Tina
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 22
|
 |
« : Maja 18, 2009, 12:50:53 » |
|
Witam, mam na imię Martyna. W moim domu mieszka aż dziesięcioro zwierzątek: suczka, siedem kotków, króliczek i świnka morska. Bardzo lubię też kanarki i w przyszłości chciałabym jakiegoś mieć. Najpierw jednak muszę się o tych ptaszkach trochę dowiedzieć.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jaco
Go
|
 |
« Odpowiedz #1 : Maja 18, 2009, 02:57:14 » |
|
Witaj Martyna masz troche tego dobytku ja też mam psa i 41 kanarków pozdrawiam Jacek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140
|
 |
« Odpowiedz #2 : Maja 19, 2009, 12:16:57 » |
|
Witaj na naszym forum.Z tego co piszesz widac,że Ty i Twoja Rodzina lubicie zwierzęta tak jak wszyscy użytkownicy tego wortalu.Tutaj napewno zdobędziesz potrzebną wiedzę,lecz sądzę,że siedem kotów to niezbyt odpowiednie towarzystwo dla kanarków.Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tina
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #3 : Maja 19, 2009, 01:09:44 » |
|
Moje koty raczej nie interesują się ptakami, przynajmniej pięć kotów. Chodzę z nimi czasem na spacery koło domu i tylko jeden kociak poluje na ptaki, motyle. Reszta nawet nie patrzy, dziwne mam koty.  Jeśli miałabym już kanarka, na pewno zabezpieczyłabym klatkę przed innymi zwierzakami, więc jedyne co mogło by mu grozić to strach.  Oczywiście w czasie lotów po pokoju koty były by w innym pomieszczeniu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
Częstochowa
|
 |
« Odpowiedz #4 : Maja 20, 2009, 12:25:54 » |
|
To tak jak było u mojego znajomego,hodował kanarki i zlitował się nad bezdomnym małym kotkiem.Na nic zdały się moje persfazje,zapewniał tak jak Ty,że kotek jest mały ,miły,mądry i ptaki go nie interesują,finał był żałosny-któregoś ranka zastał na podłodze kupkę pierza,pustą klatkę,a kotek wrócił na ulicę.Jedno jest pewne,że instynkt można tylko przytłumic,lecz w najmniej oczekiwanym momencie da znac o sobie.Pozdrawiam.JK.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ROBERTO
Uczeń2
Nowy użytkownik

Jaworzno
Wiadomoci: 271
|
 |
« Odpowiedz #5 : Maja 22, 2009, 08:03:03 » |
|
Witam i odrazu powiem ze jot-ka11 ma 100% rację. I niesugeruj sie tym że koty niepolują na DZIKIE ptaki bo kanarka będą miały łatwiej upolować. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aleksanderalien
Go
|
 |
« Odpowiedz #6 : Maja 24, 2009, 11:56:42 » |
|
i ty racja panie i panowie sam mialem taki przypadek. kot dostal sie do pomieszczenia gdzie mialem kanarki i wiadomo co potem bylo. kot domowy spokojny nieruchliwy a jednak uciekl sasiadowi i sedzial w piwnicy kilka dni az upolowac jednego
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tina
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #7 : Maja 24, 2009, 03:24:02 » |
|
To znaczy że nie powinnam mieć kanarków/kanarka? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
Częstochowa
|
 |
« Odpowiedz #8 : Maja 24, 2009, 03:45:04 » |
|
lub...kotów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ROBERTO
Uczeń2
Nowy użytkownik

Jaworzno
Wiadomoci: 271
|
 |
« Odpowiedz #9 : Maja 24, 2009, 10:01:35 » |
|
Niekoniecznie  . Poprostu drzwi od pokoju hodowlanego powinny być zamknięte a w czasie lotów kanarka powinnaś go pilnować. Albo kup sobie jeszcze psa żeby on pilnował kota  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hazel92
Uczeń2
Nowy użytkownik

Opolskie
Wiadomoci: 178
|
 |
« Odpowiedz #10 : Maja 24, 2009, 10:08:36 » |
|
Witam. Ja mam kanarki w pomieszczeniu do którego mogą chodzić również koty i jedyne co zauważam to tylko czasami kot siedzi niedaleko klatki i obserwuje ale nie skoczył jeszcze ani razu na klatki (mam klatki zawieszone na ścianie, ale jak raz miałem stać przez 2 dni na stoliku w tym pomieszczeniu klatke to tez nic się nie działo)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aleksanderalien
Go
|
 |
« Odpowiedz #11 : Maja 24, 2009, 10:19:57 » |
|
nigdy nic nie wiadomo lepiej zapobiegac bo skutki mohga byc oplakne...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hazel92
Uczeń2
Nowy użytkownik

Opolskie
Wiadomoci: 178
|
 |
« Odpowiedz #12 : Maja 24, 2009, 10:23:51 » |
|
najlepiej na początku obserwować zachowanie kota z własnego doświadczenia wiem, że koty idzie szybko oduczyć złych zachowań
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tina
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #13 : Maja 25, 2009, 07:38:21 » |
|
A już myślałam że będę musiała wybić sobie kanarki z głowy, bo przecież nie wyrzucę i nie oddam ukochanych kotów które są ze mną od kilku lat. Mam psa. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|