Lukas
Redaktor
Użytkownik
Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746
Z066
|
 |
« Odpowiedz #15 : Stycznia 20, 2011, 09:17:23 » |
|
Jakoś w dzisiejszych czasach, gdzie hodowcy podają wiele przeróżnych leków często doświadczalnie nie mając żadnej podstawy... nie wierzę w skuteczność rumianku i innych ziółek, zapobiegawczo owszem jestem za, ale leczniczo nie bardzo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ROBERTO
Uczeń2
Nowy użytkownik

Jaworzno
Wiadomoci: 271
|
 |
« Odpowiedz #16 : Stycznia 24, 2011, 06:37:18 » |
|
Luka po części podzielam twoje zdanie i raczej skontaktuje się z weterynarzem. Tylko odpowiedzcie mi na pytanie czy zabrać samiczkę do domu czy lepiej zostawić chodzi mi oto aby się nie rozpieżyła przed samymi lęgami.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lukas
Redaktor
Użytkownik
Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746
Z066
|
 |
« Odpowiedz #17 : Stycznia 24, 2011, 06:44:10 » |
|
Rozpierzyć się nie powinna jedynie co to może nabrać chęci do lęgów jak jej zrobisz wczesną wiosnę 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ROBERTO
Uczeń2
Nowy użytkownik

Jaworzno
Wiadomoci: 271
|
 |
« Odpowiedz #18 : Stycznia 24, 2011, 08:26:33 » |
|
Ogromne dzięki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jares2
Uczeń1
Nowy użytkownik
małopolskie
Wiadomoci: 55
|
 |
« Odpowiedz #19 : Padziernika 10, 2012, 04:37:29 » |
|
Troszkę stary temat ale mam pytanie do użytkowinka aleksanderalien -jak skończyła się historia z tym charczeniem co podałeś kanrakowi (przeszło mu ?) pytam bo mam taki sam problem z samcem jak ty miałeś z samicą Z góry dzięki za odp
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984
|
 |
« Odpowiedz #20 : Marca 07, 2013, 10:01:11 » |
|
stosuję ketokonazol 200mg,do wody 1/4 tabletki do pojemnika na całą dobę tak przez tydzień Do jakiego pojemnika? Jaką ma objętość?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
januszomd
Go
|
 |
« Odpowiedz #21 : Lutego 06, 2017, 08:16:27 » |
|
Temat zarósł pajęczyną .. yotan nie doczekał się odpowiedzi....Polska  Ja Wam napiszę co podał lekarz mi w Belgii na wizycie jak byłem ze ,,świszczącym" szczygłem Sodulox50% 6dni do wody razem z Tylanem,następnie przez kolejnych 8 dni podawałem jedynie Soludox 50%...pomogło  Szczyglicę kupiłem 2 letnią(nie pochodzi z mojej hodowli) Ma się dobrze Każdy ma swój jakiś ,,złoty środek"..nie twierdzę ,że te rozwiązanie akurat jest najlepsze ale zastosowałem i pomogło...może ktoś kiedyś też się pochwali ...na co liczę  Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gregorov
Uczeń1
Nowy użytkownik
Ruda Śląska
Tytuły: Hodowca Roku 2016
Wiadomoci: 346
Kanarki harceńskie
|
 |
« Odpowiedz #22 : Lutego 06, 2017, 08:59:32 » |
|
Jaka była diagnoza weta? Jakaś grzybica? Co było powodem tego "świszczenia"?
|
|
|
|
|
|
Sygnum (CIH) C-060 PZHKiPE oddział KNURÓW PFO CSO klub Radzionków
|
|
|
|
januszomd
Go
|
 |
« Odpowiedz #23 : Lutego 06, 2017, 09:09:10 » |
|
Infekcja grzybicza,powiedział nazwę ale z głowy mi wyparowała(język tam używany różi się znacznie akcetem od typowo holenderskiego  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gregorov
Uczeń1
Nowy użytkownik
Ruda Śląska
Kanarki harceńskie
|
 |
« Odpowiedz #24 : Lutego 06, 2017, 09:27:16 » |
|
Jak się ptak mógł zarazić? Od innych ptaków czy np z pokarmu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
januszomd
Go
|
 |
« Odpowiedz #25 : Lutego 06, 2017, 01:03:02 » |
|
Infekcja grzybicza,powiedział nazwę ale z głowy mi wyparowała(język tam używany różi się znacznie akcetem od typowo holenderskiego  ) Sorry ,bije się w pierś....moja pomyłka! To infekcja bakteryjna!....nie zaraża ,nikt poza nią nie zachorował. Jak wyżej opisana kuracja by nie poskutkowsła,trzeba ją powtórzyć...z tym że Soludox50% po kombinacji z Tylanem(6dni razem podawany) należy podać jeszcze przez 21 kolejnych dni.Co do nazwy bakterii obiecuję na miejscu się dowiedzieć i Wam nazwę jej podać. Nie lubię podawać ,,lipy" a tu mi zamiast bakterii-grzyb się napisał  ....prostuje,,Bakteria" Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gregorov
Uczeń1
Nowy użytkownik
Ruda Śląska
Kanarki harceńskie
|
 |
« Odpowiedz #26 : Lutego 06, 2017, 02:09:32 » |
|
Może chodziło o megabakterię która podobno jest grzybem. Czy raczej to co innego?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676
|
 |
« Odpowiedz #27 : Lutego 06, 2017, 02:21:09 » |
|
To infekcja bakteryjna!....nie zaraża ,nikt poza nią nie zachorował.
Nie bardzo rozumiem,jak infekcja bakteryjna nie zaraża?Jeśli żaden się nie zaraził,raczej wiązałbym to z fartem. O ile ja się orientuję,bakterie mogą być bardzo groźne.
|
|
|
|
|
|
dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
|
|
|
|
januszomd
Go
|
 |
« Odpowiedz #28 : Lutego 06, 2017, 03:11:04 » |
|
 ....nie!.....nie chodzi o megabakterię .....piszę Wam fakty ,to co stwierdził doktor ....piszę,że nie zaraźliwe..jak jeszcze można prościej i dosadniej coś podać? Kończę z tematem ,,Choroby"....z mojej strony go zamykam,chodzcie po wetach,płaćcie i sami potem piszcie i tłumaczcie innym...ja nie mam na to niestety zdrowia. Wet ,ktory prowadzi moje ptaki to dr.Coutteel..może i słaby ale ja mu ufam. Tyle
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676
|
 |
« Odpowiedz #29 : Lutego 06, 2017, 03:20:28 » |
|
Ale po co się grzejesz zaraz? Ja nie wiem,ale jak tu komuś zadasz pytanie,na które ten nie zna odpowiedzi,zaraz się obraża... Widziałeś kiedyś infekcję bakteryjną?Yotan pisał kiedyś o uodparnianiu się bakterii na antybiotyki.Gronkowce szalejące w szpitalach.To tylko takie przykłady pierwsze z brzegu...A antybiotyki działają na co?Na wirusy?Nie dziw się zatem i nie obrażaj.Może coś pomyliłeś?Ludzka rzecz.
|
|
|
|
|
|
dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
|
|
|
|