Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 09:02:41 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1] 2 3 4   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Pukis Futtershop  (Przeczytany 25510 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Puki
Futtermittel Pukat
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Sachsen/Germany
Wiadomoci: 14

« : Lipca 31, 2009, 11:21:34 »

Hallo Zuchtfreunde,

gerne möchte ich das Angebot von Jacky wahrnehmen und hier im Forum unseren Spezial Versandhandel für Vogelfutter und Zubehör den polnischen Zuchtfreunden vorzustellen. www.pukat.de
Seit nun fast 3 Jahren beschäftigt sich die Firma Futtermittel Pukat mit dem Vertrieb von speziellen Produkten für den Vogelzüchtern. Unser Schwerpunkt liegt dabei vor allem auf Produkten aus Italien und hier von der renomierten Firma Pineta. Pineta beschäftigt sich vielen Jahre mit diesen Produkten und ist einer der größten europäischen Hersteller. Auf dem deutschen Markt sind sie jedoch erst seit ca. 4 Jahren. Pineta hat eine komplette Palette an Eifutter und Vitaminen für die Vogelzucht. Dazu noch einige sehr interessante Spezialprodukte, welche zum Teil konkurrenzlos auf dem deutschen Markt sind. Besondere Produkte sind z.B " Blanco Espagnol" ein Volierenfutter für die Zeit der Mauser, ideal für die Farbfütterung. "Antisteril" und "Betaminor" für die optimale Zuchtvorbereitung und Befruchtung, oder " Antipica" bei Probleme mit Rupfern, sowohl im Nest als auch später in der Voliere wirkt es gegen jede Art von Kannibalismus. Weiterhin führen wir eine große Zahl von Spezial Körnermischungen und Einzelsaaten vor allem für Züchter von Exoten und Cardueliden. Weiterhin führen wir eine große Palette von Zubehör, ebenfalls aus Italien.  Besonders beliebt die Futterautomaten von STA, welche jede Vogelzucht enorm erleichtern. Spezielle und moderne Käfig und Volierensysteme der Fa. Terrenziani vertreiben wir ebenfalls und machen Ihnen hierzu gerne individuelle Angebote. Ganz neu in unserem Angebot und deshalb auch noch nicht auf unserer Homepage sind die Produkte der Fa. COMED aus Belgien. Die Fa. Comed ist bereits seit Jahren sehr bekannt unter Brieftaubenzüchtern und hat sehr viele Produkte für die Pflege und Gesunderhaltung unserer Vögel entwickelt. Es handelt sich dabei hauptsächlich um Öle und pflanzliche Extrakte, welche unseren Vögeln in verschiedenen Situationen helfen.

Auf Anfrage unterstützen wir Sie sehr gerne und stellen Ihnen einen individuellen Futterplan zusammen. Bei Problemen mit Ihren Vögeln, werden wir versuchen Sie entsprechend zu beraten.
Sprechen Sie uns an. Zu guter Letzt möchte ich Ihnen noch einen weiteren Service unsere Firma anbieten. Auf Grund unserer großen Kontakte nach Italien und vielen anderen europäischen Züchtern, helfen wir Ihnen gerne bei der Beschaffung von wertvollen Zuchttieren. Besonders eng arbeiten wir mit dem erfolgreichsten deutschen Farbenkanarienzüchter Fritz Heiler zusammen. Er ist über 30 x Weltmeister der COM mit seinen Vögeln geworden und hat Kontakte in die ganze Welt. Unseren Kunden helfen wir übrigens auch gerne Beim Absatz Ihrer Vögel und kaufen diese zu fairen Preisen auf. Bei Interesse schreiben Sie uns bzw. sprechen Sie uns an.
Wie bereits an anderer Stelle geschrieben möchte ich mein Angebot hier nochmals wiederholen. Bei Bestellungen im Warenwert über 50 ,-€ werden wir in nächster Zeit kostenfrei nach Polen versenden. Leider ist unsere Online Shop noch lange nicht vollständig mit unseren Produkten bestückt. Scheuen Sie sich also nicht uns auch wegen anderen Produkten anzusprechen. Wir können fast alles liefern oder besorgen.

Viele Grüße
Sven Pukat

feno-typ
Go
« Odpowiedz #1 : Sierpnia 03, 2009, 09:36:00 »

Tłumaczenie oferty Svena Pukata.

Witajcie Przyjaciele-Hodowcy!

