pioras
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 41
|
 |
« Odpowiedz #15 : Grudnia 26, 2009, 08:50:47 » |
|
u moich mozaik też jajka się pokazały  ładna kolekcja rufin pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ryszard
Uczeń1
Nowy użytkownik
Lądek Zdrój
Wiadomoci: 20
|
 |
« Odpowiedz #16 : Grudnia 30, 2009, 10:57:01 » |
|
ja mam już pierwsze młode ( pięć sztuk). Młode wykluły się 29.12.09. Samiczka sama zdecydowała o tak wczesnych legach - wpływ wysokiej temperatury w moim pokoju. Inne samiczki też szykują się do lęgów ... Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rufin
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 96
|
 |
« Odpowiedz #17 : Grudnia 30, 2009, 11:10:02 » |
|
u mnie przed wczoraj pojawiły się młode, u dwóch samic po dwa... jedno jajko okazało się przebite, pozostałe niezalężone (nie prześwietlam jajek w czasie wysiadywania) obydwie miały po 4 jajka, czekam na kolejne młode u pozostałych samic
|
|
|
|
|
|
|
|
|
biska
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 49
|
 |
« Odpowiedz #18 : Stycznia 17, 2010, 09:01:00 » |
|
Moja samica ma ponadrok,samiec około póltora.Nie wykazujązainteresowania gniazdem,ewentualnie w nim śpią.Podaję karmę jajeczną(gotową,ale chybanie jest gorsza?),kiełki,murzynek owoce non stop.Czy nie są za młode,skoro nie biorą się do roboty? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kingus
Go
|
 |
« Odpowiedz #19 : Stycznia 19, 2010, 08:49:51 » |
|
u mnie też nic daje mużynka i owoce z kiełkami jeszcze nie i jajko ale też gniazdo nie chcą budować czekam bo coś się zainteresowały 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Daniel K.
Uczeń2
Nowy użytkownik

Piece
Wiadomoci: 85
|
 |
« Odpowiedz #20 : Stycznia 19, 2010, 09:23:31 » |
|
U mnie jedna samica siedzi na jajkach. Z drobną egzotyką trzeba poczekać do wiosny, ale już dwa gatunki w tym roku rozmnożyłem: -zeberki timorskie -zeberki australijskie (mutacje). Po wymianie prądu która czeka nas w lutym sprobuję z kratoskrzydłymi i wspaniałymi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
biska
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #21 : Stycznia 30, 2010, 06:31:16 » |
|
moja samiczka zaczęlła znosić trochę szarpanki do gniazka,ale samiec zały czas je stamtąd wyrzuca.Czy oddzielic go,aby nie przeszkadzał w budowie gniazda,czy moze to być na zasadzie przegródki?/mam duzą klatke dwudzielną/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogusław
Uczeń2
Nowy użytkownik

Warszawa
Wiadomoci: 273
|
 |
« Odpowiedz #22 : Stycznia 30, 2010, 07:45:15 » |
|
Możesz spróbować z separatką, a czy samiec interesuje się samicą czy raczej ja ignoruje. Może jeszcze nie jest gotowy. W każdym bądŹ razie samica będzie miała szansę dokończyć gniazdko i wtedy spróbuj ponownie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
biska
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #23 : Stycznia 31, 2010, 01:11:55 » |
|
samiec bardzo zainteresowany samicą.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
biska
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #24 : Marca 01, 2010, 10:40:48 » |
|
Moje dwie samiczki w ogóle nie biorą się za budowę gniazda.Jedna wcześniej już miała jaja(u po
przedniego właściciela),druga-ma rok,przygotowuję ją do legów,ale nic,czyżby czekały na wiosnę??? Obydwie od grudnia skarmiam mieszanką jajeczna,daje więcej warzyw i owoców,kiełki inie wiem,co jest grane.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marcin321
Uczeń1
Nowy użytkownik