Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 08:17:05 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2] 3   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Jak dawno?  (Przeczytany 17805 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
kardynał
Go
« Odpowiedz #15 : Listopada 19, 2008, 10:31:49 »

A ja ptaki hoduje od trzech lat a kanarki od jakiegoś miesiąca i wiąże z nimi dalszą przyszłość hodowlaną.

DiKei
Go
« Odpowiedz #16 : Listopada 22, 2008, 03:53:12 »

Kanarka mam od 2 lat  Mrugnicie

Marcin321
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Krzesławice/Kraków/Małopolska
Wiadomoci: 14

« Odpowiedz #17 : Lutego 18, 2010, 04:09:01 »

Kanarki hoduje od czerwca ubiegłego roku Umiech
Mam 14lat to dobiero wszystko przede mną Umiech

men
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Wiadomoci: 221

« Odpowiedz #18 : Lutego 18, 2010, 05:13:40 »

Kanarki w moim domu zamieszkują od trzech lat,pisząc że hoduję byłoby nadużyciem.

Mateusz_M
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa
Wiadomoci: 128

« Odpowiedz #19 : Lutego 25, 2010, 09:22:59 »

Hodowla , nie wiem czy mogę nazwac to co jest miedzy mną a ptakami hodowlą ... Ja stwarzam potrzebne im warunki do życia i zdrowego funkcjonowania a one odwdzięczają mi się śpiewem czy sympatycznym zachowaniem . Ptakami interesuję się i mam z nimi pewien związek od ponad 6 lat , gdy to 6 lat temu dostałem pierwszą papużkę falistą , póŹniej były parki a w końcu wpadłem w kanarki i tak to się toczy i toczy . Staram się segregować ptaki i te które maja liczne zalety zostawiam , myślę ze jak na początek w mojej sytuacji to dobre rozwiązanie .
Będę starał się w końcu rozpocząć prawdziwą hodowlę ale na razie trudności napotykam często , gdyż ma to związek z moim " młodym " wiekiem .

Pozdrawiam Serdecznie

Daniel K.
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Piece
Wiadomoci: 85

« Odpowiedz #20 : Lutego 26, 2010, 11:00:20 »

Swojego pierwszego kanarka miałem już w wieku 4 lat i nazywał się tak jak klatka Filip. Oj co był za płacz jak padł. PóŹniej  był kolejny i kolejny i kolejny.  Jak już miałem z 12lat i zacząłem się interesować drobiem powiedziałem że kanarków już mieć nie będe. Z sentymentu po dwóch latach do nic powróciłem i są w hodowli  do dziś  Duy umiech

waran4d
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 16

« Odpowiedz #21 : Marca 06, 2010, 12:59:37 »

Witam ja kanarki hoduje od 3 miesięcy i jak na razie  w mojej hodowli jest 7 sztuk  ale z pewnością latem ta liczba wzrośnie  Umiech

Pozdrawiam waran4d

stennn
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Niemcy
Wiadomoci: 47

« Odpowiedz #22 : Marca 06, 2010, 02:43:17 »

Kanarki hoduje od 15lat.
Ale razem :ptaki ( w tym golebie i drob )od 32 lat .

stennn
orlik-1943
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 83

« Odpowiedz #23 : Marca 06, 2010, 06:06:14 »

Pięć miesięcy!!!

he2s2us
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

war - maz
Wiadomoci: 23

« Odpowiedz #24 : Marca 15, 2010, 09:44:30 »

Kanarki Harceńskie są moją pasją od grudnia 2009r, osiągnięciem jest pierwszy młody kanarek wykluty w lutym agent jakich mało oraz jeszcze możliwe 4 w drodze, pasję chce rozwinąć o kanarki czarno-czerwone, a może nawet kanarki flandryjskie wodnotokowe.

ziabak
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa
Wiadomoci: 158

« Odpowiedz #25 : Marca 22, 2010, 06:01:19 »

