Ja osobiscie zgodze sie z Laki, najwazniejsze jest przekazywanie wiedzy, wiem to na swoim przykladzie, szersza hodowla kanarkow zajolem sie niedawo bo nieco ponad rok temu, chociaz kanarki wystepowaly w moim zyciu od dziecinstwa, zapisalem sie do zwiazku nie dla obraczek ale dla poszerzenia wiedzy na temat ptakow, jednak ku mojemu zdziwieniu ciezko cokolwiek od kogokolwiek bylo wyciagnac, wiekszosc hodowcow trzyma swoje praktyki w tajemnicy bo po co robic sobie konkurencje, na szczescie mi z pomocą i szeroka wiedza wyszedl nasz forumowicz WIL.K co bardzo doceniam bo nie trzyma od tajnikow hodowli tylko dla Siebie a sie nimi dzieli. Sednem mojej wypowiedzi ma byc to iz nie ma nic co przyciągalo by mlodych ludzi do stowarzyszen hodowcow. Kolejny problem to to iz ludzie pozbywaja sie z domu obowiazkow a co za tym idzie i zbednych zwierzatek... ( np. ptactwa) wiec przydalo by sie ich jakos do tego namowic , wg mnie dobrym przykladem jest atrykul o kanarkach kolorowych i ich oddzialywaniu na psychike ludzka z nowej fauny & flory , takich informacji ludzie potrzebuja bo w nie wierzą

takie jest moje zdanie , czekam na inne wypowiedzi