Korzystając z propozycji Jackiego chciałbym w tym miejscu wortalu przedstawić polskim hodowcom naszą firmę, a mianowicie Spezial Versandhandel für Vogelfutter und Zubehör (Specjalny Handel Wysyłkowy Pokarmu i Artykułów dla Ptaków) – www.pukat.de

Od prawie trzech lat nasza firma, w skrócie określana jako Pukat Futtermittel (Pukat – Pokarmy dla Ptaków) trudni się internetową sprzedażą i wysyłką wielu doskonałych produktów, niezbędnych w prawidłowej i nowoczesnej hodowli ptaków, w szczególności wyrobów bardzo renomowanej, włoskiej firmy Pineta.

Pineta wytwarza od wielu lat bardzo dobre produkty dla ptaków i należy nie tylko do czołowych, ale i największych producentów w Europie. Chociaż na wymagającym niemieckim rynku znane są one dopiero od czterech lat, bardzo szybko zyskują na popularności i zapotrzebowanie na nie ciągle wzrasta. Pineta dysponuje kompletną paletą pokarmów białkowych i jajecznych oraz ekstraktów witaminowych dla wszystkich gatunków ptaków. Dochodzą do tego także doskonałe specyfiki, które nawet w Niemczech są po prostu bezkonkurencyjne. Szczególnie popularny i warty gorącego polecenia jest pokarm białkowy Blanco Espagnol, który doskonale przyjmuje barwniki i przez to świetnie nadaje się jako pokarm w okresie wymiany piór.

Antisteril i Betaminor są z kolei produktami, które idealnie przygotowują ptaki do lęgów. Inny specyfik pod nazwą Antipica bardzo skutecznie przeciwdziała wzajemnemu podskubywaniu się ptaków, tak w okresie lęgowym, jak i póŹniej w większych klatkach i wolierach. Antipica jest ponadto bardzo skutecznym środkiem przeciwko wszelkim formom kanibalizmu wśród ptaków, jak np. zjadanie jaj itp.

Poza tym nasza firma trudni się przygotowywaniem i rozprowadzaniem specjalnych mieszanek ziaren, zwłaszcza tych bardziej skomplikowanych, stosowanych w hodowli ptaków egzotycznych i caruelidów. Sprowadzamy też z Włoch i rozprowadzamy wiele produktów wchodzących w skład wyposażenia klatek i wolier, zwłaszcza cieszące się dużym powodzeniem automatyczne karmidełka STA, niezwykle ułatwiające hodowcom zadawanie ptakom pokarmu. Systemy regałów (rusztowych i tradycyjnych) oraz woiler włoskiej firmy Terrenziani także wchodzą w skład rozprowadzanych przez nas produktów. Systemy te dopasowujemy dodatkowo do indywidualnych możliwości i życzeń naszych klientów.

Całkiem nowe, a przez to jeszcze nie pokazane na naszej stronie internetowej, są produkty belgijskiej firmy Comed. Firma ta od wielu lat  jest dobrze znana hodowcom gołębi i biegiem lat wyspecjalizowała się w produkcji specyfików i leków, które skutecznie zapobiegają chorobom, względnie leczą je, nie tylko gołębi, ale i wszystkich innych hodowanych ptaków. Są to głównie różnego rodzaju olejki eteryczne i inne ekstrakty pochodzenia roślinnego, które pomagają w zapobieganiu i zwalczaniu wielu ptasich chorób.

Nasza firma stawia sobie ponadto za zadanie indywidualne doradztwo w żywieniu ptaków; na prośbę naszych klientów układamy dokładne plany całorocznego żywienia, poprawiania kondycji i uodparniania ptaków, dostarczając sukcesywnie w odpowiednim czasie wszystkie potrzebne produkty. Ten serwis nie pociąga za sobą żadnych dodatkowych kosztów; wystarczy tylko przedstawić telefonicznie lub drogą e-mailową odpowiednie zapotrzebowanie na takie indywidualne doradztwo.

Na koniec chciałbym zapoznać Was z jeszcze jednym interesującym serwisem naszej firmy. Otóż wskutek naszych bardzo szerokich i dobrych kontaktów, załatwiamy też sprzedaż i dostawę doskonałych ptaków bezpośrednio od czołowych europejskich hodowców. Szczególnie intensywnie współpracujemy z jednym z najbardziej utytułowanych i znanych niemieckich hodowców kanarków kolorowych, panem Fritzem Heilerem. Hodowca ten posiada przeszło trzydzieści tytułów mistrza świata C.O.M. w hodowli przeróżnych ras kanarków kolorowych, a ponadto utrzymuje kontakty z wszystkimi czołowymi hodowcami na świecie.

