Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 08, 2025, 07:48:15 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Czemu nie ma jajek?  (Przeczytany 3021 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
szkot
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 7

« : Marca 28, 2009, 03:28:29 »

Nie wiem dlaczego,ale w dziale "lęgi" nie mam mozliwosci zakładać tematu.Kupiłem w lutym kanarki,ponoc naprawde dobre kanarki od goscia który by mnie"raczej"nie oszukał!Samiczki budują gniazda,przesiaduja  w nim z samcami które elegancko je parzyły,wszystko ksiązkowo i elegancko!Kiełkowane ziarno jes,jajko podaje!Jednak...są juz 9 dni ze soba a jajek u jednej samicy ani drugiej jak nie bylo tak nie ma!Nie wiem naprawde dlaczego tak sie dzieje i licze na wasza pomoc,moze wy wiecie co i jak?Straszliwie bede wdzieczny za pomoc!

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #1 : Marca 28, 2009, 04:10:33 »

Poczekaj, jak mmają gniazdo wyścielone i przebywa w nim samica to lada dzień powinieneś doczekac się jajek,musisz być cierpliwy, ja też byłym zawsze niecierpliwy i wierz mi opłaca się czekać.Dawaj dalej jajo aż zniesie 3 jajko, kielki  też. dawaj.

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #2 : Marca 28, 2009, 10:21:50 »

Witam!
Widac,że wszystko jest w porządku przyjdzie czas na jajka.Musisz byc cierpliwy.
Dwa lata temu kupiłem samiczkę od "gościa,który by mnie nie oszukał".Pierwszy rok przesiedziała w gnieżdzie jak troskliwa matka,niestety nie zniosła ani jednego jajka,pomyślałem,że coś jej nie pasowało i w następnym sezonie będzie dobrze, niestety w następnym roku było tak samo.
Dowiedziałem się póżniej,że inni znajomi co też kupili ptaki od tego samego "gościa,który by ich nie oszukał" mieli te same problemy co ja.Na szczęście takie samice(chyba z jakimś genetycznym defektem)zdarzają się bardzo rzadko.Twoje samice zapewne są jeszcze niegotowe do lęgów.Musisz uzbroic się w cierpliwośc,dobrze je karmic i...czekac.
Powodzenia.

gosia121
Go
« Odpowiedz #3 : Marca 28, 2009, 11:19:30 »

WITAM ! POLECAM CIERPLIWOŚĆ I JESZCZE RAZ CIERPLIWOŚĆ.WYSTĘPOWAĆ MOŻE JESZCZE JEDNA SPRAWA ŻE, SAMICZKI SĄ ZA MŁODE,NIE MAJĄ 1O MIESIĘCY I NIE SĄ FIZYCZNIE I BIOLOGICZNIE PRZYGOTOWANE DO SKŁADANIA JAJEK.NIE ZAPOMINAJ PODAWAĆ IM OPRÓCZ TEGO CO WYMIENIŁEŚ GRYT WYMIESZANY Z SKORUPKAMI JAJEK,ZMIELONYMI W MŁYNKU DO KAWY NA ŚREDNI¡ GRUBOŚĆ.JEST TO BUDULEC DO TWORZENIA TWARDEJ SKORUPKI JAJECZEK KANARKA.NIE MASZ GRYTU,TO DAJ WYPRAŻONY W PIEKARNIKU GRUBSZY ŻWIREK/PRAŻENIE MA NA CELU POZBYCIE SIĘ DROBNOUSTROJÓW I BAKTERII/.CZEKAJ CIERPLIWIE WIOSNA  JUŻ JEST,CZY PRZEDŁUŻASZ KANARKOM DZIEŃ ŚWIATŁEM ELEKTRYCZNYM ?

szkot
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 7

« Odpowiedz #4 : Marca 29, 2009, 03:57:28 »

Kurcze jestescie niesamowici!Dziekowac za pomoc!Tak grit jest,równiez swiatlo pali sie do ok 21 szej!Samiczki są z 2006 i 2007 roku wiec za młode nie są!Naprawde dzieki za waszą chęć pomocy i zaangażowanie!Dobrze gadacie"soczku"Wam!

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!