ARDAP w przeciwieństwie do Pularylu można stosować w obecności ptaków. Ja kiedyś ARDAPEM wypsikałem 7-8 dniowe młode i młodym nic nie było a pasożyty wytrułem. Polecam ten środek!
Witaj Balcar. Pamiętam jak na innym starym forum pisałeś , że rozcieńczonym pularylem w proporcji 1ml na 1l wody można spokojnie spryskać ptaki a 2ml/1l wody klatki. czy coś się zmieniło? ja tak robiłem jak jeszcze nie znałem ivomecu i było ok. Pozdrawiam!
Iwermektyne należy podawać regularnie co ok.2,5 miesiąca.Ptaki możesz śmiało szczepić podczas lęgów ,na pewno nic im się nie stanie.Pamiętaj tez o szczepieniu młodych ptaków,najlepiej to robić jak ptaki maja ok. miesiąca.
Ja profilaktycznie spryskuje gniazda i ściany regału hodowlanego Ardapem.
Ardap jest o tyle lepszy od innych środków że nawet jak spryskasz nim ptaki to też w żaden sposób im nie zaszkodzisz.
Jeśli ma się ptaki zaszczepione Iwomektryną a klatki i gniazda spryskane Ardapem to można spać spokojnie na pewno żaden pasożyt nie ma szans na przeżycie.
Witaj Mark. czy iwamektyną trzeba podawać trzykrotnie w odstępach tygodniowych (jak ma to miejsce przy pasożytach wewn.) czy zapobiegawczo jednorazowo tylko raz na 2,5 m-ca