Pomagamy też naszym klientom w sprzedaży ich własnych nadwyżek hodowanych po uczciwych i dobrych cenach, a także pośredniczymy w bezpośrednich kontaktach z zainteresowanymi zakupami ptaków, europejskimi hodowcami.

W przypadku zainteresowania naszą ofertą, prosimy o kontakt, który można nawiązać w każdej formie, od telefonu aż po list przesłany drogą e-mailową. Ponawiam tutaj raz jeszcze propozycję, o której pisałem w innym miejscu, a mianowicie, że w przypadku gdy zamówienie przekroczy sumę 50 euro, wysyłamy towar do Polski za darmo.

I jeszcze jedno: chociaż na naszej stronie internetowej nie ma jeszcze wszystkich potrzebnych w hodowli ptaków produktów, jesteśmy w stanie podając się załatwienia i dostarczenia naszym klientom także produktów innych znanych firm specjalistycznych – wystarczy jedynie nas o tym powiadomić. Spełnimy każde tego typu życzenie.

Serdecznie pozdrawiam

Sven Pukat
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 04, 2009, 07:04:14 wysane przez feno-typ » Zapisane

feno-typ
Go
« Odpowiedz #2 : Sierpnia 03, 2009, 10:49:04 »

Witam wszystkich!

Do przetłumaczonej powyżej oferty Svean Pukata chciałbym dodać kilka słów od siebie.

Ja także, jak wiecie, jestem klientem tej firmy i mogę poświadczyć, że włoskie produkty  firmy Pineta są naprawdę doskonałe. Blaco Espagnol, który bardzo gorąco polecał mi Fabio Perri, świetnie przyjmuje barwnik, ale co najważniejsze, NIC się z niego nie marnuje, bo pokarm może pozostać w karmidełku aż do całkowitego zjedzenia przez ptaki. Utrzymuje bowiem świeżość przez bardzo długi okres czasu, liczony dosłownie w tygodniach! Wszystkie ptaki jedzą go z wielkim apetytem; ten bezjajeczny pokarm białkowy nie wymaga ponadto żadnych dodatkowych obróbek (nawilżania, ubogacania itp.), gdyż posiada w swoim składzie wszystkie potrzebne ptakom odżywcze elementy w optymalnie dobranych proporcjach.

Specyfiki Antisteril i Betaminor walnie przyczyniły się do moich sukcesów hodowlanych – chyba tylko dzięki stosowaniu tych środków, zwłaszcza w początkowej fazie lęgów, już pierwszy przyniósł doskonałe wyniki, co kiedyś mi się nie zawsze udawało.

Firma Svena jest solidna; towar wysyłają bardzo szybko i jest on zawsze super zapakowany. Do każdej wysyłki dołączona jest broszurka informacyjna Pinety z ogólnym planem stosowania poszczególnych specyfików tej firmy.

Oczywiście ta oferta ze zwolnieniem z opłaty za wysyłkę też jest niezła, bo można się przecież zmówić i wysłać zamówienie zbiorowe dla kilku hodowców, które po zrealizowaniu można następnie porozdzielać.

Szczerze się przyznam, że o wielu sprawach, o których Sven pisze w swojej ofercie, nie miałem pojęcia. Szczególnie jeśli chodzi o to pośrednictwo w zakupie ptaków w całej Europie i załatwianie bezpośrednich kontaktów, a także pośredniczenie w sprzedaży ptaków ich klientów. To jest dla mnie osobiście absolutna bomba, bo perspektywa zamówienia i otrzymania najlepszych ptaków z Włoch czy Holandii bez ruszania się z domu, może nie tylko poważnie ograniczyć koszty związane z sprowadzaniem sobie dobrego materiału hodowlanego, ale umożliwia też nawiązanie ciekawych i pożytecznych bezpośrednich kontaktów... No a ewentualna sprzedaż dobrych polskich ptaków za niezłe ceny za granicą, też wydaje mi się nie do pogardzenia...

Pozdrawiam

Übersetzung des obigen Textes:

Hallo Allerseits,

Zu dem von mir übersetzten Angebot von Sven Pukat, möchte ich noch einige eigene Bemerkungen beifügen.

