Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:55:34 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1] 2   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Specjalistyczna wystawa glosterów  (Przeczytany 7031 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Granos
Go
« : Wrzenia 07, 2009, 02:17:44 »

Witam! Czy w tym roku takze odbędzie sie specjalistyczna wystawa glosterów?

Mark
Administrator
Użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 709

« Odpowiedz #1 : Listopada 12, 2009, 08:49:35 »

W tym roku podobnie jak w poprzednim specjalistyczna wystawa glosterów odbędzie się w  łaziskach Górnych w domu kultury.Konkurs odbędzie się 5 grudnia.Ptaki będą oczywiście oceniane w systemie angielskim.
 Ptaki będą oceniać eksperci niemieccy.
« Ostatnia zmiana: Listopada 12, 2009, 06:51:37 wysane przez Luka » Zapisane

Andrzej
Uczeń3
Nowy użytkownik

Wiadomoci: 113

« Odpowiedz #2 : Listopada 12, 2009, 08:51:35 »

Skąd o tym wiesz ? Ja jestem członkiem KHKK i nie dotarła do mnie żadna informacja na temat konkursu glosterów !

Mark
Administrator
Użytkownik
*

Częstochowa

« Odpowiedz #3 : Listopada 12, 2009, 12:29:22 »

Podczas pucharu ( jak dobrze pamiętam była to chyba sobota) było zebranie hodowców glosterów i zostało powiedziane to co napisałem powyżej.

Andrzej
Uczeń3
Nowy użytkownik

« Odpowiedz #4 : Listopada 12, 2009, 01:01:53 »

Kto zna regulamin konkursu ? Jaka jest kwota kolekcyjnego ?
Jestem członkiem KHKK i nic o niej nie wiem. Rok temu wielu członków Klubu (nawet nie hodujacych glosterów) miało pretensje, ze nie wiedzieli o konkursie, majac prawo popatrzeć na sposób sedziowania. W tym roku miało sie to zmienić, hodowcy na XI PP Kanarków Kształtnych mieli otrzymać regulamin i karty zgłoszeniowe.
W czasie konkursu korzysta sie z majatku Klubu w postaci regalów i klatek, więc przynajmniej do członków powinna informacja dotrzeć.
W ubiegłym roku choroba, zakończona pobytem w szpitalu, uniemozliwiła mi pomoc w organizacji tego konkursu. Na tegoroczne potrzeby konkursu ( po przyjściu ze szpitala) skonstruowałem regulamin ( do dyskusji) i karty zgłoszeniowe. Wykonałem także wersję katalogu (przy wczesniejszym zgłaszaniu ptaków wypełniony i wydrukowany katalog byłby gotowy najwyzej godzinę po zakończeniu konkursu). Wszystko to przekazałem Zarzadowi Klubu. Widocznie niepotrzebnie.
Przez 10 lat tyrałem dla tego Klubu, walczyłem o jego dobre imię, o renomę. Z konkursu glosterów mozna zrobić hit na skalę nie tylko Klubu czy też Polski, ale moze i krajów ościennych. Telefonem do kilku hodowców tego się nie zrobi. Dobrym zwyczajem w Klubie było to, że uczestnicy łaziskich wystaw otrzymywali na adres domowy zaproszenia do udziału w imprezie. Wystarczyło, ze tylko raz wystawili u nas ptaki i kazdego roku dostawali pismo. To wielu z nich sobie ceni i tak powinno pozostać. Nie należy się cofać w rozwoju, należy isc tylko do przodu.
Nie tak dawno Jacky napisał czym sie powinna odznaczać "dobra wystawa". Proszę przeczytać i zastanowić się w jakim miejscu są organizatorzy konkursu glosterów.

Mark
Administrator
Użytkownik
*

Częstochowa

« Odpowiedz #5 : Listopada 12, 2009, 01:23:08 »

Napisałem dokładnie to co słyszałem podczas zebrania ,o którym pisałem wyżej.Dla mnie osobiście jesteś Andrzej człowiekiem ,który organizacyjnie wywindował coroczny PKK na europejski poziom.Jednak całkowicie się zgadzając z tym co napisałeś powyżej,nie chcę niczego komentować i tym samym wtrącać się w wewnętrzne sprawy KHKK nie będąc jej członkiem.

Granos
Go
« Odpowiedz #6 : Listopada 12, 2009, 02:13:24 »

To sa sprawy KHKk .Ja tylko dodan ,ze dzis dostałem prenumeratę "nowej exoty" i w dziale ogłoszenia jest zamieszczoan informacja o konkursie. Oprócz tego co namisał Mark wyczytalem jeszcze ,że do konkursu można zgłaszać ptaki 2 letnie i starsze .a wystawa zostanie podzielona na 48 kategorii.Myślę ,ze można by to zrobić z wieskzym rozmachem jeśli juz w Polsce zaczyna iść postęp i organizujemy pierwsze specjalistyczne wsytawy bo poprostu wielu czołowych hodowcow w Polsce majace chęci wystawić swoje glostery poprostu nie ma pojęcia o tej wystawie.Pierwszy rok jak najbardziej można zrobić na próbę ale to juz będzie druga edycja.

Lukas
Redaktor
Użytkownik
*

Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746

Z066

« Odpowiedz #7 : Listopada 12, 2009, 03:24:23 »

Andrzeju może coś pomogę pisząc iż pod tym ogłoszeniem w "Nowej Exocie" o którym pisze Granos jest podany kontakt do pana W.Rozynka.

