Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 08, 2025, 10:05:19 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Mistrzostwa Polski kanarków harceńskich  (Przeczytany 8557 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« : Maja 06, 2009, 02:27:04 »

Decyzją Zarządu Głównego Polskiego Zwiazku Hodowców Kanarków i Ptaków Egzotycznych z dnia 2.02.2009 r. 72 Mistrzostwa Polski w konkursie śpiewu kanarka harceńskiego odbędą się w Bydgoszczy w dniach 4-6.12.2009.

Lukas
Redaktor
Użytkownik
*

Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746

Z066

« Odpowiedz #1 : Maja 06, 2009, 04:04:36 »

Myślę że warto dodać że to będą tylko Mistrzostwa PZHKiPE ,a nie PFO, gdyż chyba PZHKiPE niemoże podejmować takich decyzji.

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #2 : Maja 06, 2009, 10:10:59 »

Jeżeli nie PZHKiPE to kto? Może władze PFO(myślę,że w normalnej organizacji tak byc powinno),których praktycznie nie ma?PZHKiPE jest największym członkiem "ledwie dyszącej" PFO i według mnie ma on prawo,a nawet obowiązek wobec hodowców(nie tylko swoich członków)do zorganizowania takich mistrzostw.Nie wiem jak one mają wyglądac od strony formalnej,ale sądzę,że dobrze byłoby,gdyby tak jak mistrzostwa w Czeladzi zorganizował je PZHKiPE,a udział w nich braliby członkowie wszyskich stowarzyszeń zrzeszonych w PFO.

Mark
Administrator
Użytkownik
*

Częstochowa
Wiadomoci: 709

« Odpowiedz #3 : Maja 07, 2009, 02:26:18 »

MP w śpiewie kanarków harceńskich będą oczywiście dla wszystkich chętnych z różnych organizacji zrzeszonych w PFO co do tego nie mam żadnych wątpliwości.Problem może być natury prawnej mianowicie taki że eksperci do oceny ptaków należą do kolegium sędziowskiego przy PFO,i niejako to PFO dysponuje ekspertami.Myślę jednak że eksperci dobrze wiedzą jaka jest obecnie sytuacja w PFO i z oceną śpiewu na PM nie będzie żadnych problemów.Zresztą MP w Czeladzi są niby organizowane przez PFO a tak naprawdę to organizuje je od lat PZHKiPE oddział Czeladż i wszyscy wiedzą że gdyby nie osobiste zaangażowanie prezesa tego oddziału Pana Jurka Kozłowskiego to MP prawdopodobnie nie byłoby od kilku lat.

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #4 : Maja 08, 2009, 12:33:30 »

Oczywiście PZHKiPE jako taki nie posiada ekspertów,ponieważ jego eksperci zostali oddani do PFO a Kolegium Sędziów właśnie jej podlega.

Reticulata
Uczeń4
Nowy użytkownik

Wiadomoci: 111

« Odpowiedz #5 : Maja 08, 2009, 09:02:59 »

Kilka organizacji zrzeszonych w PFO ma w swoim gronie sędziów i nikt ich  stamtąd nie zabrał, czy też nie przeniósł. PFO do tej pory tylko koordynowała obsadą sędziowską konkursów.

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź

« Odpowiedz #6 : Maja 08, 2009, 09:07:09 »

Poprzez działaczy PFO sytuacja dla hodowców powoli robi się nieciekawa. Mistrzostwa niby ich nie ma, a są. Gdyby nie dobra wola hodowców zrzeszonych w PZHKiPE z Mistrzostw Polski byłyby ... nici.

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź

« Odpowiedz #7 : Maja 11, 2009, 11:02:12 »

Decyzją Zarządu Głównego Polskiego Zwiazku Hodowców Kanarków i Ptaków Egzotycznych z dnia 2.02.2009 r. 72 Mistrzostwa Polski w konkursie śpiewu kanarka harceńskiego odbędą się w Bydgoszczy w dniach 4-6.12.2009.

