Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:16:16 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Oznaczenie barwy  (Przeczytany 8093 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Mirek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 17

« : Listopada 22, 2009, 09:26:35 »

Witam. Czy mógłby ktoś napisac co to dokładnie za barwa kanarków?

Lukas
Redaktor
Użytkownik
*

Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746

Z066

« Odpowiedz #1 : Listopada 22, 2009, 10:34:21 »

Jakiś mieszaniec, tylko jaki bo wydaje mi się że ma coś z agata czerwonego, agat czerwonej mozaiki i nie wykluczone że również czerwonego kanarka.

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #2 : Listopada 22, 2009, 11:43:38 »

Na zdjęciach znajdują co najmniej 2 różne ptaki, a podejrzewam że nawet 3. Wygladają faktycznie na mieszańce. Oprócz ras wymienionych przez Lukę, widać też, że przodkiem tych ptaków mógł byc kanarek czerwono-czarny. Jedno można swierdzić na pewno, że są to ptaki nieintensywne.

Mirek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 17

« Odpowiedz #3 : Listopada 22, 2009, 11:59:38 »

Na zdjęciach są 2 ptaki. Samiec i samica.

hazel92
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Opolskie
Wiadomoci: 178

« Odpowiedz #4 : Grudnia 20, 2009, 08:11:31 »

Nie wiem jakie to ptaki, ale są bardzo ładne. Pozdrawiam.

robertrosinski
Uczeń3
Nowy użytkownik

czestochowa
Wiadomoci: 217

« Odpowiedz #5 : Stycznia 01, 2010, 02:44:02 »

Na zdjęciach są mieszańce Agat Czerwony z Agat Mozaika Czerwona jestem pewien na 90%

R038
Lukas
Redaktor
Użytkownik
*

Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746

Z066

« Odpowiedz #6 : Stycznia 01, 2010, 06:24:39 »

Na zdjęciach są mieszańce Agat Czerwony z Agat Mozaika Czerwona jestem pewien na 90%
Robert a nie wydaje Ci się że samica może być czysto rasową Agatką czerwoną mozaikową?

Chiara
Go
« Odpowiedz #7 : Wrzenia 19, 2012, 04:06:00 »

Czy ten pierwszy ptak to nie jest agat czarno-czerwony (nieintensywny i naturalnie wybarwiony- po podaniu barwnika wyglądałby efektowniej).?

Drugi ptak na pewno ma coś z mozaiki czerwonej, ale tylko tyle mogę powiedzieć...

Chodzi mi o tego pierwszego, gdyż mam prawie identyczną samicę... (I nie jestem pewna czy to ptak czarno-czerwony, czy agat czarno-czerwony- ma perłowe obrzeża piór długich, kreskowanie agatowe(choć tu jeszcze za słabo się znam na rasach, żeby to określić na 100%). Może wkleję zdjęcie mojej samiczki:

Tutaj jeszcze miała upierzenie zabarwione sztucznie, w tej chwili- po pierzeniu (nie podawałam barwników, bo nie wiedziałam że sama się nie wybarwi) jest znacznie bardziej blada ta jej czerwień.

Mam jeszcze drugie pytanie- czy mutacja agatowa jest dominująca? Czy ma skłonności do zanikania, jeśli drugi ptak- ojciec, nie jest agatem, ani szpaltem na agat? (Młode są czarno-żółte, chyba agatowe, mają obrzeża lotek i sterówek koloru jasno-szarego, bródkę agatową, ale pozostałe znaczenia są szczątkowe...).

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!