYCH
22-25 PA¬DZIERNIK - łAZISKA GÓRNE
22 paŹdziernik 2009 (czwartek)
· 10.00 – 17.00 Przyjmowanie ptaków
23 paŹdziernik 2009 (piątek)
· Od godz. 8.00 Ocena
UWAGA! W tym roku oceny kanarków będą dokonywać specjalnie zaproszeni na tą okazję sędziowie z Niemiec.
24 paŹdziernik 2009 (sobota)
· 9.00 – Otwarcie wystawy i uruchomienie giełdy ptaków.
· 17.00 – Zamknięcie sal wystawowych i giełdy.
25 paŹdziernik 2009 (niedziela)
· 9.00 – otwarcie sal wystawowych i giełdy.
· 13.00 – wręczenie nagród hodowcom i rozstrzygnięcie konkursu dla dzieci zatytułowanego: „Mój przyjaciel ptak” (VI- edycja).
· 15.00 – Zamknięcie wystawy i giełdy oraz wydanie ptaków hodowcom.
Informacje o wystawie
Miejsce wystawy:
Miejski Dom Kultury
43 – 170 łaziska Górne
ul. Świerczewskiego 2
* Ptaki do konkursu zgłaszać mogą wszyscy hodowcy kanarków kształtnych niezależnie od przynależności organizacyjnej !!!
*Do konkursu dopuszczone zostaną kanarki urodzone w roku 2009. *Ptaki muszą pochodzić z hodowli własnej wystawcy, obrączka musi zawierać sygnum wystawcy. *Dopuszcza się prolongatę potwierdzoną zaświadczeniem z macierzystej organizacji. *Klatki wystawowe muszą być wyłożone białym papierem. *Wystawca zapewnia ptakom pokarm na pierwszy dzień wystawy. * Kolekcyjne wynosi:
20 zł za wystawienie kolekcji ptaków
7 zł za ptaka pojedynczego
Katalog =10 zł (obligatoryjnie dla wystawców!)
GIEłDA TYLKO DLA KANARKÓW KSZTAłTNYCH !!
Kanarki na giełdzie sprzedawać i wymieniać mogą tylko wystawcy !
Uwaga:
Podczas trwania wystawy obowiązuje całkowity zakaz wydawania z klatek wystawowych ptaków biorących udział z konkursie.
Ptaki wydajemy w niedzielę po godz. 15.00
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Balcar
Uczeń3
Nowy użytkownik

Orzesze-Królówka
|
 |
« Odpowiedz #3 : Wrzenia 23, 2009, 09:34:11 » |
|
Klatki do wypożyczenia !!!!! Klub posiada wszystkie typy klatek dla kanarków kształtnych. Można je wypożyczyć w celu eksponowania ptaków na naszej wystawie. Kontakt: tel. 605-968-444 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752
|
 |
« Odpowiedz #4 : Padziernika 22, 2009, 08:07:54 » |
|
Przypominam, że dziś przypada termin przyjmowania ptaków na wystawę pucharową.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107
|
 |
« Odpowiedz #5 : Padziernika 23, 2009, 03:50:23 » |
|
Jeśli ktoś mógłby mnie pokierować na tą wystawe to bylbym wdzięczny, jadąc z Mikołowa autobusem nr.25k lub z Katowic autobusem 29 to na jakim przystanku mam wysiąść??łaziska Górne ratusz??
Będę wdzięczny na pokierowanie i info.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
matek
Uczeń1
Nowy użytkownik
łaziska Górne
Wiadomoci: 79
|
 |
« Odpowiedz #6 : Padziernika 23, 2009, 07:53:57 » |
|
Jeśli ktoś mógłby mnie pokierować na tą wystawe to bylbym wdzięczny, jadąc z Mikołowa autobusem nr.25k lub z Katowic autobusem 29 to na jakim przystanku mam wysiąść??łaziska Górne ratusz??
