Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:23:32 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Dziwne zachowanie młodego kanarka  (Przeczytany 3585 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Badziu
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

woj. mazowieckie
Wiadomoci: 113

« : Lipca 15, 2010, 09:32:40 »

Witam, mam problem z młodym kanarkiem. Ma już około 4 tygodni. W wieku 12 dni wypadł w nocy z gniazda i zaczął się dziwnie rzucać po dnie klatki, po włożeniu z powrotem do gniazda sytuacja powtórzyła się i dalszą część nocy spędził w osobnym gnieŹdzie nakrytym z góry.
Kanarek wolniej rozwijał się od swojego rodzeństwa, dzisiaj młode z tamtego lęgu same już pobierają mieszankę jajeczną, a on nadal jest karmiony przez samca.
Kilkanaście minut temu zaczął szarżować po dnie klatki, rozbijając się o jej ściany oraz dziwnie piszczeć. Kiedy złapałem go do ręki szamotał się w niej i cały czas miał otwarty dziób. Przetrzymałem go w dłoni kilka minut i położyłem na dno klatki, zaczął znowu po niej biegać, tylko wyglądało to jakby miał niewładne nogi. Po około dwóch minutach uspokoił się i siedział w jednym miejscu ruszając szybko głową na wszystkie strony.  Co? Teraz widzę, że znowu się to powtarza.
Co mu dolega, Co? czy to epilepsja? Proszę pomóżcie.

rafcio181
Go
« Odpowiedz #1 : Lipca 16, 2010, 08:33:17 »

Po upadku na pewno coś sobie uszkodził. Młody organizm wszystko ma delikatne. Możliwe że coś z błędnikiem ma, ale nie jestem pewny na 100%.

Lukas
Redaktor
Użytkownik
*

Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746

Z066

« Odpowiedz #2 : Lipca 16, 2010, 10:34:15 »

Oszczędził bym mu cierpienia.

rafcio181
Go
« Odpowiedz #3 : Lipca 16, 2010, 11:30:49 »

Z takiego kanarka już nic nie będzie, a na pewno nie będzie się nadawał na materiał rozrodczy. Niestety taki ptak ma coś uszkodzonego- tak jak napisałem w powyższym poście- zgadzam się z Luką-  ptak teraz cierpi i cierpieć będzie dalej. Skróć mu cierpienia.

Badziu
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

woj. mazowieckie
Wiadomoci: 113

« Odpowiedz #4 : Lipca 16, 2010, 11:37:49 »

Oszczędził bym mu cierpienia.
Miałem taki zamiar i tak zrobię.  Smutny
Dzięki za odpowiedzi.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj