Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 09:37:19 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Przygotowanie do hodowli  (Przeczytany 10351 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
rafcio181
Go
« Odpowiedz #15 : Sierpnia 21, 2010, 09:34:26 »

U mnie praktycznie cały rok świeci się światło w pomieszczeniu z ptakami. Dodatkowe światła w klatkach to według mnie nie potrzebnie wydane pieniądze.

Piwek89
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Tytuły: Hodowca Roku 2011
Wiadomoci: 150

« Odpowiedz #16 : Sierpnia 24, 2010, 08:48:33 »

żeby nie zaśmiecać wortalu to pociągnę temat dalej tutaj. Oto fotki prawie skończonego regału. Składa się z 3 klateczek o rozmiarze 82x40x58gł. , jest możliwość przedzielenia klatki na 2 części w rozmiarach 41x40x58. Pytanie teraz czy ściankę działową robić z siatki, aby kanarki mogły się oglądać czy raczej mogę użyć płyty i zlikwidować im tą możliwość. Czy parkę kanarków mogę trzymać w takiej klatce po przedzieleniu, tzn. 1 parka w klatce o rozmiarze 41x40x58? Czy raczej pozostawić im więcej przestrzeni? Na dole mam jeszcze sporo miejsca, 82x50x58. Jak je wykorzystać? Myślałem żeby zrobić tam miejsce dla potomstwa na przyszłość. No i oczywiście jeszcze muszę pomyśleć o montażu żerdki no i w przyszłości gniazdka. Jeszcze mam pytanko odnośnie wortalu, ponieważ w niektórych wątkach nie mogę wystawić nowego wątku, mianowicie chodzi mi o wystawienie ogłoszenia w sprawie kupna glosterków. Czy trzeba mieć reputacje na konkretnym poziomie?

Lukas
Redaktor
Użytkownik
*

Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746

Z066

« Odpowiedz #17 : Sierpnia 24, 2010, 09:00:47 »

Jeszcze mam pytanko odnośnie wortalu, ponieważ w niektórych wątkach nie mogę wystawić nowego wątku, mianowicie chodzi mi o wystawienie ogłoszenia w sprawie kupna glosterków. Czy trzeba mieć reputacje na konkretnym poziomie?

Tutaj znajdziesz odpowiedŹ: http://kanarki.eu/index.php/topic,2017.0.html

WIL.K.
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Warszawa
Wiadomoci: 278

« Odpowiedz #18 : Sierpnia 25, 2010, 12:43:49 »

Witam
Patrząc na te fotki regału napiszę co ja bym zrobił żeby miał swoją funkcjonalność przy tych wymiarach.
Ścianka działowa wyjmowana pomalowana sklejka lub cienki laminat.Dwie szuflady.Na bocznych stałych
ściankach zaczepy na gniazda.żerdki dł.41cm równolegle do karmideł.Oświetlenie w środku nad frontem
góra,warto zainwestowć klatka jest głęboka.Będzisz miał miejsce dla 6 par.Osobiście preferuję hodowlę
parami(glostery).Dół przeznacz na samice rezerwowe i na młode.
Co myślisz o takim rozwiązaniụ?
Pozdrawiam

Piwek89
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #19 : Sierpnia 25, 2010, 06:06:42 »

Rozwiązanie podoba mi się. Szuflady są 2 zrobione. Nad żerdkami też właśnie myślałem w ten sposób. Tyko nie wiem czy to światło to dobry pomysł. Wcześniej pytałem to raczej odradzano. Czy takie rozwiązanie jakie podał WIL.K uważacie za dobre? Mi osobiście się podoba:)

Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Olkusz - Niesułowice
Wiadomoci: 481

« Odpowiedz #20 : Sierpnia 25, 2010, 11:16:11 »

Na fotkach regał wygląda świetnie . Bardzo mi się podoba Umiech

Sygnum - D027
Piwek89
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #21 : Wrzenia 03, 2010, 09:37:20 »

No więc regał prawie skończony. Zostało jeszcze zamontować gniazdka i jakieś drobne akcesoria. Podążając za poradą WIL.KA , zrobiłem oświetlenie w każdej klateczce, na razie sterowane jest jednym włącznikiem, ale lada dzień będzie rozszyte na 8 włączników, do każdej pojedynczej klatki i główny załączający wszystkie klateczki. Z tyłu klatki dodatkowo zamontowałem siatkę, która ma ułatwiać cyrkulacje powietrza. W klatce na dole zapewne będę musiał dorobić drzwi, jedne małe na środku i jedne z boku większe, mogą nie wystarczyć( ale to się okaże w praniu). Przegroda klatek jest do zdemontowania jedynie po odczepieniu żerdek, co trochę mi nie pasuje. Generalnie to jestem zadowolony ze swojego dzieła, czekam na wasze opinie i jakieś porady co mógłbym jeszcze zmodyfikować.

Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Olkusz - Niesułowice
Wiadomoci: 481

« Odpowiedz #22 : Wrzenia 03, 2010, 10:02:50 »

Jak dla mnie ,, cud miód i malinka '' Bardzo fajnie ci wyszedł ten regał.

Sygnum - D027
Maniek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Józefów
Wiadomoci: 18

« Odpowiedz #23 : Wrzenia 04, 2010, 07:34:54 »

regal bardzo fajny, a co do zerdek to moze i jest to maly problem, ale z drogiej strony to przegrodki raczej zadko bedziesz demontowal bo fruwalke masz na dole a w razie demontazu przegrodki i zerdek w ich miejsce mozesz wstawic 2x dluzsze i bez dodatkowych rozwiazan masz polaczone klatki , wyjsciem z problemu jest tez zamontowanie zerdek wzdluz klatki ale to zmniejszy odleglosc miedzy nimi i bedzie troche bez sensu przy tych wymiarach klatki. Pozdrawiam

Pozdrawiam Maniek
sturnus
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wrocław
Wiadomoci: 103

« Odpowiedz #24 : Wrzenia 05, 2010, 08:37:12 »

A czy w regałach powinienem montować, jakieś oświetlenie, bo też gdzieś spotkałem się z takim tematem.
Kanarki to "dzieci słońca" Kto był w ich ojczyŹnie - to wie.
Ja w ponure dni doświetlam stosując świetlówki Repti Glo 5.0. Są trochę drogie ale dają dostateczną ilość promieniowania UV. Myślę, że takie doświetlanie nie jest potrzebne dla ptaków, które w lecie mieszkały w wolierze zewnętrznej  Umiech

Strony: 1 [2]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!