Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 08, 2025, 07:09:32 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Komputerowy program ewidencji ptaków ( lęgów )  (Przeczytany 9277 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
mario
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Lubliniec
Wiadomoci: 33

« : Grudnia 06, 2009, 09:48:55 »

Jestem ciekaw czy ktoś z Was ma program do ewidencji kanarków  w hodowli  podobny jak dla gołębi. Ja kiedyś zleciłem zrobienie takiego programu wykwalifikowanemu  programiście , ale jak go zrobił to rzucił niebagatelną cenę i w końcu go nie kupiłem.  Może ktoś z Was ma taki i .....        Mrugnicie
Znalazłem taki program zootechnik na stronie www.dobreprogramy.pl , ale nie daję rady go pobrać. Jakby komuś udało się to zobaczcie czy można go trochę zmodyfikować i przystosować do naszych celów.

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #1 : Grudnia 06, 2009, 11:35:26 »

Chyba ze 2 lata temu testowałem program Gołębie 2007. Było tam szereg ciekawych funkcji, które można by adoptować do hodowli kanarków. Brakowało jednak innych ważnych informacji, które były wówczas chciałem wprowadzić do takiego programu. Obecnie jest już nowsza wersja tego programu Gołębie 2009 (http://www.as-soft.com.pl/golebie/). Jeżeli chcecie możecie ze strony: http://www.as-soft.com.pl/golebie/?www=nowosci.php3&twww=tmain.php pobrać demo tego programu i przetestować program i jego funkcje.
Jest jeszcze drugi program dla ewidencji gołębi: Hodowla 2000 (http://www.plosoft.com/pl/featurepl.php). Jego demo jest dostępne na stronie: http://www.plosoft.com/pl/demopl.php.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 06, 2009, 11:38:47 wysane przez Jacky » Zapisane

Lukas
Redaktor
Użytkownik
*

Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746

Z066

« Odpowiedz #2 : Grudnia 06, 2009, 11:39:50 »

mario ten program zootechnik to tylko trial więc itak chyba nici z tego mi go pobiera bez problemu ale triala niema sensu.

mario
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Lubliniec

« Odpowiedz #3 : Grudnia 06, 2009, 12:20:35 »

Ok.  Skontaktowałem się z autorem programu dla gołębi i powiedział , że nie ma problemu. Napisze nam  taki jak chcemy tylko trzeba mu przekazać  co chcemy żeby zawierał.  . Liczę na wasze propozycje i uwagi na forum  bo z pewnością będzie tego trochę.
Wiem , że podejmuję się niebezpiecznego zadania , ale musi być w końcu ten pierwszy Raz

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #4 : Grudnia 06, 2009, 12:40:09 »

Mario a jakie sa koszty tego??? Za darmo nikt niezrobi.

Trzeba by zebrać w kupie informacje i nbędzie ok.

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
mario
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Lubliniec

« Odpowiedz #5 : Grudnia 06, 2009, 01:43:06 »

No to do roboty.!!!!!!!!!!!!!! Najlepiej jak wszyscy zainteresowani wypowiedzą się na forum , a ja będę Wam przedstawiał kolejne etapy pracy i pytał o akceptację i dalsze propozycje.  I proszę nie myślcie , że czuję w tym interes . !!!!!!!  Tak samo będę chciał kupić ten program jak inni .
Program dla hodowców gołębi umożliwia prowadzenie hodowli z podziałami na
gołębniki oraz kategorie - np. aktywne, rozpłodowe, archiwalne i możliwość
dodawania własnych kategorii. Myśle, że możnaby zostawić kategorie.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #6 : Grudnia 06, 2009, 01:58:58 »

Ten program dla gołębi kosztuje 280 zł. i ten program jest fajny graficznie bo ten inny droższy kosztuje ok. 350zł.

Z mojego punktu widzenia podział powinien być na zasadzie kart ptaka , zawierać podstawowe info takie jak:
-barwa.

Jeśli tyczy się to samicy to dodatkowo kiedy zniosa jajka , z jakim samcem została parzona , i inne ofo na temat jajek i kluć.

Ściągne demo tego programu dla gołębi i zobacze co tam jest , a co jest do hodowli  kanarków niepotrzebne.

Można by było się dogadać z tym facetem i jeśli więcej osób kupiło by ten program można by się targować co do ceny , a wortal mógłby być dytrybutorem tego programu , jako że prawdopodobnie pierwszymi osobami kożystającymi z tego progrmau.i byłby zrobiony "pod nas" czyt. wortal.

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
mario
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Lubliniec

« Odpowiedz #7 : Grudnia 06, 2009, 07:28:26 »

Spokojnie . Człowiek który zdecydował się na napisanie tego programu chce go sprzedać po takiej cenie jak dla gołębi i jest to w granicach 80 zł.

Granos
Go
« Odpowiedz #8 : Grudnia 08, 2009, 06:56:07 »

Fajnie by było trochę ułatwic sobie hodowlę... Mi tak naprawdę taki program jest zbyteczny ale zastanawiam się czy byli by chętni na program do zapisywania wyników wystaw z poszczególnych lat. W ten sposób wprowadzamy wyniki hodowców z aktualnych wystaw widząc kto robi postępy w danej rasie. Mi by sie cos takiego przydało nie wiem co inni o tym sądzą.

Gege
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Zimnowoda/Staszów/Świętokrzyskie
Wiadomoci: 85

« Odpowiedz #9 : Grudnia 21, 2009, 09:31:22 »

Przepraszam,ale mógłbym wiedzieć o co w tym chodzi,na czym polega ta "gra"?

maromak
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Grudziądz
Wiadomoci: 137

« Odpowiedz #10 : Stycznia 24, 2010, 04:50:12 »

Znalazłem dziś na allegro taki programik ciekawe czy jest coś wart:
http://www.allegro.pl/item890521370_program_komputerowy_do_hodowli_kanarkow.html

mario
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Lubliniec

« Odpowiedz #11 : Stycznia 24, 2010, 05:10:36 »

Tak ten program to jest to o czym pisałem od początku. Powstał na bazie programu dla gołębi uzupełniony o niektóre funkcje programu wersji hiszpańskiej.

proziomus
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 1

« Odpowiedz #12 : Lutego 11, 2010, 03:50:31 »

Taki program dobry jest dla zrobienie sobie bazy danych.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!