Informacja pochodzi z serwisu Janusza Kijewskiego http://kanarek.pl.tl/Mistrzostwa-Polski-2009-_-DECYZJA-ORGANIZACJI.htm?PHPSESSID=4bff2d7aedf047c81cc98b8ba285c368, jednak do Oddziału PZHKiPE w Częstochowie nie dotarła żadna informacja o podjęciu przez Zarząd Główny takiej decyzji.

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź

« Odpowiedz #8 : Maja 14, 2009, 09:08:19 »

Jednak Bydgosz będzie gościł u siebie najlepsze kanarki harceńskie!

72 Mistrzostwa Polski w konkursie śpiewu kanarka harceńskiego odbędą się w Bydgoszczy w terminie podanym powyżej.

Otrzymałem oficjalne potwierdzenie od członka Komitetu Organizacyjnego Mistrzostw Pana Mirosława Haze.

Kwestią jest tylko ustalenie rangi mistrzostw. Mistrzostwa mają charakter otwarty, aczkolwiek organizuje je stowarzyszenie PZHKiPE będące w strukturach PFO. Koledzy z Bydgoszczy liczą na oficjalne uznanie mistrzostw jako Mistrzostwa Polski PFO. W przeciwnym wypadku ranga mistrzostw zostanie ograniczona do mistrzostw PZHKiPE.

Wszystkich miłośników ptasiego śpiewu zapraszamy w grudniu do Bydgoszczy.

Lukas
Redaktor
Użytkownik
*

Lasocice/Nysa
Wiadomoci: 746

Z066

« Odpowiedz #9 : Lipca 08, 2009, 05:38:50 »

Chciałbym zadać pytanie i oczekuję odpowiedzi jak pewnie wielu z was i myslę że takową mogę otrzymać gdyż są z nami na forum hodowcy z Bydgoszczy, oczywiście odpowiedzieć może każdy , otóż: Skoro PZHKiPE BYDGOSZCZ tak bardzo chce zorganizować  oficjalne mistrzostwa Polski (PFO) to dlaczego nie zorganizuje mistrzostw wszystkich grup kanarków oraz egzotyki??? Wytykani są i obrażani hodowcy z "Południa" za to że mistrzostwa organizowane są w CzeladŹi , dlaczego tak jest, otóż dlatego że jak narazie chyba tylko CzeladŹ wyszła z taką inicjatywą, a rozdzielanie mistrzostw nie wygląda zbyt dobrze przynajmniej z mojego punktu widzenia, a zapewne hodowcy także kanarków harceńskich wolą wystawić swoje ptaki w miejscu gdzie jest większe widowisko za sprawą dużo większej ilości hodowców jak i głównych bohaterów(naszych ptaków). Myślę że w brew waszemu zdaniu hodowcy ze Ślaska i okolic chętnie by przyjechali na mistrzostwa do Bydgoszczy tylko niech to będą prawdziwe Mistrzostwa Polski Kanarków, bo chyba chodzi o to aby się jednoczyć a nie dzielić.

Dziękuję i Pozdrawiam

jankanarek
Go
« Odpowiedz #10 : Padziernika 11, 2009, 09:59:39 »

72 Mistrzostwa Polski PFO odbędą się w Czeladzi w dniach od 6.12 do 13.12.2009r. Przyjmowanie kanarków harceńskich 6.grudnia niedziela.W Bydgoszczy są Mistrzostwa  Polski PZHKiPE i nie mają prawa je nazywać jako 72 mistrzostwa bo 72 są legalne i zgodne z prawem w Czeladzi.

jankanarek
Go
« Odpowiedz #11 : Padziernika 21, 2009, 08:03:38 »

Ze względu na to że Mistrzostwa Polski PZHKiPE w Bydgoszczy kończą się 6.12.2009.
72 Mistrzostwa PFO w Czeladzi rozpoczną się 7.12.2009 przyjmowanie kanarków harceńskich dnia 7.12.2009r od godz.9-00 do 19-00

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!