Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 04:56:20 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: lęgi 2010  (Przeczytany 11566 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
pioras
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 41

« Odpowiedz #15 : Grudnia 26, 2009, 08:50:47 »

u moich mozaik też jajka się pokazały Duy umiech ładna kolekcja rufin
pozdrawiam Umiech

Ryszard
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Lądek Zdrój
Wiadomoci: 20

« Odpowiedz #16 : Grudnia 30, 2009, 10:57:01 »

ja  mam  już  pierwsze  młode ( pięć  sztuk). Młode  wykluły  się  29.12.09. Samiczka  sama  zdecydowała  o  tak  wczesnych  legach - wpływ  wysokiej  temperatury  w  moim  pokoju. Inne  samiczki  też  szykują  się  do  lęgów ... Pozdrawiam. 

rufin
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 96

« Odpowiedz #17 : Grudnia 30, 2009, 11:10:02 »

u mnie przed wczoraj pojawiły się młode, u dwóch samic po dwa... jedno jajko okazało się przebite, pozostałe niezalężone (nie prześwietlam jajek w czasie wysiadywania) obydwie miały po 4 jajka, czekam na kolejne młode u pozostałych samic

biska
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 49

« Odpowiedz #18 : Stycznia 17, 2010, 09:01:00 »

Moja samica ma ponadrok,samiec około póltora.Nie wykazujązainteresowania gniazdem,ewentualnie w nim śpią.Podaję karmę jajeczną(gotową,ale chybanie jest gorsza?),kiełki,murzynek owoce non stop.Czy nie są za młode,skoro nie biorą się do roboty? Z politowaniem

kingus
Go
« Odpowiedz #19 : Stycznia 19, 2010, 08:49:51 »

u mnie też nic daje mużynka i owoce z kiełkami jeszcze nie i jajko ale też gniazdo nie chcą budować czekam bo coś się zainteresowały  Spoko

Daniel K.
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Piece
Wiadomoci: 85

« Odpowiedz #20 : Stycznia 19, 2010, 09:23:31 »

U mnie jedna samica siedzi na jajkach. Z drobną egzotyką trzeba poczekać do wiosny, ale już dwa gatunki w tym roku rozmnożyłem:
-zeberki timorskie
-zeberki australijskie (mutacje).
Po wymianie prądu która czeka nas w lutym sprobuję z kratoskrzydłymi i wspaniałymi Umiech

biska
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #21 : Stycznia 30, 2010, 06:31:16 »

moja samiczka zaczęlła znosić trochę szarpanki do gniazka,ale samiec zały czas je stamtąd wyrzuca.Czy oddzielic go,aby nie przeszkadzał w budowie gniazda,czy moze to być na zasadzie przegródki?/mam duzą klatke dwudzielną/

Bogusław
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Warszawa
Wiadomoci: 273

« Odpowiedz #22 : Stycznia 30, 2010, 07:45:15 »

Możesz spróbować z separatką, a czy samiec interesuje się samicą czy raczej ja ignoruje. Może jeszcze nie jest gotowy. W każdym bądŹ razie samica będzie miała szansę dokończyć gniazdko i wtedy spróbuj ponownie.

biska
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #23 : Stycznia 31, 2010, 01:11:55 »

samiec bardzo zainteresowany samicą.

biska
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #24 : Marca 01, 2010, 10:40:48 »

Moje dwie samiczki w ogóle nie biorą się za budowę gniazda.Jedna wcześniej już miała jaja(u po

przedniego właściciela),druga-ma rok,przygotowuję ją do legów,ale nic,czyżby czekały na wiosnę???
Obydwie od grudnia skarmiam mieszanką jajeczna,daje więcej warzyw i owoców,kiełki inie wiem,co jest grane.

Marcin321
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Krzesławice/Kraków/Małopolska
Wiadomoci: 14

« Odpowiedz #25 : Marca 07, 2010, 08:14:30 »

Rufin super ptaszki życze udanych lęgów:D

Strony: 1 [2]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca