Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 08, 2025, 07:07:03 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Mistrzostwa Śląska 2009 Racibórz  (Przeczytany 13570 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #15 : Grudnia 08, 2009, 09:30:36 »

No to już wiem komu gratulowac ryżowców.

Javas
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Racibórz
Wiadomoci: 80

« Odpowiedz #16 : Grudnia 09, 2009, 08:46:08 »

Witam ponownie. Taraz, 2 tygodnie po Mistrzostwach Śląska i dzień po dostarczeniu ptaków na Mistrzostwa Polski, mogę trochę ochłonąć i spokojnie podziękować wszystkim za udział w raciborskiej imprezie. Były to już 5 w historii i 3 z rzędu Mistrzostwa Śląska, które zorganizowaliśmy u nas. Każdy kto kiedykolwiek organizował cos takiego wie ile pracy to kosztuje i nerwów. Nie pisze tego po to żeby się użalać nad sobą ale żeby uzmysłowić niektórym że nie można komuś z urzedu nakazać w drodze losowania, jak to w innym wątku ktoś wymyślił  Pacz , organizowania większej niż oddziałowa wystawy. Dzielenie organizacją Mistrzostw Polski , jako okazją do zarobienia kasy, to pomysł osoby która nigdy chyba jeszcze nie organizowała żednej imprezy a swój udział ograniczała do oddania i odebrania ptaków. Po pierwsze potrzebni są ludzie, którzy poświęcą kilka dni swojego urlopu na pracę przy organizacji. Potrzebna jest odpowiednia baza lokalowa( z tym u nas w tym roku było średnio , ale w lutym kończy sie remont RCK na Chopina 21 i w przyszłym roku wszystko wróci do normy), potrzebne jest wsparcie  władz samorządowych ( tak w powiecie jak i mieście nasze Mistrzostwa zostały wpisane na listy stałych i corocznych imprez kulturalnych i możemy liczyc na wsparcie tych urzedów). Jak pokazały tegoroczne mistrzostwa nie bez znaczenia było również rzeczowe i finansowe wsparcie sponsorów. łączna wartość wszystkich nagród rzeczowych wyniosła kilka tysięcy złotych. Wsparcie Castoramy, Zoo-Mar, Vitakraftu, Vitapolu i Versele-Laga oraz Posła Henryka Siedlaczka, pozwoliło nam zamknąć budżet wystawy na zero bez zarobku nawet złotówki i to bez pobierania opłat za wstęp. Fakt ten zapełnił nam wystawę zwiedzającymi przez całe 3 dni jej trwania. W dzisiejszych czasach kiedy zainteresowanie hodowlą maleje powinniśmy ludzi zachęca, a ustawienie stolika z biletami przy wejściu temu na pewno nie sprzyja.  Ale to sa moje przemyślenia i każdy powinien robić tak, jak uważa. Bilety wstępu to groszowa sprawa dla odwiedzających ale nawet zaoszczędzenie 2 czy 3 złotych ( na jednej z wystaw oddziałowych doznałem szoku , gdy za odwiedzenie malutkiej wystawy Pan przy stoliku zarządał 4 zł) ściąga ludzi niesamowicie a wielu wraca kilkakrotnie w ciągu dnia. Dziękuje wszystkim za udział w Mistrzostwach Śląska i dziękuję za miłe słowa tu na forum. Jeżeli w przyszłym roku Zarząd Główny ponownie przyzna nam organizację MŚl, to na pewno znów miło Was zaskoczymy. Mam kilka nowych,mam nadzieję ciekawych pomysłów, a zapewnienia sponsorów o przyszłorocznej pomocy , pozwalają mi już teraz o niej myśleć pozytywnie.

Jeszcze mam pytanie do wszystkich na forum, którzy trafią na mój post. Szukam hodowców ptaków , którzy jednocześnie są wędkarzami, i proszę ich o kontakt ze mną na mkajstura@wp.pl
Pozdrawiam,  a wszystkim uczestnikom odbywających sie MP życzę samych Championów i Mistrzowskich tytułów. 