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #8 : Listopada 12, 2009, 03:40:42 »

Osobiście byłem na tym zebraniu, o którym pisze Mark i w całości potwierdzam jego słowa jak również informacje z ogłoszenia, przytoczone przez Granosa.
Na pewno doszło do jakiegoś niedopatrzenia i niebawem wszystko się wyjaśni, został jeszcze prawie miesiąc czasu.

Balcar
Uczeń3
Nowy użytkownik

Orzesze-Królówka
Wiadomoci: 219

« Odpowiedz #9 : Listopada 12, 2009, 07:45:48 »

Witam. Na tym zebraniu został ustalony tylko termin więc nie wiem skąd informacje ze będą oceniać sędziowie niemieccy?. Nie mogłem zacząć promocji wystawy jak nawet nie ma sędziego zamówionego a do tej "roboty" jest wyznaczona osoba (zresztą jest w dalszym ciągu powołany komitet organizacyjny ale oczywiście jako prezes KHKK jestem zobowiązany do pomocy w organizacji konkursu ).A sędzia który oceniał w zeszłym roku ocenia w tym czasie w Danii.   

Andrzej
Uczeń3
Nowy użytkownik

« Odpowiedz #10 : Listopada 13, 2009, 07:13:28 »

Dla chcących wziaść udział w konkursie zamieszczam regulamin stosowany w konkursach glosterów odbywajacych sie w Niemczech. Zaznaczam - nie wiem czy bedzie on aktualny w łaziskach !

Balcar
Uczeń3
Nowy użytkownik

Orzesze-Królówka

« Odpowiedz #11 : Listopada 23, 2009, 05:25:11 »

Zarząd KLUBU HODOWCÓW KANARKÓW KSZTAłTNYCH informuje, że planowany na grudzień "Puchar Glostera" nie odbędzie się z przyczyn nie zależnych od zarządu KHKK

Andrzej
Uczeń3
Nowy użytkownik

« Odpowiedz #12 : Listopada 24, 2009, 08:25:32 »

Tomek, myślę że powinieneś podać skład komisji wyznaczonej do organizacji konkursu glosterów uchwałą Walnego Zebrania KHKK. Jeżeli tego nie zrobisz wina spadnie na Zarzad, a głównie na Ciebie.
Tak to już jest w naszych stowarzyszeniach: pracuje kilka osób, a reszta sie brutalnie wozi.

Mark
Administrator
Użytkownik
*

Częstochowa

« Odpowiedz #13 : Listopada 24, 2009, 11:20:53 »

Puchar glosterów miał się odbyć ,wszystko było uzgodnione.Zebranie ,o którym pisałem wcześniej prowadzili ludzie z KHKK.Teraz Tomek piszesz że z przyczyn niezależnych od zarządu konkursu nie będzie, z wypowiedzi Andrzeja dowiadujemy się że była jakaś komisja wyznaczona do organizacji tego konkursu.O co w tym wszystkim chodzi to mnie osobiście nie interesuje.Mam tylko nadzieję że w przyszłym roku taki konkurs się odbędzie czy to zorganizowany przez KHKK czy tez przez inną organizacje.

Balcar
Uczeń3
Nowy użytkownik

Orzesze-Królówka

« Odpowiedz #14 : Listopada 24, 2009, 01:33:19 »

Puchar glosterów miał się odbyć ,wszystko było uzgodnione.Zebranie ,o którym pisałem wcześniej prowadzili ludzie z KHKK.Teraz Tomek piszesz że z przyczyn niezależnych od zarządu konkursu nie będzie, z wypowiedzi Andrzeja dowiadujemy się że była jakaś komisja wyznaczona do organizacji tego konkursu.O co w tym wszystkim chodzi to mnie osobiście nie interesuje.Mam tylko nadzieję że w przyszłym roku taki konkurs się odbędzie czy to zorganizowany przez KHKK czy tez przez inną organizacje.

Jak było wszystko ustalone? Przecież na zebraniu ustaliśmy tylko termin, który notabene powinien już być ustalony rok temu. Ale może wszystko po kolei.
Na walnym zebraniu członków KHKK powstała uchwała która, dotyczyła stworzenia w KHKK "dywizji glosterów". Prace nad w/w projektem powierzono pp. Godkowi, Zawadzkiemu, Koscielniakowi i Rozynkowi - uchwałę przyjęto jednogłośnie.
Rok temu Pan Godek zobowiązał się załatwić na ten rok sędziego z Anglii. I cały rok w takim przekonaniu żyliśmy, aż tu w paŹdzierniku dowiadujemy się że sędziego nie będzie. I na tym właśnie zebraniu w łaziskach które odbyło się podczas XI PPKK p. Zawadzki powiedział że spróbuje załatwic jeszcze jakiegoś sędziego niemieckiego. Ale my nie ustaliliśmy że będzie Niemiec i koniec, bo jak można w drugiej połowie paŹdziernika liczyc że uda się na 100% załatwic odpowiedniego sędziego. W tym roku zostały podjęte już kroki aby zorganizowac tę wystawę jak się należy w przyszłym roku.
I jeszcze jedna sprawa, padło wiele słów krytyki pod moim adresem co do pracy jako prezesa w KHKK ale za to że nie udało się zorganizowac tej wystawy "glostera" nie czuje się absolutnie odpowiedzialny.     

Strony: [1] 2   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!