Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 06:20:33 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 2 [3]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Samcowe wskazówki  (Przeczytany 15639 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Olkusz - Niesułowice
Wiadomoci: 481

« Odpowiedz #30 : Grudnia 29, 2010, 01:31:54 »

Marcin a opiszesz tą metodę z wahadełkiem? Sprawdził bym sobie z ciekawości Mrugnicie  Możesz na PW bo ja nie bardzo wiem o co chodzi z tą igłą .

Sygnum - D027
roben26
Go
« Odpowiedz #31 : Grudnia 29, 2010, 03:58:12 »

PłEÆ PTAKÓW MOZNA POZNAÆ PO JEDZENIU. NALEZY NASYPAÆ PTAKOM JEDZENIA I OBSERWOWAÆ. KIEDY JUż POżARłY WIADOMO CO JEST CO !

Marcin
Uczeń3
Nowy użytkownik

Cyprzanów
Tytuły: Hodowca Roku 2010
Wiadomoci: 351

Kanarki: żółte, białe recesywne

« Odpowiedz #32 : Grudnia 29, 2010, 05:34:16 »

Marcin a opiszesz tą metodę z wahadełkiem? Sprawdził bym sobie z ciekawości Mrugnicie Możesz na PW bo ja nie bardzo wiem o co chodzi z tą igłą .

Chwytasz ptaka i igłą która jest zawieszona na nitce, wieszasz nad ptszkiem. Jak robi koło to jest samica, jeżeli rusza sie na boki to niby samiec.

Wg, mnie ta metoda to jakieś zabobony. Umiech Najlepiej kanarka wsiąść do reki i podmuchać. Umiech

CIH F-047
NORWIK
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Opole
Wiadomoci: 120

« Odpowiedz #33 : Grudnia 29, 2010, 05:55:42 »

Słyszałem że najlepiej jest w jednym miejscu klatki postawić kawe a w drugim flaszke, samiczki pójdą na kawkę ,a samczyki na kielicha .żartowałem oczywiście Duy umiech,a tak poważne to jak Marcin pisał ptaka do reki i dmuchamy w piórka.Pozdrawam

U-010
ziabak
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa
Wiadomoci: 158

« Odpowiedz #34 : Grudnia 29, 2010, 06:39:07 »

z wahadełkiem to wróżba jest - analogicznie można sobie wróżyć wahadełkiem cokolwiek, mnie interesują realne sposoby rozróżnienia płci, nie wróżby i machanie ogonkiem Mrugnicie
obserwuję swoje ptaki - wydaje mi się, że coś jednak jest w tym zachowaniu z machaniem skrzydłami, ale zważywszy na to, ze ja mam tylko 8 ptaków nie moge jednoznacznie na podstawie obserwacji takiej ilości obserwowanych zachowań okreslić, czy nie występuja one u obu płci... zbieg okoliczności to może być, ze machają u mnie skrzydłami w miejscu samce (co do których mam pewność) i ani jedna samica (z tych co do których mam pewność).

pozdrawiam - Monika
Granos
Go
« Odpowiedz #35 : Grudnia 29, 2010, 07:29:04 »

Sprawdzał ktoś metode wahadełka? Ciekawe czy to prawda? Niby igła z nitką- proste. Jeżeli to prawda to jestem w szoku- sam muszę sprawdzić.
Granos, gdzie można znaleŹć te zdjęcia?

Ja pisałem o metodzie z podnoszeniem ogona-zdjęcia na Au Paradise.Nie polecam się specjalnie tym sugerować Umiech. a wahadełko jest gdzieś na forum ale sam nie mogę znaleŹć.

roben26
Go
« Odpowiedz #36 : Marca 03, 2011, 07:02:50 »

Myslę że po kilku latach hodowli ptaków hodowca na oko potrafi odróżnic samca od samicy. Widać to szczególnie u gołębiarzy. Znam kilku z nich i oni nie mają problemu z odróżnieniem płci juz bardzo młodych ptaków. 

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #37 : Marca 03, 2011, 08:50:55 »

U kanarków na oko to można odróżnic kolor Mrugnicie

Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Olkusz - Niesułowice
Wiadomoci: 481

« Odpowiedz #38 : Marca 03, 2011, 09:25:22 »

Zgadzam się z Panem Jot-Ka11 Mrugnicie kanarki to nie gołębie  Jzyk Gołąb może ma jakąś inna budowę czy coś i dla tego da się go rozróżnić , słyszałem że papugi też się tak da ale nie kanarki .

Sygnum - D027
Strony: 1 2 [3]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!