Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 06:56:25 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1] 2   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Mistrzostwa Polski 2010  (Przeczytany 9201 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
jasioj
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Wiadomoci: 265

« : Stycznia 14, 2010, 08:48:41 »

Jeden z hodowców w księdze gości znajdującej się na stronie www.haze.pl ujawnił we wpisie nr 126, że Ornitologiczne Mistrzostwa Polski 2010 zostały już przyznane Czeladzi.
"Mirek jak będziesz szukał sponsorów to chyba dla Czeladzi bo oni dostali przyznane następne Mistrzostwa Polski I to nie zależnie odemnie ja nic z tym nie mam wspólnego ja o tym nie decyduję."
W swoim wpisie o wystawach (http://kanarki.eu/index.php/topic,1465.15.html) podejrzewałem, że PFO nie do końca jawnie załatwia wszystkie sprawy.
Chciałbym więc dowiedzieć się, czy Jan fantazjuje czy też organizacja mistrzostw została już przyznana?
Mój delegat na zebranie delegatów nabiera wody w usta i milczy. Może ktoś wie coś więcej co jest grane?

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #1 : Stycznia 15, 2010, 08:07:26 »

Z całym szacunkiem, ale księga gości w jakimś serwisie nie jest miarodajnym Źródłem informacji. Sądzę, że nie ma obecnie jeszcze podjętej decyzji gdzie odbędą się w bieżącym roku mistrzostwa. Swoją drogą, to ciekaw jestem dlaczego Twój delegat "nabiera wody w usta i milczy"?

JAD
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013
Wiadomoci: 243

« Odpowiedz #2 : Stycznia 15, 2010, 09:18:27 »

Na pewno nic nie zostało przyznane. Nawet nie padły propozycje gdzie mogłyby być organizowane Mistrzostwa Polski.
Myślę, jednak że CzeladŹ jeśli tylko zostanie zgłoszona będzie głównym kandydatem.

Województwo śląskie to kolebka hodowli kanarków. Stąd pochodzi większość hodowców i choć słychać  głosy niezadowolenia nie wiem czy dużo z nich brałoby udział w Mistrzostwach np w centralnej części Polski.
Ja powtarzam to co pisałem w innym wątku. Największy problem to poziom oceny, która wydające się niesprawiedliwa i preferuje niektórych hodowców. Ptak ma byc oceniony za wyglad, a nie za znaki na obrączce!
Jeśli ten problem zostanie rozwiązany to i w Czeladzi będą super Mistrzostwa. Sytuacja gdy na starcie każdy ma równe szanse przyciągnie większą liczbę wystawiających hodowców, większą liczbę ptaków. Chyba na tym to ma polegać.

Jakie widzicie  kandydatury miast do organizacji mistrzostw?
Z odpowiednim obiektem, z zabezpieczonymi finansami.

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #3 : Stycznia 15, 2010, 01:23:20 »

Chciałbym więc dowiedzieć się, czy Jan fantazjuje czy też organizacja mistrzostw została już przyznana?

jasioj czytaj kolene wpisy w tej księdze, na którą się powołujesz! Szczególnie te z dnia dzisiejszego. Okazuje się że, wypowiedzi hodowców kanarków harceńskich wnoszą więcej znaków zapytania, niż cokolwiek wyjaśniają również w kwestii organizacji Mistrzostw Polski.

misza
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 15

« Odpowiedz #4 : Stycznia 16, 2010, 03:41:00 »

Lokalizacja Mistrzostw Polski moim zdaniem jest jednym z najważniejszych problemów.
Dlatego organizacja kolejnych mistrzostw w Czeladzi nie byłaby złym rozwiązaniem,
ponieważ przy całym szacunku dla hodowców z innych regionów Polski centrum hodowli
kanarków znajduje się w rejonie Śląska i Zagłębia.Dodatkowo Czeladż dysponuje dużą
halą która bez problemu mieści tak sporą imprezę. Dlatego pomimo niedociągnięć i problęmów
z lat poprzednich to właśnie ta lokalizacja wydaje mi się jedną z lepszych.       

jasioj
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Wiadomoci: 265

« Odpowiedz #5 : Stycznia 18, 2010, 08:19:35 »

