witam
z satysfakcją przeczytałem projekt nowego statutu zadowolony jestem z wprowadzeniem zmian
dotyczących rozliczeń jakich RADA FEDERACJI powinna.
Ale mam uwagi niewiem trzy komisja nie zauwarzyła albo nie dopracowała naszczęście to projekt.
uwaga-propozycja.
Rozdział 6 RADA FEDERACJI
Niema w żadnym pukcie trzy paragrafie dotyczącym składania sprawozdań rozliczeń w pierwszym
kwartale następnego roku co w innych rozdziałach są zmianki a przecież to RADA FEDERACJI
musi to robić.
W rozdziale 6 &44 punkt5 jest napisane:
sporządzenie na WALNY ZJAZD DELEGATÓW sprawozdania ze swojej działalności i rozliczenia
finansowego za rok sprawozdawczy-sprawozdanie i rozliczenie finansowe RADA FEDERACJI przesyła
KOMISJI KONTROLI WEWNÊTRZNEJ i wszystkim stowarzyszeniom członkowskim w terminie 30 dni
przed planowanym WALNYM ZJAZDEM DELEGATÓW - to stary zapis moja propozycja to aby dopisać
do punktu 5 { nie pużniej jak w pierwszym kwartale roku rozliczeniowego za poprzedni rok }
była by to choć jedna zmianka o terminie rozliczenia w rozdziale 6 RADA FEDERACJI
w &44 co jest napisane co do zakresu działalności RADY FEDERACJI należy
w projekcie tego niema.
Rozdział 5 WALNY ZJAZD DELEGATÓW
W &35 są zmiany na dobre KOMISJA KONTROLI WEWNÊTRZNEJ ma więcej argumentów ale co stego
jak jest nadal pat obecnym statucie też komisja może robić a co zrobiła bez komentarza
tutaj chciałbym żeby w nowym statucie komisja zrobiła zapis z terminem dla KOMISJI
KONTROLI WEWNÊTRZNEJ który by ją obligował do działania a nie jak teraz rozliczeń niema
jede rok drugi rok.
Wiadomo teraz żę w nowym statucie RADA FEDERACJI ma się rozliczyć w pierwszym kwartale
nastepnego roku.
A KOMISJA KONTROLI WEWNÊTRZNEJ nie ma terminu może to zrobić po upływie I KWARTAłU
II KWARTAłU po roku czasu argumentów ma więcej ale?

?
tak jak teraz.
Są to moje sposzczeżenia komisja może ale nie musi je brać pod uwage.
pozdrawiam OGÓREK ZBIGNIEW