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #17 : Grudnia 09, 2009, 09:01:55 »

Jeśli jest to kłopot pisze tu o organizacji Mistrzostw Polski to niech ta impreza będzie tylko w jednym miejscu-w Czeladzi.Tylko potem sa głosy , dlaczego tylko Śląsk organizuje, no ale jak dla kogoś to problem to potem tak jest , wiadomo że jest to duże wyzwanie, ale jak sa ludzie to da sie to zrobić, ale jak ich niema to jest tak jak jest.Panie Javas jestem młodym hodowcą i jeszcze nic niewystawiałem, ale to wypowiadania się na takie tematy zbytnio niepotzrebuje uczestniczyć w wystawie, wystarczy że sobie pomyśle co trzeba zrobić, i pozałatwiać.

Co do biletu wstępu to niewiem dlaczego to taki problem żeby zapłacić np. 4-5zł. za  Mistrzostwa Polski.Za granicą też sa bilety i to dużo droższe a zainteresowanie jest.Niesą to duże pieniądze a zawsze pare groszy wpadnie np. do kasy PFO.Mozna te pieniądze dobrze wykożystać, a samą likwidacją biletów ludzi się nieprzyciągnie, trzeba to dobrze rozpromować i w tego typu sposób ludzi zachecać , wystarczą jakies atrakcje dodatkowe i ludzie przyjdą.

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
Javas
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Racibórz

« Odpowiedz #18 : Grudnia 09, 2009, 01:03:31 »

Teoria swoje a praktyka swoje. Powiem tylko tak.....większej głupoty jak pomysł z LOSOWANIEM organizatora największej imprezy w kraju jak MP nie słyszałem. Można sobie gdybać i wymyślać ale i to ma swoje granice rozsądku. Mówisz że pomyślisz i wiesz?Co? Może i ja się mylę ale powiem że chętnie przyjadę w przyszłym roku na Mistrzostwa Polski organizowane przez twój oddział. Ani odległość, ani ceny biletów mnie jako hodowcy nie odstraszą. Mówisz że nie brak biletów zachęca ludzi do odwiedzenia wystaw, a ja Ci mówię że twoje TEORIE  są błędne. Dla hodowcy nie problem zapłacić i 10 zł za bilet, ale dla rodziny z 2 dzieciaków , 10 zł za całą rodzinę, powoduje to że czesto rodzice nie wchodzą a dzieci za 1 zł wchodzą same. Zależy  nam na pełnej sali zwiedzających i propagowania naszego hobby, a nie na kilku złotych w kasie oddziału. Sa inne sposoby na pozyskanie środków na działalność. Czasy się zmieniły i stolik przy drzwiach to nie jedyny sposób na pozyskanie srodków. Mówię to w swoim imieniu i absolutnie nie piętnuję tu innych, każdy robi tak, jak mu na to finanse pozwalają. Ja tylko mam nadzieje że więcej w Raciborzu nie będziemy zmuszeni do biletowania wystawy, ale przecież jeżeli nie bedzie wyjścia to żaden z oddziałów nie będzie dopłacał do wystawy bo nas na to nie stać. W łaziskach na PPKK też wstęp był bezpłatny, więc jednak można...... :-)

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #19 : Grudnia 09, 2009, 02:45:53 »

To było moje zdanie , Pan ma swoje zdanie  i tyle .Każdy robi jak sobie chce, to był tlko pomysł i tyle , a odbiło się to echem jakyby tlko Pana dotyczyło. Panu się niepodobają moje pomysły , mi mogą się niepodobać Pna i tyle.Moich nikt niewprowadza w życie, a pomarzyć można,.A pAn się rozpisał jakby koniec świata idzie, i takim właśnie krytykowaniem inni zrażają młodych to szuaknia pomysłów i działania.Kazdy by chciał żeby też młodzi się angażowali , ale jak się mają angazować skoro starsi hodowcy mają swoje widzi misie, jak najbradziej niech mają, bo sa starsi i bardziej doświadczeni , ale pewnie młodym niektóre sprawy/pomysły da się inaczej wytłumaczyć, a nie odgórnie kwitować że to głupoty.Wystarczy spojżeć na zagraniczne wystawy tego typu,.

Ale się niewtrącam, Pan zoorganizował wystawe to Pan wie lepiej.