Za radą Jacky czytam sobie dalej kolejne wpisy w książce gości u Hazego. Dużo różności tam znajduję m.in.: a to zakłady kto będzie w przyszłej Radzie Federacji PFO, a to pomysł organizacji Mistrzostw Polski Kanarków Harceńskich w Głogowie, a to wyłączenie się hodowców harcenów ze struktur obecnych stowarzyszeń.
Brakuje mi jednak jednej podstawowej rzeczy, mianowicie czy hodowcy harcenów chcieliby w jakiś sposób propagować hodowlę tych szlachetnych ptaków, czy też chcieliby raczej stworzyć jakieś zamknięte elitarne stowarzyszenie dla swoich zainteresowań.
Wprawdzie z jednej strony są zachłyśnięci tym co zrobili Niemcy na swoich mistrzostwach, ale z drugiej próbują się za wszelką cenę alienować.
Hodowcy harcenów są od lat w Polsce specyficzną grupą, ale to co pokazali w Czeladzi, przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Czy należy robić wyjątki dla hodowców kanarków harceńskich?
Gdyby faktycznie doszło do realizacji pomysłu i do organizacji mistrzostw w Głogowie, czy ktoś z Was spoza grona hodowców harcenów wybrałby się na tę wystawę?
Może jednak w jakimś sensie hodowcy harcenów mają rację!? Może należałoby w Polsce zorganizować kilkadziesiąt wystaw mistrzowskich dla każdej rasy i odmiany kanarków osobno!

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #6 : Stycznia 18, 2010, 02:27:36 »

Przeglądam tą stronę i.....dziękuję postoję.Powstrzymam się od komentarzy.Jak napisał tam jeden z użytkowników w Polsce jest ok. dwudziestu czynnych hodowców harcenów(tych co wystawiają swoje ptaki) to gratuluję pomysłu osobnej wystawy np. w Głogowie, zapewne będzie to impreza, która przycmi swym blaskiem pozostałe ornitologiczne wystawy w Polsce.Co do pomysłu organizowania oddzielnych wystaw dla każdej rasy czy odmiany, myślę,że jest to godne uwagi, nareszcie każdy oddział, każdego stowarzyszenia będzie mógł miec swoje własne mistrzostwa Polski.Ja mógłbym zorganizowac Mistrzostwa Polski dwuletnich glosterów consort, żółtych z plamką za prawym skrzydłem.

jankanarek
Go
« Odpowiedz #7 : Lutego 12, 2010, 12:05:16 »

Znowu w tym roku oddz.Bydgoszcz chce wywołać zamieszanie w organizacji 73 OMP organizując w Bydgoszczy MP tylko kanarka harceńskiego ja osobiście się temu sprzeciwiam pokazali jak można zniweczyć organizację OMP w zeszłym roku my wszyscy mamy się łączyć a nie dzielić Bydgoszcz dąży do zniszczenia hodowców kanarków harceńskich a przecież jest nas tak mało.

http://www.kanarek.pl.tl/73-MP-_-2010.htm

NORWIK 24
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Wiadomoci: 208

« Odpowiedz #8 : Lutego 12, 2010, 09:21:56 »

Spokojnie.
PZHKiPE może zawsze zorganizować Mistrzostwa Polski, ale tylko swojej organizacji. Nigdy nie będą to 73 Mistrzostwa Polski a drugie. W Polsce jest jeszcze prawo i należy go przestrzegać. Z tego, co wiem na 2010 PZHKiPE zwiesiło swoje członkostwo w PFO. Czy to dobra decyzja? Patrz statut PZHKiPE. 

jankanarek
Go
« Odpowiedz #9 : Lutego 13, 2010, 09:38:52 »

Przecież PZHKiPE nigdy nie przestrzega prawa Pan Prezes Byś robi co chce przykład obrączek jakim prawem podrobili sfałszowali znaki zastrzeżone PFO na nielegalnie wyprodukowanych obrączkach ? Przecież za to Prezes Byś i producent dawno powinni siedzieć w więzieniu skazani prawomocnym wyrokiem. Piractwo w Polsce jest karalne. A jeżeli chodzi o Mistrzostwa Polski to w Bydgoszczy nie mają prawa nazywać tego Mistrzostwami Polski jest to świadome i bezprawne wprowadzanie zamieszania i robienie nas hodowców kanarków harceńskich w balona nie liczenie się z nami hodowcami.Apeluję do władz PFO o poczynienie odpowiednich kroków celem unicestwienia takich nielegalnych pseudo Mistrzostw Polski

Reticulata
Uczeń4
Nowy użytkownik

Wiadomoci: 111

« Odpowiedz #10 : Lutego 13, 2010, 10:50:51 »

Szanowni Forumowicze
W tym całym sporze o to, które są to mistrzostwa i czyje -  rację ma PZHKiPE. Dla nich są to 73 MP. I obojętne jest, czy dzielone są na różne frakcje, że osobno organizowane są dla kanarków harceńskich. To wola członków i suwerenna decyzja PZHKiPE. Inną sprawą jest efekt marketingowy takiego posunięcia.  PFO istnieje kilka lat. I zakrawa na śmieszność, że są to dla niej 73 MP. Można byłoby się z tym zgodzić, gdyby PFO zachowała dawny (z pierwszego statutu) zapis, iż jest kontynuatorką dotychczasowych tradycji zrzeszonych w niej organizacji.  Wówczas kultywowałaby tradycje PZHKiPE. Ale przez czyjeś „ale” ten zapis wymiotło ze statutu i notabene wiele innych bardzo istotnych. Obecny projekt statutu również nie jest spójny. Nie sądzę, by został zaakceptowany przez PZHKiPE.

