Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 08:55:32 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2] 3 4   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Pukis Futtershop  (Przeczytany 25509 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Puki
Futtermittel Pukat
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Sachsen/Germany
Wiadomoci: 14

« Odpowiedz #15 : Sierpnia 04, 2009, 02:04:06 »

@ Garnos , ja das bedeutet Du musst auch in Polen kein Porto bezahlen - die Käfige kommen für 90,- bis zu Deiner Haustüre.
    Postanweisung ist natürlich möglich. Ich würde jedoch bei unserem ersten gemeinsamen Geschäft um Vorkasse bitten. Ich 
    werde also  Deine E-Mail kurzfristig beantworten und Dir unsere Kontodaten zusenden.
     Grüße Sven

@ Jurek - danke, mit Eurer Hilfe werde ich schon noch paar Brocken polnisch lernen  Duy umiech

feno-typ
Go
« Odpowiedz #16 : Sierpnia 04, 2009, 06:42:30 »

@ Garnos , ja das bedeutet Du musst auch in Polen kein Porto bezahlen - die Käfige kommen für 90,- bis zu Deiner Haustüre.
    Postanweisung ist natürlich möglich. Ich würde jedoch bei unserem ersten gemeinsamen Geschäft um Vorkasse bitten. Ich  
    werde also  Deine E-Mail kurzfristig beantworten und Dir unsere Kontodaten zusenden.
     Grüße Sven

@ Jurek - danke, mit Eurer Hilfe werde ich schon noch paar Brocken polnisch lernen  Duy umiech

Garnos,

zgadza się, nie musisz w Polsce nic płacić za przesyłkę – klatki dostaniesz za 90 euro z dostawą do domu.
Przekaz pocztowy jest naturalnie możliwy. Jednakże przy pierwszym zakupie prosiłbym o zapłatę z góry.
Wyślę więc do Ciebie odpowiedŹ na Twój prywatny adres e-mailowy z podaniem konta, na które musiałbyś dokonać przelewu.

Pozdrowienia

Sven

Jurku - dziękuję, z Waszą pomocą na pewno nauczę się też odrobinkę polskiego Duy umiech
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 04, 2009, 06:59:02 wysane przez feno-typ » Zapisane

Granos
Go
« Odpowiedz #17 : Sierpnia 09, 2009, 10:09:02 »

Wiatm! Odpisuję dopiero dzis ponieważ wcześniej nie miałem dostępu do internetu.

Wszystko super ,jestem zdecydowany na 100 % tylko bardzo,bardzo bym prosił o płatność za pobraniem-przy odbiorze ponieqważ jestem nie pełno letni a rodzice nie zgodzę sie na przelew (sporej sumy) bez dostania towaru.

Bardzo bym prosił o mozliwość zapłaty przy odbiorze. Tak to mogę przesłać na Pana prywatne wiadomosci od razu moje dane.

jeszcze raz bardzo proszę!
Granos

I jeszcze tylko ostatnia rzecz-zapłata będzie w euro czy polskich złotych? Pytam się z racji ,ze Polska nie jest niestety jeszcze w strefie euro.

Klarysamay
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 15

« Odpowiedz #18 : Sierpnia 10, 2009, 11:59:25 »

Grüss.ich schreibe erst jetzt, weil ich keinen Zugang zum Internet hatte.
ich bin 100% bereit,ich bitte um eine Zahlung per Nachname,weil ich nicht volljährig bin und meine Eltern mit einer so hohe Überweisung nicht einverstanden sing.
ich kann ihnen meine Adresse zu schicken.
Ich bitte nochmal.
Ich habe noch eine Frage:die Bezahlung wird in Zloty oder in Euro sein?

Puki
Futtermittel Pukat
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Sachsen/Germany

« Odpowiedz #19 : Sierpnia 10, 2009, 07:26:44 »

Hallo,

die Rechnung ist auf Euro ausgestellt. Eine Überweisung kann sich auch in Zloty erfolgen. Die Bank müsste eben dann den entsprechenden Kurs aktuell berechnen.
Der Versand per Nachnahme ist nicht so gut, das kostet extra nochmal Nachnahmegebühren.
Ich werde mich mal schlau machen, wie man am einfachsten so eine Überweisung von Polen nach Deutschland abwickelt.
Wenn Du noch nicht volljährig bist, sollten allerdings Deine Eltern dem Kaufvertrag zustimmen bzw. abschließen. Du kannst mit gerne schon mal Deine Daten per privat Mail senden.
Gruß Sven

Granos
Go
« Odpowiedz #20 : Sierpnia 10, 2009, 10:25:47 »

Nie stety nie ma jeszcze przetłumaczenia na Polski Pana postu ale jak zgadza się Pan na możliwość za pobraniem to jestem zdecydowany.Podałbym teraz moje dane na pana e-mail ale nie stety jak mówiłem nie ma przetłumaczenia więc jak do jutra rana nie będzie przetłumaczenia to prześlę moje dane w poniedziałek za tydzień.Mam nadzieje ,ze nie bedzie żadnego kłopotu w zwiazku z tym.