Auch ich bin ein Kunde von Sven und kann bestätigen, dass die Produkte der Firma Pineta absolut spitze sind. Das Weichfutter Blanco Espagnol, das mir Fabio Perri sehr empfohlen hat, lässt sich sehr leicht mit Farbmitteln vermischen, aber was noch interessanter ist, durch seine Dauerhaftigkeit, kann es sehr lange im Futternapf bleiben – praktisch bis die Vögel es nicht komplett aufgenommen haben. Es geht also fast nichts verloren! Alle meine Vögel essen es mit großem Appetit und es braucht keine zusätzliche Bearbeitung. Blanco Espagnol beinhaltet nämlich alle notwendigen Bestandteile eines sehr guten, ausgewogenen Weichfutters, das ohne Ei hergestellt wurde.

Antisteril und Betaminor haben erheblich zu meinem diesjährigen Zuchterfolg beigetragen. Besonders am Anfang, bei der ersten Brut, die bei mir in der Vergangenheit nicht immer reibungslos verlief.

Pukat Futtermittel ist eine solide Firma, sie liefert sehr schnell und die Ware ist einwandfrei verpackt. Mit der ersten Lieferung bekommt man auch einen Pineta-Flyer, in dem ein Überblick der Produkte und ein allgemeiner Plan der Anwendung zu finden ist.

Das Angebot der portofreien Lieferung nach Polen, falls die Ware mehr als 50 Euro kostet, ist auch sehr interessant, denn es können sich doch mehrere Zuchtfreunde, die nicht weit weg voneinander wohnen, zusammen tun und eine Sammelbestellung abgeben.

Von vielen Leistungen, die in Svens Angebot vorhanden sind, habe ich sogar keine Ahnung gehabt. Besonders reizvoll klingt die Möglichkeit sich durch die Firma sehr gute Zuchttiere von bekannten europäischen Züchtern zu besorgen… Es ist für mich ein absoluter Hammer, denn eine solche Bestellung, die einem erlaubt ohne vereisen zu müssen gutes Zuchtmaterial zu bekommen, spart fast automatisch jede Menge Geld und die Perspektive gute polnische Vögel für einen anständigen Preis nach Westeuropa zu verkaufen ist auch sehr verlockend…

Viele Grüße
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2009, 02:50:01 wysane przez feno-typ » Zapisane

Granos
Go
« Odpowiedz #3 : Sierpnia 03, 2009, 11:52:39 »

Witam !Czy czasami nie rozprowadzacie klatek wystawowych dla kaanrków.?

feno-typ
Go
« Odpowiedz #4 : Sierpnia 03, 2009, 12:02:43 »

Witam !Czy czasami nie rozprowadzacie klatek wystawowych dla kaanrków.?

Garnos schrieb:

Liefert ihr auch Ausstellungskäfige für Kanarienvögel?

Puki
Futtermittel Pukat
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Sachsen/Germany

« Odpowiedz #5 : Sierpnia 03, 2009, 04:48:38 »

@ Garnos - ja natürlich Umiech

feno-typ
Go
« Odpowiedz #6 : Sierpnia 03, 2009, 05:20:46 »

@ Garnos - ja natürlich Umiech

Garnos - tak naturalnie  Umiech

Granos
Go
« Odpowiedz #7 : Sierpnia 03, 2009, 11:01:44 »

To super! Czy jest to w sklepie internetowym bo coś nie mogłem znaleŹć... Co?

Jak nie to mam pytanie: jaka cena kolekcji dla borderów mini z kompletek żeredek.
postanowiłem sprawdzić zagraniczne sklepy ponieważ w Polsce jest wielki problem z kupnem . Myślę ,że na pewno cena będzie powyżej 50 euro więc przesyłka do Polski  byłaby w takim wypadku gratis tak?

feno-typ
Go
« Odpowiedz #8 : Sierpnia 04, 2009, 07:53:23 »

Jak nie to mam pytanie: jaka cena kolekcji dla borderów mini z kompletek żeredek.
postanowiłem sprawdzić zagraniczne sklepy ponieważ w Polsce jest wielki problem z kupnem . Myślę ,że na pewno cena będzie powyżej 50 euro więc przesyłka do Polski  byłaby w takim wypadku gratis tak?

