Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 08:12:02 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: A co w lecie?  (Przeczytany 2805 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
kyloss
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Netykieta: Pisz posty z treścią i nie używaj wulgaryzmów.
Wiadomoci: 20

« : Grudnia 31, 2010, 09:44:16 »

witam, jestem tu nowy, więc wybaczcie jeśli temat był Umiech

chodzi mi o to, że swojego R2 (artu, ten ze Star Wars Mrugnicie wypuszczam z klatki jak jest już ciemno, bo inaczej przesiaduje przy oknie i chyba to go nieco 'boli', że nie może wylecieć na zewnątrz, a poza tym czasem widzi swoje odbicie w oknie i gada do siebie, co nie jest zbyt dobre z tego co wiem;
teraz to nie problem, bo mamy zimę (btw dobrego roku życzę), ale w lecie to będzie problem, a nie chcę go 3mać ciągle w klatce, bo choć jest duża, to... wiadomo;

jak w takim razie radzicie sobie w 'dłuższych dniach'? upały itp wymagają otwarcia okien i choć R2 spokojnie sobie wraca do klatki mądrala Mrugnicie (jest spoko, ale jeszcze się mnie boi), to obawiam się, że nie wróci, gdyby poleciał na zewnątrz;

rozważałem 2 opcje - wypuszczać go w innym, zamkniętym pokoju, albo wystawiać go w klatce na balkonie

proszę o poradę i pozdrawiam forumowiczów Chichot

Bogusław
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Warszawa
Wiadomoci: 273

« Odpowiedz #1 : Stycznia 01, 2011, 06:10:16 »

Wystarczy wstawić w okno siatkę, chociażby taką przeciwko komarom i gotowe.

kyloss
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Stycznia 01, 2011, 07:36:56 »

odpada, nie chcę robić z domu ... teges, ale dzięki za radę

piotrek
Uczeń3
Nowy użytkownik

opolskie
Wiadomoci: 270

« Odpowiedz #3 : Stycznia 02, 2011, 09:23:32 »

Jeżeli masz taką możliwość to zdecydowanie wybierz drugie rozwiązanie, czyli klatkę z kanarkiem na balkon. Kanarek może przez cały okres letni przebywać na zewnątrz i nie musisz zabierać go na noc do domu. Będzie bardzo szczęśliwy. Pamiętaj jedynie o właściwym zabezpieczeniu klatki oraz o tym aby promienie słonecznie nie padały bezpośrednio na klatkę. Dobrym rozwiązaniem było by zrobienie małej wolierki na balkonie.
Pozdrawiam i powodzenia.

kyloss
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : Stycznia 02, 2011, 04:41:31 »

klatka jest zabezpieczona, wolierka odpada, bo nie chcę robić z domu zoo Mrugnicie (mieszkam w bloku), ale też myślałem, że to 2gie rozwiązanie jest lepsze;
akurat mój balkon wychodzi na zachód, więc słońce to nie problem; dziękuję za opinię piotrku

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!