Dziękuję granos!

Klarysamay
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #21 : Sierpnia 11, 2009, 12:11:29 »

Sven napisal:

Rachunek bedzie wystawiony w Euro.przelew natomiast moze byc w Zlotowkach,bank obliczy wtedy dana kwote wg aktualnego kursu.
Nie polecam wysylki za pobraniem,poniewaz wiaza sie z tym dodatkowe koszta(koszty za pobranie).
sprobuje sie dowiedziec jak mozna w najlatwiejszy sposob przelac pieniadze z Pl do De.
jesli jestes niepelnoletni to twoi rodzice powinni podpisac umowe kupna-sprzedazy.
Mozesz mi podac swoje dane na priva.

pozdro
Sven

feno-typ
Go
« Odpowiedz #22 : Sierpnia 12, 2009, 08:39:25 »

Nie stety nie ma jeszcze przetłumaczenia na Polski Pana postu ale jak zgadza się Pan na możliwość za pobraniem to jestem zdecydowany.Podałbym teraz moje dane na pana e-mail ale niestety jak mówiłem nie ma przetłumaczenia więc jak do jutra rana nie będzie przetłumaczenia to prześlę moje dane w poniedziałek za tydzień.Mam nadzieje ,ze nie bedzie żadnego kłopotu w zwiazku z tym.

Dziękuję granos!

Garnos,

rozwiązanie Twojego (i Svena) problemu z przelewem pieniędzy za klatki nazywa się PayPal.
Tutaj znajdziesz wszystkie informacje dotyczące transakcji dokonywanych poprzez ten system http://www.paypal.pl/pl

Jest to absolutnie NAJLEPSZA forma regulacji płatniczych i to w obie strony, czyli z Niemiec do Polski (kupuję w ten sposób regularnie książki w polskich księgarniach), jak i z Polski do Niemiec. Oczywiście PayPal operuje na całym świecie; obecnie – jak możesz się dowiedzieć z informacji na podanej przeze mnie stronie –  mają przeszło 150 mln. kont na całym świecie!

Zaletą systemu jest możliwość płacenia należności w euro, ale w złotówkach, które PayPal przelicza automatycznie na euro właśnie. Jako klient PayPal podajesz więc, że chcesz temu to, a temu adresatowi zapłacić 90 euro, a PayPal podaje Ci ile musisz wpłacić na podane konto w złotówkach, po aktualnym oficjalnym POLSKIM kursie!

Nie wiem jak PayPal to robi i na czym polega ich zarobek z takich darmowych transakcji, ale oni na prawdę nie pobierają za przelewy żADNYCH dodatkowych opłat! Trzeba się tylko u nich zarejestrować (założyć darmowe konto) i koniecznie posiadać adres e-mailowy. Nic więcej! Transakcje są błyskawicznie realizowane, bo w momencie zadeklarowania zgody na pobranie z własnego konta w banku odpowiedniej sumy pieniędzy, PayPal NATYCHMIAST płaci należność z własnych pieniędzy, więc Sven dostanie te swoje 90 euro już w kilka minut po Twojej zgodzie (lub zgodzie rodziców, jeśli jesteś niepełnoletni) na przekazanie pieniędzy.

Jeszcze sprawniej przebiega wszystko, jeśli reguluje się operacje finansowe z własnego konta za pomocą tzw. home banking, który, w skrócie tłumacząc, polega na możliwości płacenia należności poprzez internet, czyli nie ruszając się z domu. Ja np. stosuję home banking od 8 już lat i jeszcze nigdy nie spotkała mnie żadna przykra niespodzianka. Dosłownie wszystko płacę (i opłacam!) w ten sposób, czyli sprzed komputera, nie ruszając się z domu; do banku idę może raz na rok w jakiejś, wymagającej dokładniejszego omówienia sprawie –  nawet gotówkę pobieram sobie z automatów, a ponieważ home banking stwarza możliwość ciąglej kontroli stanu własnego konta i wszelkich na nim operacji poprzez internet, więc wyciągi bankowe też są mi w zasadzie zupełnie niepotrzebne... Ale o systemie home banking napisałem tylko tak na marginesie – system płatności PayPal nie ma z tym akurat nic wspólnego.

Tak więc radzę Ci przeczytać sobie (wraz z rodzicami!) wszystkie informacje zawarte na tej stronie, zarejestrować się tam i jak najprędzej założyć absolutnie bezpłatne konto!  A potem bezpiecznie, bezpłatnie i szybko zapłacić Svenowi te super korzystne klatki Umiech

Także Sven pytał mnie w prywatnym e-mailu o to, czy znam jakąś najtańszą i najszybszą możliwość przekazania pieniędzy za te klatki, więc zaraz opiszę mu system PayPal, z którego on także z pewnością natychmiast skorzysta Umiech

Gdybyś z tych informacji na stronie czegoś nie zrozumiał, napisz mi, chętnie Ci wszystko dodatkowo wyjaśnię Umiech

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2009, 01:35:00 wysane przez feno-typ » Zapisane

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #23 : Sierpnia 12, 2009, 10:41:21 »

Nie wiem jak PayPal to robi i na czym polega ich zarobek z takich darmowych tranzakcji, ale oni na prawdę nie pobierają za przelewy żADNYCH dodatkowych opłat!