Garnos,

Bordery i fife fancy wystawia się w tzw. border-klatkach, które nowe kosztują tutaj w Niemczech ok. 25 euro za sztukę. Czyli za 4 klatki dla kolekcji kanarków będziesz musiał zapłacić ok. 100 Euro. Sven nie ma tych klatek w swoim asortymencie, ale – jak pisze w swojej ofercie – może załatwić KAżDY towar, niezależnie od tego, czy nim handluje w ramach swojego internetowego serwisu czy nie. Nie wiem czy w takich przypadkach obowiązuje także oferta bezpłatnej wysyłki, prawdopodobnie Sven sam odpowie Ci na to pytanie.

Jest jeszcze jeden aspekt całej sprawy, a mianowicie fakt, że Sven również hoduje fife fancy i z cała pewnością ma możliwości kupna odpowiednich klatek bezpośrednio u producentów, za – być może – jeszcze korzystniejszą cenę. W tłumaczeniu Twojego wpisu zapytam go też o klatki używane – oczywiście z pełnym wyposażeniem i w nienagannym stanie – być może mógłby za przyzwoitą cenę załatwić Ci również takie klateczki...

Pozdrawiam

feno-typ
Go
« Odpowiedz #9 : Sierpnia 04, 2009, 08:09:35 »

Garnos schrieb:

Super! Wobei in deinem Internet-Angebot konnte ich Austellungskäfige nicht finden. Co?

Meine Frage wäre, was müsste ich bezahlen für vier (?) komplett ausgerüstete Käfige für eine Kollektion de Mini-Border (Fife Fancy?) ? Ich habe mich entschlossen solche Käfige im Ausland zu kaufen, denn in Polen gibt es damit Probleme. Da der Preis für vier Käfige ganz gewiss über 50 Euro liegen würde, wäre die Sendung nach Polen auch gratis, oder?

Zusätzliche Frage von Feno-typ
Umiech

Sven,

hast Du (vor allem als Fife Fancy-Züchter) auch die Möglichkeit beim Kauf von gebrauchten Käfigen im anständigen Zustand zu vermitteln?

Gruß

Granos
Go
« Odpowiedz #10 : Sierpnia 04, 2009, 09:22:58 »

Spodziewałem się takiej ceny-znalazłem jednego dostawcę w Polsce klatek typu telewizorek za cenę 90 zł sztuka a wiec nie wiele mniej. Jak by odszedł koszt przesyłki do Polski to poważnie bym się nad tym zastanowił. Jeśli używane i w dobrym stanie ,za mniejszą cenę to chętnie bym skorzystał. Umiech

Puki
Futtermittel Pukat
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Sachsen/Germany

« Odpowiedz #11 : Sierpnia 04, 2009, 11:46:22 »

Hi Granos,

ich kann Dir die  4 Border/Fife Käfige komplett  für 90,- € frachtfrei nach Polen anbieten.
Eine Tragetasche dafür würde 14,82 € kosten.
Plane aber bitte 2-4 Wochen Lieferzeit ein !

Leider ist mein Online Angebot bei Weitem noch nicht vollständig. Für führen im Prinzip das volle Sortiment an Produkten für den Vogelzüchter. Also sprecht mich an, wenn Ihr irgndetwas nicht online findet.

@ Jurek gebrauchte Ausstellungskäfige sind natürlich auch denkbar. Allerdings sind diese nicht immer wie gewünscht verfügbar. Die großen Posten, welche nach der Weltschau in Bad Salzuflen auf dem Markt waren, sind längst schon vergriffen. Also auf Wunsch und konkrete Anfrage kann ich mich gerne auch in dieser Richtung bemühen.

Witam Sven  Mrugnicie

feno-typ
Go
« Odpowiedz #12 : Sierpnia 04, 2009, 12:16:07 »

Hi Granos,

ich kann Dir die  4 Border/Fife Käfige komplett  für 90,- € frachtfrei nach Polen anbieten.
Eine Tragetasche dafür würde 14,82 € kosten.
Plane aber bitte 2-4 Wochen Lieferzeit ein !

Leider ist mein Online Angebot bei Weitem noch nicht vollständig. Für führen im Prinzip das volle Sortiment an Produkten für den Vogelzüchter. Also sprecht mich an, wenn Ihr irgndetwas nicht online findet.

@ Jurek gebrauchte Ausstellungskäfige sind natürlich auch denkbar. Allerdings sind diese nicht immer wie gewünscht verfügbar. Die großen Posten, welche nach der Weltschau in Bad Salzuflen auf dem Markt waren, sind längst schon vergriffen. Also auf Wunsch und konkrete Anfrage kann ich mich gerne auch in dieser Richtung bemühen.

