Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:02:32 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Cena samicy  (Przeczytany 5726 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« : Sierpnia 27, 2010, 01:51:27 »

Patrząc na pytanie w wątku http://kanarki.eu/index.php/topic,2279.0.html wpadło mi na myśl, żeby zapytać Was trochę inaczej, ale to dotyczy tego samego zagadnienia. Czy kupiłbyś (-abyś) samicę kanarka w takiej samej cenie jak cena samca (ta sama rasa, ten sam hodowca)?

Granos
Go
« Odpowiedz #1 : Sierpnia 30, 2010, 05:38:48 »

Wiem ,ze na wystawie w Reggio hodowcy kanarków kształtnych sprzedawali w tej samej cenie samce i samice.Mało tego ,ptaki podzielone były w duże klatki bez podziału na samce i samice hodowca wybierał sobie najładniejsze ptaki a o płci dowiadywal się dopiero...w domu.

pigmej
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Śląsk, Pszów
Wiadomoci: 292

« Odpowiedz #2 : Marca 11, 2012, 03:50:57 »

A ja zapytam dlaczego samica ma być mniej wartościowa to znaczy tańsza niż samiec?Co???

Bogusław
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Warszawa
Wiadomoci: 273

« Odpowiedz #3 : Marca 11, 2012, 07:15:36 »

Zauważyłem że na giełdach w Czechach samice mają wyższą cenę niż samce, bać może się mylę ale takie są moje spostrzeżenia.
Wynika z tego że Czesi bardziej cenią samice niż samców.

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #4 : Marca 11, 2012, 07:17:35 »

Myślę, że różnica w cenie między samcem a samicą to relikt przeszłej epoki, kiedy to w Polsce hodowane były głównie (może jedynie) kanarki harceńskie.U tej rasy wartość samca można było dość łatwo ocenić po jego śpiewie, samica była zagadką.Kupno samicy było jak gdyby loterią.W dobie kanarków kolorowych i posturalnych bardzo łatwo ocenić wartość zarówno samca jak i samicy.Dlatego uważam, że cena takich ptaków nie powinna być róznicowana ze względu na płeć.

men
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Wiadomoci: 221

« Odpowiedz #5 : Marca 11, 2012, 07:32:36 »

Witam trudno jednoznzcznie odpowiedziec na pytanie. Jeżeli ten hodowca przez długie lata hodowli wyselekcjonował swietną linie to bez namysłu bym zaplacił.

Tomek_wawa
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa
Wiadomoci: 42

« Odpowiedz #6 : Marca 11, 2012, 10:19:19 »

Witam , ja odpowiem tak poieważ kupiłem samice w tej samej cenie co samca . Pozdrawiam

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #7 : Marca 12, 2012, 05:00:22 »

Nie wiem jak w przypadku kanarków, ale u astryldów to samice są droższe i bardziej poszukiwane. Czasami osiągają cenę 80% pary.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!