Javas
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Racibórz

« Odpowiedz #20 : Grudnia 09, 2009, 03:59:44 »

No Dariusz nie przesadzaj już tak. Po pierwsze nie jestem Pan, i nie jestem starym hodowcą. Po drugie nie miałem zamiaru kategorycznie forsować swoich racji. Tak jak sam mówisz, każdy ma swoje wizje i pomysły i może je w praktyce testować. Z Waszej dyskusji na temat wyboru organizatora MP, można było wywnioskować że kolejka chętnych do zrobienia złotego interesu na organzacji tej imprezy jest długa i trzeba pokombinować jakby tu ze Śląska  wyrwać kurę znoszącą złote jajka. Nikt nikomu nie zabrania starania się o organizację Mistrzostw. Z tego co pamiętam w roku ubiegłym miały MP odbyć się w Andrychowie, ale skończyło się na tym że znów zawitały w Czeladzi.......dlaczego?Co??.....zapytaj kogoś z PFO. Zbliża się sobotni zjazd PFO, może doczekamy się nowej rady federacji, a ta postanowi że Mistrzostwa Polski odbędą się w innym miejscu. Mi osobiście CzeladŹ odpowiada i pasuje , ale jak będzie trzeba to pojedziemy do łodzi, Częstochowy czy gdziekolwiek bo wystawa MP to najważniejsza impreza w roku hodowlanym . Juz się tak nie obrażaj bo nie o to tu chodzi !!!! Pozdrawiam Cię.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #21 : Grudnia 09, 2009, 05:42:00 »

Nieobrażam się:) tylko chciałbym ,żeby było fajnie , zreszta nie tylkmo ja bo każdy by tego chciał.Zostawiam już moje pomysły w spokoju bo i tak nic nowe niewniose.Pisałem do pana przez Pan , bo jest Pan starszy odemnie i niewypada mówić mi na "TY".

Póki co niema się kogo zapytać z PFO.Zobaczymy co będzie niedługo.

Pozdrawiam serdecznie.Umiech

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #22 : Grudnia 10, 2009, 12:06:28 »

Odnośnie wieku to byłem mile zaskoczony jak w Raciborzu poznałem organizatora mistrzostw a zarazem prezesa tamtejszego oddziału, którym okazał się całkiem młody człowiek, dlatego moje uznanie dla tego przedsięwzięcia jeszcze wzrosło.Jeszcze raz pragnę pogratulowac organizacji MŚl.
Dariusz Fojt nie obrażaj się bo każdy pomysł powinien byc krytycznie przedyskutowany i każdy ma prawo miec odmienne zdanie.Te uwagi na pewno nie miały na celu by Cię zniechęcic do wyrażania swoich opinii i pomysłów a mam wrażenie,że wręcz przeciwnie.
Co do biletów to uważam, że rezygnacja z nich(jeżeli organizatora na to stac)to krok w dobrym kierunku.W Raciborzu wystawę odwiedzały całe rodziny, aż miło było na to poparzec.
Mimo drogi jaką musiałem pokonac(2x po ok.280km)nie żałuję, że wziąłem udział w tych mistrzostwach.

Javas
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Racibórz

« Odpowiedz #23 : Stycznia 12, 2010, 09:26:59 »

Na nowej stronie Marcina można zobaczyć fotki z Mistrzostwa Śląska i Polski , oraz z wystaw które odwiedził w tym roku. Adres to    www.canarini.ayz.pl

Andrzej
Uczeń3
Nowy użytkownik

Wiadomoci: 113

« Odpowiedz #24 : Stycznia 12, 2010, 10:43:28 »

Wiele z Waszych pytań by nie padło, gdyby dobrze działało PFO. Mam na myśli Radę Federacji, Komisje zatwierdzone przez Walne ..itd. Problem OMP nie jest (wierzcie mi) wcale taki wielki. Trzeba tylko ogłosić termin do którego stowarzyszenia mają zgłosić swoją chęć do organizacji tej imprezy. Oczywiście musiałyby one podać miejsca, mozliwości finansowe, zgodę właścicieli obiektu i jeszcze kilka rzeczy. Potem komisja wyznaczona przez Radę federacji musi poogladać co proponują stowarzyszenia i wybrać najlepszą ofertę. Nastepna czynność do wykonania to podpisanie umowy z organizatorem.
Jest jeszcze mozliwośc aby OMP organizowało PFO. Pytanie jest tylko jedno: PFO czyli kto ? Rada Federacji, Delegaci na Zjazdy ? Tu moze być problem bardzo duzy.
Którą z opcji byscie wybrali i dlaczego ? Która ma wieksze powodzenie ?
« Ostatnia zmiana: Stycznia 12, 2010, 10:59:27 wysane przez jot-ka11 » Zapisane

Strony: 1 [2]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!