Wystarczy zajrzeć na strony: https://www.paypal.com/pl/cgi-bin/webscr?cmd=_display-fees-outside oraz https://www.paypal-marketing.co.uk/poland/wyslijpieniadze/sprawdz_konkurencje/index.html. Opłaty za odbiór płatności, za przelewy wykonane kartą, za przewalutowanie, za przelewy międzynarodowe, za wypłaty niewielkich kwot itp., ale w sumie chyba warto posiadać rachunek PayPal.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2009, 10:44:47 wysane przez Jacky » Zapisane

feno-typ
Go
« Odpowiedz #24 : Sierpnia 12, 2009, 11:04:47 »

Nie wiem jak PayPal to robi i na czym polega ich zarobek z takich darmowych transakcji, ale oni na prawdę nie pobierają za przelewy żADNYCH dodatkowych opłat!

Wystarczy zajrzeć na strony: https://www.paypal.com/pl/cgi-bin/webscr?cmd=_display-fees-outside oraz https://www.paypal-marketing.co.uk/poland/wyslijpieniadze/sprawdz_konkurencje/index.html. Opłaty za odbiór płatności, za przelewy wykonane kartą, za przewalutowanie, za przelewy międzynarodowe, za wypłaty niewielkich kwot itp., ale w sumie chyba warto posiadać rachunek PayPal.

wychodzi więc na to, że jednak są tam jakieś drobne opłaty, które przeoczyłem, chociaż ja naprawdę ich wcale dotychczas nie odczuwałem, sądząc, że ich nie ma! Zawsze płacę za książki tak niewielkie sumy, że nie miałem pojęcia o żadnych dodatkowych opłatach. Być może dzieje się tak dlatego, że kupuje moje książki zwykle przez E-bay i dodatkowo stosuje home banking, a w związku z tym nic mnie to nie kosztuje?

Co by jednakże nie powiedzieć, nawet z tymi symbolicznie małymi opłatami transakcja przez PalPay wydaje się być najkorzystniejsza...

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2009, 01:34:09 wysane przez feno-typ » Zapisane

Puki
Futtermittel Pukat
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Sachsen/Germany

« Odpowiedz #25 : Sierpnia 12, 2009, 11:00:04 »

Witam   Umiech

also die Bezahlung per Pay Pal wäre kein Problem und ist wahrscheinlich die Beste Lösung. Ich nutze Pay Pal auch schon einige Zeit. Ich benötige nur die E-Mail Adresse und dann kann ich eine entsprechende Zahlungsaufforderung senden. Die Gebühren von Pay Pal zahlt immer der Verkäufer.

Viele Grüße

feno-typ
Go
« Odpowiedz #26 : Sierpnia 13, 2009, 09:09:44 »

Witam   Umiech

also die Bezahlung per Pay Pal wäre kein Problem und ist wahrscheinlich die Beste Lösung. Ich nutze Pay Pal auch schon einige Zeit. Ich benötige nur die E-Mail Adresse und dann kann ich eine entsprechende Zahlungsaufforderung senden. Die Gebühren von Pay Pal zahlt immer der Verkäufer.

Viele Grüße

Sven napisał:

Witam Umiech

Zapłata poprzez PayPal nie byłaby dla mnie żadnym problemem i wydaje się rzeczywiście najlepszym rozwiązaniem. Używam PayPal już od jakiegoś czasu. Potrzebowałbym jedynie stałego adresu mailowego, na który przysłałbym formalne żądanie zapłaty. Opłaty za transakcje poprzez PayPal zawsze przejmuje sprzedawca.

Pozdrowienia

feno-typ
Go
« Odpowiedz #27 : Sierpnia 13, 2009, 09:12:50 »

Die Gebühren von Pay Pal zahlt immer der Verkäufer. (Opłaty za transakcje poprzez PayPal zawsze przejmuje sprzedawca.)

W takim razie nie myliłem się pisząc, że przekazanie pieniędzy przez Garnosa systemem PayPal nic go nie będzie kosztowało.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 13, 2009, 09:15:29 wysane przez feno-typ » Zapisane

Granos
Go
« Odpowiedz #28 : Sierpnia 14, 2009, 10:47:01 »

Ale chyba w takim wypadku i tak musiałbym przelać pieniadze?

Klarysamay
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #29 : Sierpnia 14, 2009, 10:55:18 »

Granos,ale to jest tak ze przelewasz pieniadze do takiej instytucji i jak nie dostaniesz towaru,badz otrzymasz towar uszkodzony to im to zglosisz i dostaniesz kase spowrotem.zeby odbiorca dostal swoja kase musisz potwierdzic,ze otrzmales towar.wtedy oni do niego przeleja ta kase.
To jest najbardziej bezpieczny sposob.

Strony: 1 [2] 3 4   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!