Nie stety nie ma jeszcze przetłumaczenia na Polski Pana postu ale jak zgadza się Pan na możliwość za pobraniem to jestem zdecydowany.Podałbym teraz moje dane na pana e-mail ale niestety jak mówiłem nie ma przetłumaczenia więc jak do jutra rana nie będzie przetłumaczenia to prześlę moje dane w poniedziałek za tydzień.Mam nadzieje ,ze nie bedzie żadnego kłopotu w zwiazku z tym.
Dziękuję granos!
Garnos,
rozwiązanie Twojego (i Svena) problemu z przelewem pieniędzy za klatki nazywa się
PayPal.
Tutaj znajdziesz wszystkie informacje dotyczące transakcji dokonywanych poprzez ten system
http://www.paypal.pl/pl Jest to absolutnie NAJLEPSZA forma regulacji płatniczych i to w obie strony, czyli z Niemiec do Polski (kupuję w ten sposób regularnie książki w polskich księgarniach), jak i z Polski do Niemiec. Oczywiście
PayPal operuje na całym świecie; obecnie – jak możesz się dowiedzieć z informacji na podanej przeze mnie stronie – mają przeszło 150 mln. kont
na całym świecie!Zaletą systemu jest możliwość płacenia należności w euro, ale w złotówkach, które
PayPal przelicza automatycznie na euro właśnie. Jako klient
PayPal podajesz więc, że chcesz temu to, a temu adresatowi zapłacić 90 euro, a
PayPal podaje Ci ile musisz wpłacić na podane konto w złotówkach, po aktualnym oficjalnym POLSKIM kursie!
Nie wiem jak
PayPal to robi i na czym polega ich zarobek z takich darmowych transakcji, ale oni na prawdę nie pobierają za przelewy żADNYCH dodatkowych opłat! Trzeba się tylko u nich zarejestrować (założyć darmowe konto) i koniecznie posiadać adres e-mailowy. Nic więcej! Transakcje są błyskawicznie realizowane, bo w momencie zadeklarowania zgody na pobranie z własnego konta w banku odpowiedniej sumy pieniędzy,
PayPal NATYCHMIAST płaci należność z własnych pieniędzy, więc Sven dostanie te swoje 90 euro już w kilka minut po Twojej zgodzie (lub zgodzie rodziców, jeśli jesteś niepełnoletni) na przekazanie pieniędzy.
Jeszcze sprawniej przebiega wszystko, jeśli reguluje się operacje finansowe z własnego konta za pomocą tzw.
home banking, który, w skrócie tłumacząc, polega na możliwości płacenia należności poprzez internet, czyli nie ruszając się z domu. Ja np. stosuję
home banking od 8 już lat i jeszcze nigdy nie spotkała mnie żadna przykra niespodzianka. Dosłownie wszystko płacę (i opłacam!) w ten sposób, czyli sprzed komputera, nie ruszając się z domu; do banku idę może raz na rok w jakiejś, wymagającej dokładniejszego omówienia sprawie – nawet gotówkę pobieram sobie z automatów, a ponieważ
home banking stwarza możliwość ciąglej kontroli stanu własnego konta i wszelkich na nim operacji poprzez internet, więc wyciągi bankowe też są mi w zasadzie zupełnie niepotrzebne... Ale o systemie
home banking napisałem tylko tak na marginesie – system płatności
PayPal nie ma z tym akurat nic wspólnego.
Tak więc radzę Ci przeczytać sobie (wraz z rodzicami!) wszystkie informacje zawarte na tej stronie, zarejestrować się tam i jak najprędzej założyć absolutnie bezpłatne konto! A potem bezpiecznie, bezpłatnie i szybko zapłacić Svenowi te super korzystne klatki

Także Sven pytał mnie w prywatnym e-mailu o to, czy znam jakąś najtańszą i najszybszą możliwość przekazania pieniędzy za te klatki, więc zaraz opiszę mu system PayPal, z którego on także z pewnością natychmiast skorzysta
Gdybyś z tych informacji na stronie czegoś nie zrozumiał, napisz mi, chętnie Ci wszystko dodatkowo wyjaśnię

Pozdrawiam