Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 03:08:03 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Witajcie!  (Przeczytany 5946 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Tina
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 22

« : Maja 18, 2009, 12:50:53 »

Witam, mam na imię Martyna. W moim domu mieszka aż dziesięcioro zwierzątek: suczka, siedem kotków, króliczek i świnka morska. Bardzo lubię też kanarki i w przyszłości chciałabym jakiegoś mieć. Najpierw jednak muszę się o tych ptaszkach trochę dowiedzieć.

jaco
Go
« Odpowiedz #1 : Maja 18, 2009, 02:57:14 »

Witaj Martyna masz troche tego dobytku ja też mam psa i 41 kanarków pozdrawiam Jacek.

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #2 : Maja 19, 2009, 12:16:57 »

Witaj na naszym forum.Z tego co piszesz widac,że Ty i Twoja Rodzina lubicie zwierzęta tak jak wszyscy użytkownicy tego wortalu.Tutaj napewno zdobędziesz potrzebną wiedzę,lecz sądzę,że siedem kotów to niezbyt odpowiednie towarzystwo dla kanarków.Pozdrawiam.

Tina
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #3 : Maja 19, 2009, 01:09:44 »

Moje koty raczej nie interesują się ptakami, przynajmniej pięć kotów. Chodzę z nimi czasem na spacery koło domu i tylko jeden kociak poluje na ptaki, motyle. Reszta nawet nie patrzy, dziwne mam koty.  Umiech Jeśli miałabym już kanarka, na pewno zabezpieczyłabym klatkę przed innymi zwierzakami, więc jedyne co mogło by mu grozić to strach.  Zawstydzony Oczywiście w czasie lotów po pokoju koty były by w innym pomieszczeniu.

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa

« Odpowiedz #4 : Maja 20, 2009, 12:25:54 »

To tak jak było u mojego znajomego,hodował kanarki i zlitował się nad bezdomnym małym kotkiem.Na nic zdały się moje persfazje,zapewniał tak jak Ty,że kotek jest mały ,miły,mądry i ptaki go nie interesują,finał był żałosny-któregoś ranka zastał na podłodze kupkę pierza,pustą klatkę,a kotek wrócił na ulicę.Jedno jest pewne,że instynkt można tylko przytłumic,lecz w najmniej oczekiwanym momencie da znac o sobie.Pozdrawiam.JK.

ROBERTO
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Jaworzno
Wiadomoci: 271

« Odpowiedz #5 : Maja 22, 2009, 08:03:03 »

Witam i odrazu powiem ze jot-ka11 ma 100% rację. I niesugeruj sie tym że koty niepolują na DZIKIE ptaki bo kanarka będą miały łatwiej upolować. Pozdrawiam.

aleksanderalien
Go
« Odpowiedz #6 : Maja 24, 2009, 11:56:42 »

i ty racja panie i panowie sam mialem taki przypadek. kot dostal sie do pomieszczenia gdzie mialem kanarki i wiadomo co potem bylo. kot domowy spokojny nieruchliwy a jednak uciekl sasiadowi i sedzial w piwnicy kilka dni az upolowac jednego Smutny

Tina
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #7 : Maja 24, 2009, 03:24:02 »

To znaczy że nie powinnam mieć kanarków/kanarka?  Co?

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa

« Odpowiedz #8 : Maja 24, 2009, 03:45:04 »

lub...kotów.

ROBERTO
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Jaworzno
Wiadomoci: 271

« Odpowiedz #9 : Maja 24, 2009, 10:01:35 »

Niekoniecznie  Chichot. Poprostu drzwi od pokoju hodowlanego powinny być zamknięte a w czasie lotów kanarka powinnaś go pilnować. Albo kup sobie jeszcze psa żeby on pilnował kota  Duy umiech Duy umiech.

hazel92
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Opolskie
Wiadomoci: 178

« Odpowiedz #10 : Maja 24, 2009, 10:08:36 »

Witam. Ja mam kanarki w pomieszczeniu do którego mogą chodzić również koty i jedyne co zauważam to tylko czasami kot siedzi niedaleko klatki i obserwuje ale nie skoczył jeszcze ani razu na klatki (mam klatki zawieszone na ścianie, ale jak raz miałem stać przez 2 dni na stoliku w tym pomieszczeniu klatke to tez nic się nie działo)

aleksanderalien
Go
« Odpowiedz #11 : Maja 24, 2009, 10:19:57 »

nigdy nic nie wiadomo lepiej zapobiegac bo skutki mohga byc oplakne...

hazel92
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Opolskie
Wiadomoci: 178

« Odpowiedz #12 : Maja 24, 2009, 10:23:51 »

najlepiej na początku obserwować zachowanie kota z własnego doświadczenia wiem, że koty idzie szybko oduczyć złych zachowań

Tina
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #13 : Maja 25, 2009, 07:38:21 »

A już myślałam że będę musiała wybić sobie kanarki z głowy, bo przecież nie wyrzucę i nie oddam ukochanych kotów które są ze mną od kilku lat. Mam psa.  Duy umiech

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!