jankanarek
Go
« Odpowiedz #11 : Lutego 13, 2010, 10:53:48 »

Jeszcze jedna uwaga jeżeli PZHKiPE zawiesiło przynależność do PFO na rok 2010 to nie mają prawa obrączkować ptaków obrączkami ze znakami PFO bo to znak zastrzeżony wyłącznie dla organizacji zrzeszonych w PFO .

Mark
Administrator
Użytkownik
*

Częstochowa
Wiadomoci: 709

« Odpowiedz #12 : Lutego 13, 2010, 11:33:26 »

Jankanarek Twoja wypowiedz w sposób negatywny odbiega od ogólnie przyjętych standardów wypowiedzi obowiązujących na naszym wspólnym forum.Jeśli takimi wypowiedziami i pomysłami wsadzania ludzi do więzień chcesz się przyczynić do pogodzenia skłóconego środowiska hodowców kanarków harceńskich to gratuluje Ci pomysłu.Zadaniem tego wortalu jest budować jedność między hodowcami a nie budowanie podziałów , sianie wzajemnej nienawiści i dezinformacji.Pamiętaj że ten wortal ma zupełnie  inne zadania do spełnienia niż pewna księga gości pewnego hodowcy kanarków harceńskich.

Reticulata
Uczeń4
Nowy użytkownik

Wiadomoci: 111

« Odpowiedz #13 : Lutego 13, 2010, 11:57:31 »

Jankanarek
Jeśli PZHKiPE zawiesił na określony czas  działalność w PFO, to ta powinna – na podstawie jakichś (chyba takich nie ma) regulaminów poinformować Związek, jakie w związku z tym utracił prawa, czego nie może zrobić, a co może. Jeśli tylko PFO przyjęła do wiadomości zawieszenie, a nawiasem mówiąc problemy z obrączkami były i mogą się pojawić,  to Związek wcale nie działała wbrew statutowi. Można nawet powiedzieć, że zapobiega niezadowoleniu swoich 700 członków.  A tak na marginesie: czy wzór obrączek PFO jest zastrzeżony? Jeśli tak, to gdzie? Nie wystarczy tylko napisać w statucie, że wzór jest zastrzeżony. Oczywiście, istnieją jeszcze dobre obyczaje i etyka organizacyjna, lecz to jest już inna sprawa.

NORWIK 24
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Wiadomoci: 208

« Odpowiedz #14 : Lutego 13, 2010, 04:47:01 »

Reticulata
Zawieszenie członkostwa PZHKiPE w PFO powinno być oficjalnie zgłoszone do Zarządu Komisarycznego- najlepiej listem poleconym ( za potwierdzeniem). Do dnia dzisiejszego Prezesi PZHPiPE tego nie zrobili! Jakie są tego konsekwencje, chyba nie muszę tłumaczyć. Co do obrączek. Mylisz się! Występując lub zawieszając członkostwo musicie działać zgodnie ze Statutem PZHPiPE, tam jest jasno napisane, jakie wykorzystujecie oznaczenia na obrączkach- ten  wzór też nie jest zastrzeżony jako użytkowy. Informacja o zawieszeniu jak wszystko dociera do mnie pocztą „PANTOFLOW¡”. Zrozumcie wszyscy jedną rzecz: PFO OD PEWNEGO CZASU JEST ORGANIZACJ¡ DZIAłAJ¡C¡ ZGODNIE Z PRAWEM !!!!!. Mam nadzieję, że tak zostanie.
Dariusz J
Jeszcze jedno. Niedawno rozmawiałem z jednym z członków PZHKiPE. Z rozmowy wywnioskowałem, że osoba ta nadal myśli, że w Polsce istnieje jedynie jedna organizacja zrzeszająca hodowców kanarków i ptaków egzotycznych ( patrz tutaj:http://www.kanarek.pl.tl/73-MP-_-2010.htm?PHPSESSID=4c448a23071691ec4bd2b903f6dc4d13). O czym to świadczy? O OBIEGU INFORMACJI!!!!! Reticulata. Tak na marginesie: Czy PZHKiPE może istnieć samodzielnie? Ma jak podajesz 700 członków!!!!!!!!! Ja mam inne informacje.

Strony: [1] 2   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!