U mnie kanarki goszczą od początków lutego tego roku - więc raczkuję jeszcze i pewnie przez najbliższe lata tak będzie - ale wciągam się po mału Umiech.

pozdrawiam - Monika
jankanarek
Go
« Odpowiedz #26 : Marca 22, 2010, 07:35:00 »

Kanarki Harceńskie są moją pasją od grudnia 2009r, osiągnięciem jest pierwszy młody kanarek wykluty w lutym agent jakich mało oraz jeszcze możliwe 4 w drodze, pasję chce rozwinąć o kanarki czarno-czerwone, a może nawet kanarki flandryjskie wodnotokowe.

Drogi kolego jeżeli chcesz hodować kanarki harceńskie to nie możesz przy nich hodować żadnych innych ptaków bo kanarki harceńskie podłapują i będą śpiewały wadliwym śpiewem z błędami śpiew bez wartości trzeba się zdecydować co do wyboru rasy.
życzę sukcesów w hodowli

http://www.jan_kanarek.republika.pl

he2s2us
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

war - maz
Wiadomoci: 23

« Odpowiedz #27 : Marca 30, 2010, 12:02:44 »

Drogi kolego jeżeli chcesz hodować kanarki harceńskie to nie możesz przy nich hodować żadnych innych ptaków bo kanarki harceńskie podłapują i będą śpiewały wadliwym śpiewem z błędami śpiew bez wartości trzeba się zdecydować co do wyboru rasy.
życzę sukcesów w hodowli

http://www.jan_kanarek.republika.pl

A jest jakiś sposób żeby to pogodzić z innymi rasami kanarków kanarki harceńskie - co ja poradzę, że nie tylko śpiew przykuwa moją uwagę ale też barwa i kształt czerwono-czarna i agat czerwony lub gloster consort szafirowy oraz inne ptaki typowo śpiewające wodnotokowy , timbrador i zielone harceńskie .

Mark
Administrator
Użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 709

« Odpowiedz #28 : Marca 30, 2010, 08:58:11 »

jankanarek trochę przesadził z tezą że z harceńskimi nie możesz hodować innych kanarków.Mój kolega znany hodowca kanarków harceńskich ,między innymi wice-mistrz Polski  razem z kanarkami harceńskim hoduje również glostery i jakoś nie słyszałem żeby narzekał że harceny  podłapują jakiś zły śpiew.Kanarek harceński tury,które śpiewa ma wrodzone więc trudno mówić że podchwyci śpiew glostera.
Zastrzegam się jednak że nie jestem znawcą kanarków śpiewających.

jankanarek
Go
« Odpowiedz #29 : Marca 30, 2010, 11:35:35 »

Kolego Mark ja nie przesadziłem znam takie przypadki gdzie hodowcy mieli inne ptaki np.zeberki czy inne egzotyczne ptaszki w jednym pomieszczeniu razem z kanarkami harceńskimi i wszystkie młode samczyki po wypierzeniu śpiewały jak zeberki było w śpiewie jakieś bzyczenie i cały śpiew zeberek i innych ptaszków egzotycznych wkomponowane w śpiew normalnego kanarka harceńskiego. Sam kiedyś miałem samca kanarka harceńskiego u siebie w domu, ptak ten pochodził od mojego sąsiada on mieszka od strony ulicy, często naszą ulicą jeżdżą karetki pogotowia erki samczyk ten nauczył się sygnału erki i zaczynał swój śpiew od sygnału karetki erki po czym normalnie śpiewał właściwym śpiewem. Tak więc nie można hodować harcenów razem z innymi ptakami. Każdy jeden liczący się w Polsce dobry i znany hodowca Ci to samo powie. Kanarki harceńskie należy hodować w innym pomieszczeniu z dala od wszelkich innych ptaków i nie słuchać bzdur że ktoś hoduje kanarki harceńskie razem z innymi.

Strony: 1 [2] 3   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!