mario
Uczeń1
Nowy użytkownik
Lubliniec
Wiadomoci: 33
|
 |
« : Grudnia 06, 2009, 09:48:55 » |
|
Jestem ciekaw czy ktoś z Was ma program do ewidencji kanarków w hodowli podobny jak dla gołębi. Ja kiedyś zleciłem zrobienie takiego programu wykwalifikowanemu programiście , ale jak go zrobił to rzucił niebagatelną cenę i w końcu go nie kupiłem. Może ktoś z Was ma taki i .....  Znalazłem taki program zootechnik na stronie www.dobreprogramy.pl , ale nie daję rady go pobrać. Jakby komuś udało się to zobaczcie czy można go trochę zmodyfikować i przystosować do naszych celów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lukas
Redaktor
Użytkownik
Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746
Z066
|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudnia 06, 2009, 11:39:50 » |
|
mario ten program zootechnik to tylko trial więc itak chyba nici z tego mi go pobiera bez problemu ale triala niema sensu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mario
Uczeń1
Nowy użytkownik
Lubliniec
|
 |
« Odpowiedz #3 : Grudnia 06, 2009, 12:20:35 » |
|
Ok. Skontaktowałem się z autorem programu dla gołębi i powiedział , że nie ma problemu. Napisze nam taki jak chcemy tylko trzeba mu przekazać co chcemy żeby zawierał. . Liczę na wasze propozycje i uwagi na forum bo z pewnością będzie tego trochę. Wiem , że podejmuję się niebezpiecznego zadania , ale musi być w końcu ten pierwszy Raz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107
|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudnia 06, 2009, 12:40:09 » |
|
Mario a jakie sa koszty tego??? Za darmo nikt niezrobi.
Trzeba by zebrać w kupie informacje i nbędzie ok.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mario
Uczeń1
Nowy użytkownik
Lubliniec
|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudnia 06, 2009, 01:43:06 » |
|
No to do roboty.!!!!!!!!!!!!!! Najlepiej jak wszyscy zainteresowani wypowiedzą się na forum , a ja będę Wam przedstawiał kolejne etapy pracy i pytał o akceptację i dalsze propozycje. I proszę nie myślcie , że czuję w tym interes . !!!!!!! Tak samo będę chciał kupić ten program jak inni . Program dla hodowców gołębi umożliwia prowadzenie hodowli z podziałami na gołębniki oraz kategorie - np. aktywne, rozpłodowe, archiwalne i możliwość dodawania własnych kategorii. Myśle, że możnaby zostawić kategorie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107
|
 |
« Odpowiedz #6 : Grudnia 06, 2009, 01:58:58 » |
|
Ten program dla gołębi kosztuje 280 zł. i ten program jest fajny graficznie bo ten inny droższy kosztuje ok. 350zł.
Z mojego punktu widzenia podział powinien być na zasadzie kart ptaka , zawierać podstawowe info takie jak: -płeć -rok urodzenia. -barwa.
Jeśli tyczy się to samicy to dodatkowo kiedy zniosa jajka , z jakim samcem została parzona , i inne ofo na temat jajek i kluć.
Ściągne demo tego programu dla gołębi i zobacze co tam jest , a co jest do hodowli kanarków niepotrzebne.
Można by było się dogadać z tym facetem i jeśli więcej osób kupiło by ten program można by się targować co do ceny , a wortal mógłby być dytrybutorem tego programu , jako że prawdopodobnie pierwszymi osobami kożystającymi z tego progrmau.i byłby zrobiony "pod nas" czyt. wortal.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mario
Uczeń1
Nowy użytkownik
Lubliniec
|
 |
« Odpowiedz #7 : Grudnia 06, 2009, 07:28:26 » |
|
Spokojnie . Człowiek który zdecydował się na napisanie tego programu chce go sprzedać po takiej cenie jak dla gołębi i jest to w granicach 80 zł.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Granos
Go
|
 |
« Odpowiedz #8 : Grudnia 08, 2009, 06:56:07 » |
|
Fajnie by było trochę ułatwic sobie hodowlę... Mi tak naprawdę taki program jest zbyteczny ale zastanawiam się czy byli by chętni na program do zapisywania wyników wystaw z poszczególnych lat. W ten sposób wprowadzamy wyniki hodowców z aktualnych wystaw widząc kto robi postępy w danej rasie. Mi by sie cos takiego przydało nie wiem co inni o tym sądzą.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gege
Uczeń1
Nowy użytkownik
Zimnowoda/Staszów/Świętokrzyskie
Wiadomoci: 85
|
 |
« Odpowiedz #9 : Grudnia 21, 2009, 09:31:22 » |
|
Przepraszam,ale mógłbym wiedzieć o co w tym chodzi,na czym polega ta "gra"?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maromak
Uczeń1
Nowy użytkownik
Grudziądz
Wiadomoci: 137
|
 |
« Odpowiedz #10 : Stycznia 24, 2010, 04:50:12 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mario
Uczeń1
Nowy użytkownik
Lubliniec
|
 |
« Odpowiedz #11 : Stycznia 24, 2010, 05:10:36 » |
|
Tak ten program to jest to o czym pisałem od początku. Powstał na bazie programu dla gołębi uzupełniony o niektóre funkcje programu wersji hiszpańskiej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
proziomus
Amator
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 1
|
 |
« Odpowiedz #12 : Lutego 11, 2010, 03:50:31 » |
|
Taki program dobry jest dla zrobienie sobie bazy danych.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|