Będę wdzięczny na pokierowanie i info.
http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Ober_Lazisk_-_rondo.JPG&filetimestamp=20070703204859 w tym domu kultury będzie wystawa a stary ratusz w którym mieści się obecnie urząd miasta w łaziskach Górnych jest dosłownie na przeciwko także myślę że powinien Pan wysiąść na przystanku ratusz .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107
|
 |
« Odpowiedz #7 : Padziernika 23, 2009, 08:28:08 » |
|
OK wielkie dzięki.pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
Łódź
Wiadomoci: 2 752
|
 |
« Odpowiedz #8 : Padziernika 25, 2009, 12:07:58 » |
|
Wszystkim naszym użytkownikom wortalu, którzy odnieśli sukcesy na Pucharze Polski Kanarków Kształtnych gratulacje składa redaktor Luka i administracja serwisu!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rufin
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 96
|
 |
« Odpowiedz #9 : Padziernika 25, 2009, 06:46:35 » |
|
Gratulacje dla Tomka za żółte koroniaki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140
|
 |
« Odpowiedz #10 : Padziernika 25, 2009, 07:57:42 » |
|
Gratulacje dla Marka! Na XI PPKK Marek zdobył(jego ptaki) tytuły chmpiona: 1.Gloster konsort szafirowy (92 pkt.) 2.Gloster z koroną szafirowy (91 pkt.) 3.Gloster konsort zielony intensywny (92 pkt.)
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Padziernika 25, 2009, 08:14:15 wysane przez Luka »
|
|
|
|
|
Rafał
Uczeń4
Nowy użytkownik

Warszawa
Wiadomoci: 311
|
 |
« Odpowiedz #11 : Padziernika 31, 2009, 05:45:30 » |
|
Dołączam się do gratulacji!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mark
Administrator
Użytkownik
Częstochowa
Wiadomoci: 709
|
 |
« Odpowiedz #12 : Listopada 01, 2009, 10:49:53 » |
|
Po ochłonięciu od wystawy można się w kilku zdaniach pokusić o jakieś ogólne podsumowanie 11 Pucharu Kanarków Kształtnych.Ptaków.W sumie było wystawionych 113 kolekcji i 72 ptaki w kategorii pojedynek,czyli ilość ptaków była tak jak co roku.Jakoś ptaków ,które brały udział w konkursie była dość różna obok ptaków bardzo wybitnych z ocenami powyżej 90 pkt. część ptaków odbiegało swoim standardem od ptaków najlepszych.W niektórych kategoriach wystawowych rozpiętość punktacji pomiedzy kolekcja zwycięską a kolekcją najsłabszą sięgała nawet ok. 20pkt.Po raz pierwszy w historii pucharu wszyscy eksperci oceniający ptaki byłi ekspertami niemieckimi.Ptaki oceniali Urlich Volker,Torsten Volker,Heinz Eckhardt i Jurgen Bockemukl..Z rzadszych ras kanarków kształtnych można było zobaczyć na pucharze n.p.Lanakaszery,Krestedy i Kędzierzawe Paryskie.Najwięcej jak co roku było glosterów a na drugim miejscu pod względem ilości wystwionych ptaków znalazły się Bordery miniaturowe.Puchar Polski zdobył Pan Zawadzki Gabriel a Puchar im.Heinza Ueffinga zdobył Pan Kościelniak Wojciech.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mark
Administrator
Użytkownik
Częstochowa
Wiadomoci: 709
|
 |
« Odpowiedz #13 : Listopada 01, 2009, 04:58:29 » |
|
Dodam jeszcze że według mojej wiedzy na Pucharze Kanarków Kształtnych swoje ptaki wystawiali nizej wymienieni użytkownicy naszego forum; -Balcar-wystawiał koroniaki niemieckie i glostery,zwyciężył w kategorii Niemiecki z Koronką ,kolekcja uzyskała 360pkt -robertrosinski-wystawiał glostery,zwyciężył w kategorii Gloster Konsort-szek,kolekcja uzyskała 363 pkt. -jot-ka11-wystawiał Miniatury Hiszpańskie i Garbusy Japońskie -Jacki-wystawiał glostery -Mark-wystawiał Glostery i Lizardy,w glosterach uzyskał trzy tytuły czempionów. -ZBYSZEK0710-wystawiał glostery
Mam nadzieję że nikogo nie pominąłem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|