Witam Sven  Mrugnicie

Cześć Garnos,

proponuję Ci kupno kompletu (4 sztuki) nowych, w pełni wyposażonych klatek wystawowych dla borderów/fife fancy za 90 Euro – bez żadnych dodatkowych kosztów przesyłki. Odpowiednią torbę do transportu klatek można u mnie kupić za 14,82 euro.
Musisz jednakże liczyć się z 2-4 tygodniami oczekiwania na wysyłkę.

Niestety moja oferta internetowa nie jest jeszcze kompletna. Prowadzimy jednakże cały sortyment produktów dla hodowców. Wystarczy po prostu zwrócić się do mnie, jeśli czegoś nie znajdziecie na mojej stronie lub na własną rękę w sieci.

Jurku,
załatwienie używanych klatek wystawowych też jest naturalnie możliwe, ale nie zawsze można je bezproblemowo dostać. Te wielkie ilości używanych klatek, które były na rynku po wystawie światowej w Bad Salzuflen, zostały już dawno rozsprzedane. Gdyby jednak ktoś złożył mi konkretne, wiążące zamówienie, mógłbym spróbować coś załatwić, ale naturalnie bez gwarancji.

Pozdrawiam

Sven

Sven, „witam“ benutzt man nur am Anfang eines Briefs: Es bedeutet so wie "Willkommen" oder „Ich begrüße“ und nicht einfach „ich grüße“, was man in Deutschland auch am Ende eines Briefs schreiben kann.

In Polen schreibt man am Ende „pozdrawiam“ (Verb) oder „pozdrowienia“ (Substantiv). Das erste Wort heißt: „ich grüße“, das zweite einfach „Grüße“.

Pozdrawiam

Jurek Umiech

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 04, 2009, 02:22:19 wysane przez feno-typ » Zapisane

Granos
Go
« Odpowiedz #13 : Sierpnia 04, 2009, 12:53:41 »

Cześć Granos,

proponuję Ci kupno kompletu (4 sztuki) nowych, w pełni wyposażonych klatek wystawowych dla borderów/fife fancy za 90 Euro – bez żadnych dodatkowych kosztów przesyłki. Odpowiednią torbę do transportu klatek można u mnie kupić za 14,82 euro.

Byłoby super! Ceny praktycznie jak w Polsce(jeśli już sie znajdzie).Napisaleś ,ze bez żadnych dodatkowych kosztów przesyłki-czyli transport na terenie Polski też nie muszę opłacac?

Zdecydowałbym się na komplet ale na razie bez torby do transportu-4 klatki i wyposażenie.Proszę przetrzymać tę partię klatek to prześlę Panu w poniedziałek (tylko wtedy mam aktualnie internet)dane do wysyłki.

Prosiłbym aby forma płatności była za pobraniem pocztowym-inaczej nie mam zbytnio możliwości...

Super sklep!!! Umiech

feno-typ
Go
« Odpowiedz #14 : Sierpnia 04, 2009, 01:32:20 »

Cześć Granos,

Byłoby super! Ceny praktycznie jak w Polsce(jeśli już sie znajdzie).Napisaleś ,ze bez żadnych dodatkowych kosztów przesyłki-czyli transport na terenie Polski też nie muszę opłacac?

Zdecydowałbym się na komplet ale na razie bez torby do transportu-4 klatki i wyposażenie.Proszę przetrzymać tę partię klatek to prześlę Panu w poniedziałek (tylko wtedy mam aktualnie internet)dane do wysyłki.

Prosiłbym aby forma płatności była za pobraniem pocztowym-inaczej nie mam zbytnio możliwości...

Super sklep!!! Umiech

Garnos schrieb:

Es wäre super! Die Preise sind praktisch genau so wie in Polen (wenn man die Käfige überhaupt bekommt). Du hast geschieben: „frachtfrei nach Polen“ – beduetet es, dass ich auch kein Porto in Polen bezahlen muß?

Ich hätte mich zuerst nur für 4 komplette Käfige, ohne die Tasche entschieden. Am Montag schicke ich dir die genaue Lieferadresse zu, denn gegenwärtig habe ich nur montags Zugang zum Internet.

Ich hätte gern die Käfige per Postüberweisung bezahlt, denn andere Möglichkeiten habe ich leider nicht…

Super Laden!!! Umiech

Strony: [1] 2 3 4   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!