biska
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 49
|
 |
« : Maja 22, 2009, 10:59:23 » |
|
dwa tygodnie temu nabyłam kanarka-dwuletniego czerwonego samca.Przez pierwsze 3 dni śpiewał,mało,ale śpiewał.Teraz prawie milczy,jak się odezwie to raz dziennie...czy to zmiana otoczenia ,czy co?nie wygląda na spasionego,choć nie sprawdzałam na brzuchu,aby go nie stresować dodatkowo.Je warzywa,owoce,zielonki i oczywiście łyżeczkę ziarna dziennie.Czy to znacza,ze raczej już będzie taki małośpiewający,czy jeszcze może się rozkręcić?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
biska
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #1 : Maja 24, 2009, 07:16:01 » |
|
no napiszcie!czy ktoś z Was miał taki przypadek???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ZBYSZEK O710
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 166
|
 |
« Odpowiedz #2 : Maja 24, 2009, 08:24:05 » |
|
witam: ciekawe trzy u byłego właściciela też tak wszystko jadł, było takie pytanie? pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sławek
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 142
|
 |
« Odpowiedz #3 : Maja 24, 2009, 08:25:14 » |
|
może Twój kanarek poprostu zaczął się pierzyć. Zobacz czy gdzieś koło klatki nie ma piórek jak są to masz już rozwiązanie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
biska
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #4 : Maja 25, 2009, 07:08:33 » |
|
PIóREK NIE GUBI,NIE WIEM NA JAKIEJ WCZEŚNIEJ BYł DIECIE BO TO KANAR ZE SKLEPU,SPRÓBUJÊ MU Wł¡CZYÆ JAK¡S MUZÊ,BO NARAZIE OZYWIA SIÊ PRZY ODKURZACZU I SUSZARCE.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sławek
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 142
|
 |
« Odpowiedz #5 : Maja 25, 2009, 08:25:58 » |
|
jak nie jest spasiony to możesz mu dać trochę murzynka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hortensja
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 10
|
 |
« Odpowiedz #6 : Maja 26, 2009, 09:27:39 » |
|
Być może to już taki mało śpiewający typ kanarka. Wtedy murzynek też nie pomoże. Mój kanarek ma swoją ulubioną muzę i próbuje się realizować w śpiewie przy Pavarottim albo heavy metalu, ale i to nie zawsze. Na co dzień jest bardzo cichutki. Zaczekaj czas jakiś, jeśli nie zacznie śpiewać mimo dobrej diety, braku okresu pierzenia i jakichś dolegliwości, to pogódŹ się z tym, że to introwertyk i już. Na pewno i bez trelów jest bardzo kochany 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752
|
 |
« Odpowiedz #7 : Sierpnia 07, 2009, 11:15:34 » |
|
I co z tym kanarkiem zaaklimatyzował się już? Śpiewa czy pierzy się?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
biska
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #8 : Sierpnia 12, 2009, 08:30:46 » |
|
Byłam z nim w sklepie zoologicznym,własciciel bardzo dobrze zna sie akurat na kanarkach,stwierdził,ze kanareksie pierzy a on nie widzi w nim nic co świadczyłoby o grzybicy.Co do spiewu todajej cisza,a to juz trwa ponad trzy miesiace.Sama juz nie wiemo o tym mysleć,zwłaszcza,ze przez pierwsze trzy dni śpiewał całymi dniami.Cały czas myślę,że skoro bidak nie śpiewa to jest mu u mnie żle...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gosia121
Go
|
 |
« Odpowiedz #9 : Sierpnia 12, 2009, 10:02:36 » |
|
Biska,nie przejmuj się tym śpiewaniem,kanarek wróci do normy po przepierzeniu się,w tym okresie prawie żaden kanarek nie śpiewa.nie pomoże na to murzynek.czy brałaś pod uwagę to,że nastąpiła dla kanarka zmiana otoczenia,inne ziarno,inny wielbiciel ? nie dawaj samego kanaru do jedzenia,kanarek musi mieć urozmaicone ziarno/1 łyżeczka od herbaty na dzień/ lub trochę więcej w okresie pierzenia,plus zielenine jak:marchew,brokuły,gwiazdnice pospolitą,mniszek lekarski/mlecz/,babkę lub nasiona-pędy babki,pędy nasion trawy,utarte buraczki i.t.p.Miej cierpliwość.Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|